Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

czy to musi byc porazenie mozgowe ??? tak mi smutno !!!

Polecane posty

moje dziecko ma 6 tyg ma wzmozone napiecie miesniowe ,lekka asymetrie ulozeniowa ,czasem drgaja mu nozki i czesto usteczka ,oprocz tego ma podgiete palce stop ( czesto ) oraz krzyzuje nozki czasami ( na poczatku prawie caly czas mial skrzyzowane ) , na dodatek ma cos z bioderkami wlasnie dlatego ,ze dziwnie uklada mozki i ciagle sie prezy ...

Gość fyfufuyffyu
Może nawet zwykła witamina B pomoże i trochę ćwiczeń... To nie musi być nic poważnego, jak sądzę. Masz skierowanie do neurologa? Dziecko miało USG mózgowia? (Moja córa miała coś podobnego, choć może mniej nasilonego, i to była zwykła cecha dziecka urodzonego wcześnie i z niską masą ciała a potem mała z tego wyrosła.)

Gość ehhh nieeeeee
Toż to ta wariatka która całą ciąze wypisywała bzdury o chorym płodzie tec masakra

Gość oj tam,oj tam;-)
Właśnie! Jak tam,dziecko ma ta hipotrofie? Kurwa,nie moge. Psycholka.

Gość przeciąg
dziewczyno ciebie zna 99% osób na forum. Zmieniłaś pseudonim, ale niestety przeciąg w głowie pozostał. Nie licz na odpowiedzi, skoro doszukujesz się śmiertelnej choroby w zwykłej czkawce.

moje dziecko ma wzmozone napiecie miesniowe powtarzam i asymetrie jestesmy pod opieka poradni patologii noworodka i wkrotce zaczynamy rehabilitacje metoda Vojty , usg przezciemiaczkowe mamy miec wykonane za 3 tygodnie to nie sa moje wymysly .. dziecko ma czasem drgawki oraz szpotawe odprowadzalne ustawienie stop to nie sa moje wymysly to zapis z ksiazeczki zdrowia .. nikt mi nie chce powiedziec ,czy to rokuje mpdz

dziecko hipotrofii nie ma ,ale za to ma powazna anemie ..bierze zelazo ,niestety nie ma poprawy ,,na szczescie nie spadlo nizej ,jesli nadal nie bedzie poprawy to transfuzja krwii ..ja sobie nie wymyslam to sa powazne sprawy i nie powinniscie sobie z tego kpic

kobieto ty doszukiwałas sie chorób u tego dziecka zanim sie jeszcze urodziło!!!!!! na tym forum jest pełno twoich podejrzen co do tego dlaczego dziecko jest mniejsze , dlaczego to albo tamto albo sramto!!!! Ino patrzec jak zamkną cie w wariatkowie z odchyłami!!!! Te biedne dziecko było juz chore zanim sie poczęło wg Ciebie!!! Jak dla mnie to ty potrzebujesz psychiatry i to szybko bo bedzie jeszcze gorzej z czasem. Niedługo bedzie temat na kafeterii!!!!: "moje dziecko ma katar!!! czy jechac do szpitala i czy da sie to wyleczyc !!!

Gość oj tam,oj tam;-)
Słyszałaś o potędze podświadomości? Cała ciaże sobie wkrecałas i masz

Jak dla mnie to cierpisz kobieto na :NERWICE , Fobie , Depresje a najbardziej to na CHIPOHONDRIE . Zal mi twojego dziecka!!!

Gość papilotka84
A kto stwierdzil asymetrie? Pytam, bo moje dziecko wykazuje podobne cechy. Ale z tego co wiem to nie ma nic wspolnego z porazeniem mozgowym.

pediatra oraz rehabilitantka chodzimy do przyszpitalnej poradnii patologii noworodka dostalismy skierowanie wychodzac ze szpitala po pprodzie poniewaz dziecko juz po urodzeniu mialo obnizony punkt abgar za nap.miesn oraz bylo napiete przez reszte pobytu w szpitalu a takze mialo caly czas skrzyzowane nozki ...a asymetrie stwierdzili 2 tyg temu na wizycie kontrolnej bo maly wyhina sie a takze upodobal sobie jedna strone

papilotka , a jakie dokladniej ma objawy Twije dziecko ?? moje oprocz tego zappmnialam dopisac - ma czesto zacisniete piesci oraz wystawia jezyczek..jestem zalamana

Gość papilotka84
Skonsultuj z lekarzem Wzmożone napięcie mięśniowe możesz podejrzewać, jeżeli dziecko: bardzo mocno zaciska piąstki i nie otwiera ich nawet wtedy, gdy jest ciepło, podczas zabawy czy kąpieli; ma bardziej napiętą lewą lub prawą stronę ciała (np. jedną piąstkę trzyma wciąż zaciśniętą) albo zamiast leżeć swobodnie np. na plecach, ciągle odchyla się w jedna stronę; leży na plecach czy na boku i odgina główkę do tyłu, a położone na brzuszku odchyla głowę tak mocno, że przewraca się na bok; leży na plecach i odgina się w bok, tak że jego ciało tworzy łuk przypominający literę C; ma stale skrzyżowane nóżki; ktore cechy mialo dziecko?

