Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeherezada77

Ciaza- co jemy a czego unikamy od pierwszych tygodni

Polecane posty

Gość autorko zamiast pytac sie co
jeść lepiej zainteresuj sie jakie badania zrobić

Gość starsza.....
no ja tez od 7 tyg latałam przynajmniej raz w tyg tak do 12, pózniej juz było zadziej, choc teraz w 22 tez mi sie zdazyło, takze nie ma reguly, a niektore wogle nie lataja:))

Gość szeherezada77
No badania to oczywiscie podstawa mam zamiar wybrac sie do lekarza w nastepnym tygodniu.. no to jesli wymioty mnie nie omina to znaczy ze lada dzien.. nie wiem jak w pracy dam rade bo prace mam nie zaciekawa

Gość do autorki ...
w jakim kraju jestes?

Gość szeherezada77
w Irlandii :)

Gość do autorki ...
nie wiem jak jest w irlandii ale pewno podobnie jak w anglii do 13 tc nic sie nie da załatwić zadnych badan itp bo nie uznają ciazy.Chyba ze pójdziesz prywatnie ale i tak badan na toksoplazmoze czy różyczke nie zrobisz bo oni chyba takich chorób nawet nie znają :/

Gość szeherezada77
niedaleko mnie jest polska przychodnia, ale podejrzewam ze i tak wysla mnie na badania krwi itp do irlandzich szpitalii/laboratoriow, bo zazwyczaj polski lekarz moze Cie zbadac itp ale sprzetow nie maja takich jak rentgen np.. taki przyklad i mowie tu o przychodni niedaleko mnie, nie wiem nic o innych.. zapewne sie dowiem..podejrzewam ze tu system troche inny.. mam nadzieje ze z badan lekarskimi nie jest tak jak ze zlamana reke.. kto bardziej cierpiacy ten pierwszy jak zlamiesz reke to jestes ostatni z ostatnich czyli wchodzisz po 22h czekania :) bo nie umrzesz..jestem na to zywym dowodem ;)

Gość szeherezada77
niedaleko mnie jest polska przychodnia, ale podejrzewam ze i tak wysla mnie na badania krwi itp do irlandzich szpitalii/laboratoriow, bo zazwyczaj polski lekarz moze Cie zbadac itp ale sprzetow nie maja takich jak rentgen np.. taki przyklad i mowie tu o przychodni niedaleko mnie, nie wiem nic o innych.. zapewne sie dowiem..podejrzewam ze tu system troche inny.. mam nadzieje ze z badan lekarskimi nie jest tak jak ze zlamana reke.. kto bardziej cierpiacy ten pierwszy jak zlamiesz reke to jestes ostatni z ostatnich czyli wchodzisz po 22h czekania :) bo nie umrzesz..jestem na to zywym dowodem ;)

Gość wifigdansk
oczywiscie ze jesc wszyztko zwlaszca to na co ma się ochotę no i rozsądnie,czasem ma się ochote na hamburgera to co masz sobie odmowc? wiadomo ze nie codziennie.

do autorki - a po co robić badania na różyczkę? pytają przecież, czy przechodziłaś lub byłaś szczepiona? na toxo robią w określonych sytuacjach, mnie kot podrapał w pierwszej ciązy (jakiś obcy) i nie było problemu z badaniem, mimo, że możliwość zarażenia minimalna

Gość agniesziaaa
jedzenie morskich ryb w ciąży jest zakazane ze względu na dużą ilość rtęci, które one zawierają, a to jest trucizna bardzo poważnie zagrażająca dla płodu.