Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniedlugomama

twardnienie brzucha i skrócona szyjka

Polecane posty

Gość zaniedlugomama

Jestem w skończonym 36 tyg ciąży (wedlug usg). Od jakiś 2-3 tyg odczuwam twardnienie brzucha (takie paro sekundowe). Na ostatniej wizycie 4 dni temu lekarz stwierdził że szyjka się lekko skróciła ale jest twarda. Od ponad tygodnia biorę fenoterol ale na twardnienie nic nie pomaga. Lekarz powiedział że do 10 razy na dzień może się tak zdarzać ale mi zdarza się to twardnienie częściej. Miała któraś z Was tak?? Martwie się :(

Gość mami za niedlugo
Mi sie to zdarza prawie non stop! z 15 razy na dzien. W tak zaawansowanej ciazy to normalne jest.

Gość zaniedlugomama
nikt juz tak nie ma??

Ja mam skończony 35tc i też mi twardnieje i szyjka też już mi się skraca i rozwarcie mam. Ale to są na razie przepowiadające. Jeśli w czasie tego twardnienia zmiana pozycji pomaga i nie są to skurcze regularne to nie ma co panikować. Poza tym masz skończony 36 tydzień więc ciążę masz donoszoną. Macica się przygotowuje do porodu. Jeśli będziesz miała skurcze które będą regularne i będą się nasilać w mocy i zmiana pozycji nie pomoże to wtedy zaczyna się poród. Spokojnie bez stresu. Powodzenia.