Gość papilotka84
No wlasnie ta strona mnie martwi, chocbym nie wiem jak przekladala, to dziecko trzyma glowke z jednej strony... ale piastek nie ma zacisnietych, nozek nie krzyzuje. Jezyczek tez wystawia, tez ma cos z biodrami. Pediatra nic nie stwierdzila, ale mamy do dupy lekarza w miescie.

Gość papilotka84
Aaa i mala od urodzenia sama trzyma glowke.

wiesz mysle ,ze kazdy pediatra umie to rozpoznac ,ale moze skonsultuj z rehabilitantka one sie dibrze na tym znaja ..no moje dziecko ma wzmoz nap od urodzenia i badalo go juz kilkunastu pediatrow i kazdy widzi ..rehabilitantka takze

Gość papilotka84
Dostala 2. Ale nie wiem wlasnie czy to normalne z ta glowka. U nas w miescie nie ma rehabilitanta. Pytalam o to faceta ktory wykonywal usg bioderek, powiedzial, ze sie na tym w sumie nie zna, ale wg niego jest ok. Poza ta glowka to w sumie nic takiego nie robi. Polozona na plecach nie robi mostka, na boku nie wygina sie w litere c, piastki ma otwarte. Kurcze, sama nie wiem...

Ludzie poczytajcie jakie ta kobieta ma odchyły. Szok!!!! 04:12 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 szalona oraz zalamana ,dlaczego wasze dzidziusie nie zyja ??? co.sie stalo ??ja jestem w ciazy ,mam depresje ciazowa wciaz placze itd caly czas wydaje mi sie ,ze moje dziecko.urodzi sie bardzo chore ,albo umrze ..nie moge spac ,jesc i ciagle placze...strasznie wam wspolcczuje poplakalam sie strasznie czytajac wszystkie wpisy :'(:'(:'(:'(:'(:'( 23:04 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 a czy jesli mnie przyjmowali w 33 tc i pobierali jakis wymaz z pochwy to bylo na tego paciorkowca ,czy na cos innego ?? grozil mi przedwczesny porod i bylam na patologii ciazy 19:32 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 anita i autorka - nie robilyscie usg w ciazy ?? nie bylo nix co wskazywaloby na zd ?? szczegolnie pytanie do Ciebie Anito ,bo autorka pisala ,ze pappa wyszla jej dobra A jaka mialyscie przeziernosc ?? czy dzieci podczas usg mialy zdrowe serduszka i teraz tez maja ,a takze jak podvzas usg bylo z wielkoscia glowki i dlugoscia kosci udowej ?? 19:49 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 a wielkosc glowki na usg jaka mialas ?? gadalas z lekarzem prowadzacym jak to mozliwe ,ze sie nie poznal.?? teraz tylko troche wyzsza przeziernosc i odrazu na amnio kieruja ,a Twoj lekarz tsk sobie olal .. 14:34 amandaa155 2 tyg temu wyszlam ze szpitala na wypisie mialam zapisany magnezin 500 ,2 razy dziennie i kontrola gin za tydzien ,ale mojego lekarza nie bylo mial byc dopiero za dwa tyg wiec kontynuowalam ten magnez ,ale okazalo sie ,ze kolejny tydzien go nie ma i bedzie dopiero w przyszly czw i nie wiem ,czy mam lykac ten magnez ,czy nie ?? czy moze on byc szkodliwy jesli jest w takich sporych ilosciach ,a ja go biore juz 4 tyg ,a do przyszlego czw bedzie to juz 5 tyg ...w szpitalu przez 2 tyg bralam 3*dziennie ten 500 , a w domu 2 razy dziennie ten 500... nie chce go tez sama przerywac ,ale nie chce tez brac jesli jest zbedny ..dodam ,ze mam rozwarcie 2 cm i miekka szyjke na to go biore ,slszalam tez ze powinno sie brac do 37 tc a potem przerwac ,ja jestem od srody 37 wg miesiaczki ,a wg pierwszego usg 36...niko Ty chyba tez z tego co pamietam bralas magnez 3 razy dziennie na szyjke ..w ktorym tyg odstawic Ci kazal lekarz i przestalas brac ?? dodam ,ze ten moj magnez to jest magnezin 500 i zawiera 130 mg jonow magnezowych w postaci 500 mg magnezu ciezkiego ..prosze o pomoc !! nie wiem co robic zupelnie !! niko wypowiedz sie prosze jak z tym bylo / jest u Ciebie ..od ktorego ,do ktorego tyg bralas i jakie dawki .. 19:53 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 ale napewno lekarz mowil ,ze sie nie przedawkuje i ze magnez nie jest szkodliwy dla dziecka 15:31 amandaa155 troche swedziala mnie skora ,nie jest i nie byl to.mocny swiad ,ale na wszelki wypadek zglosilam lekarzowi prowadz.no i wyslal mnie do szpitala na bad krwk na proby watrobowe ..i jakis jeden wyszedl mi podwyzszony ...diagmoza - cholestaza leki.itd ,ale czy to.napewno cholestaza mam dylemat nie wiem co o tym myslec nie chce niepotrzebnie brac lekow ..co jeszcze moze to oznaczac w ciazy ?? podwyzszona norma jakiegos badanego odczynnika w probie watrobowej ?? bardzo prosze o pomoc 20:08 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 tak ,tak jestem idiotka i wymyslam sobie...dziwne ,ze wyniki badan potwierdzaja ...podejrzenie hipotrofii i cholestaza ciazowa ... 21:02 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 jestem w szpitalu ,lekarz powiedzial tylko ,ze jeden z tych 4!badanych rzeczy z proby warrobowej jest powiekszony i stwierdzil ,ze jest to ta cholestaza...dostalam leki oraz diete watrobowa i w pon mam miec ponowne badanie ...z tym ,ze nie swedzi mnie bardzo ,to raczej lekkie swedzenie i stopy i dlonie w sumie mnie nie swedza ,ale wspomnialam lekarzowi tak na wszelki wypadek ,ze troche mnie swedzi i zlecil mi szpital no i jesrem tu ,wyszlo to jedno podwyzszone ,ale zastanawiam sie ,czy to napewno cholestaza !! ze moze to podwyzszone jest zwiazane z czyms innym ,a to taki zbieg okolicznosci !! a ja moze troche na wyrost zglosilam ten swiad i teraz denerwuje sie 21:09 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 bo gdyby mnie bardzo swedzialo to bym wiedziala ,ze to to ,a ja troche na wyrost przy lekkim swedzeniu zglosilam i wyszlo podwyzszone i twierdza ,ze skoro swedzi i podwyzszone to cholestaza !! ale ta podwyzszona wartosc moze tez oznaczac cos innego ,ale oni juz tego nie sprawdza ,bo zglosilam swiad :-\ a ponoc podwyzszona wartosc moze tez to byc cytomegalia ,a ja na nia badania nie mialam !! rozumiecie o co chodzi ?? ze moze to nie cholestaza ,a cos innego i tamto zignorowane zostanie ,a zajma sie czyms czego nie ma ,a przeocza cos innego !! bo mnie nie swedzi jakos mocno ,nie bardziej chyba niz innych 09:55 amandaa155 moj miesieczny synek od dwoch tygodni jest tylko na butelce ..niestety moj pokarm zanikl ..daje mu bebilon 1 ... dziecko butelkowe ponoc powinno sie karmic co 3 godziny ..on czasem je nawet co godzine ,czy poltorej ..zaczyna bardzo plakac iu ladowac raczki do buzi ..nie mam na to sposobu ..daje wode ,ale on nie chce jej za bardzo pic ,wezmie pare lykow i zaczyna plakaqc jeszcze glosniej ,ze chcialam go oszukac ,w takiej sytuacji smoczka rowniez wypluwa ..nie daje sie oszukac jednym slowem ...lekarka stwierdzila ,ze jest przekarmiony gdyz przytyl 1 kg w ciagu 3 tyg ..czesto tez wymiotuje (nir ulewa sie tylko zwymiotowuje) ,bo juz chyba ma przesyt,ale nie wiem jak temu zaradzic ..teraz dodatkowo jeszcze ma kolki wiec juz ogolnie jest sajgon i ciagly placz :/ 10:10 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 no zwraca taki twarozek ,serwatke ,albo po prostu ulewa ... no ta lekarka to taka nawiedzona opieprzyla mnie ,ze daje dziecku za duzo jedzenia ,bo za duzo przytyl wg niej masakra ...a czy Wy dajecie dzieciom co 3 godziny butle-pytanie do mam karmiacych butela ... -tak nosze zawsze jak placze ,przytulam itp 10:16 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 jak mu sie nie odbije po jedzeniu to ulewa mleczkiem ,ale czasem jest tak ,ze mimo ,ze sie odbije to i tak uleje ..czasem to juz ciezko mi poznac co ulane ,a co wymioty ,ale jest czasem tak ,ze chlusnie taka serwatka ..no i zapach tez ma to taki specyficzny ..a ten refluks to zwraca pokarmem ,czy ulewa ?? jak to wyglada? co do chowania to narazie poki co no to tak jak pisze kolki ,ciagle jedzenie ,spac chce na rekach ,a jak klade to sie budzi oczywiscie nie zawsze ,ale czesto co do zdrowia no to pepuszek wylazl od placzu chyba i bedziemy miec plastrowanie ,bo sie przepuklinka robi .no i lekka asymetria ulozeniowa .musze pilnowac by nie krzywil glowy ..noo i niestety silna anemia ,19 pazdziernika mamy wizyta jesli nic sie nie poprawi to niestety bedzie trzrba przetaczac krew 10:24 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 no u mnie maly tez tak charczy ..wspominalam tej lekarce teraz na kontroli ,ale zbagateliozwoala to ...czy na to jakis lek daja ,czy nie ???? aaa i nie ma tego caly czas od czasu do czasu ma takie charczenie 17:44 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 urodzil sie z waga 3480..przepajam go wodą ,kilka razy w ciagu dnia przystawiam tez do piersi ,bo sa tam jakies resztki pokarmu jeszcze ..chociaz lichy on ,bo japrawie nic nie jem ..w ogole nie jestem glodna ,a jak jestem to nie ma czasu i nie jem ,,,w ciagu dnia potrafie zjesc 2 kanapki i tyle ..albo jogurt dlatego nie karmie go piersia ,bo pokarmu coraz mniej ,a i lichy ,,,zreszta jak dostawiam do piersi to poossie chwilke i krzyczy ,tak bylo tez juz wczesniej wisial na cycku dlugo a i tak byl glodny wiec dokarmialam butla i tak coraz wiecej ,coraz wiecej ...staram sie tez przepajac woda,ale kilkka lykow i koniec 14:58 amandaa155 czy zmienialyscie bez porozumienia z pediatra mleko dziecku ??? moj syn ma 5 tygodni ,a ja juz 3 razy zmieniam mleko ...najpierw z bebilon ha ,na zwykly bebilon ..a teraz na nan ..poniewaz dziecko ma kolki i chce wyproboac inne ..ale wciaz sie waham ,czy dac mu to nowe ,czy poczekac tydzien do wizyty u pediatry I to tylko czesc chorób i dolegliwosci jakie ta kobieta zdązyła juz wmówic swojemu 7 tyg maluszkowi. A teraz wyjechała z Porazeniem Mózgowym!!!! Kur.... szok.

Faktycznie non stop zakldasz tematy na temat chorob swojego dziecka :( Kobieto opanuj sie , bo sama wywyolujesz wilka z lasu. Masz problem sama ze soba i tyle.

Gość papilotka84
Ze Ci sie chcialo tego szukac ;)

Gość oj tammmm
amanda czy ktoś ci pomaga przy dziecku????

nikt mi nie pomaga ..a co do wczesniejszych rzeczy to moze i bylo wieke wyimaginowanych ,ale to przez przewrazliwienie ,a teraz to nie jedt juz wymysl !!

Ta kobieta działa na mnie jak czerwona płachta na byka!!!! Siedze sobie przy kawce wieczorkiem na kafeterii i nagle wpada mi w oko AMANDA 155 . Od razu mi sie odbija!!!!! Juz wiem ze kobieta znalazła kolejną potencjalną chorobę która z pewnoscią znajdzie u swojego dzieciaka!!!!

Gość oupssssssssssssssala
amanda drazni mnie od dawna ale zaczyna byc mi jeje po prostu szkoda..ma dzieciaka i nie wie nawet jak sie nim zajac..ale zgotowala mu los az sie myslec nie chce dziewczyno ogranij sie troche bo jestes matką!twoje dziecko potrzbuje milości a ty nieustannie wyszukujesz mu nowe choroby!na pewno nie ma porazenia mózgowego,raczej ty jestes lekko stuknieta kilka rad 1-jesli karmisz go mm to co 3 godziny !na żadanie karmimy jedynie piersią!a w ogóle to nie rozumiem dlaczego odstawilas synka od piersi??? 2-nie nos go nieustannie na rekach bo potem sie zapąłczesz 3-dziecko zwraca serwatka i nic w tym nadzwyczajnego,niektóre dzieci takie sa po prostu 4-porpzmawiaj z dobrym pediatrą i nie doszukuj sie nie wiadomo czego! wymyslilas juz wystarczajaco duzo 5-zacznij cieszyc sie macierzynstwem i zrozum,ze twoje dziecko odczuwa wszystkie twoje głupkowate nastroje! 6-NAUCZ SIĘ GO KOCHAĆ!