Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

czy to musi byc porazenie mozgowe ??? tak mi smutno !!!

Polecane posty

Przeniesiony zespół Mnchausena Pozornie opiekuńcza i kochająca matka truje je lub zmyśla występowanie różnych objawów, aby dziecko zostało uznane za chore. Tak właśnie przejawia się zaburzenie psychiczne nazwane przeniesionym zespołem Mnchausena (Mnchausen syndrome by Proxy (MSBP) Trzy stopnie zaburzenia Ocenę stanu psychicznego osoby cierpiącej na zespół Mnchausena psychiatrzy dzielą na trzy stopnie. 1. stopień łagodny matka przedstawia lekarzowi wymyślone objawy choroby swojego dziecka, przez co często dziecko jest poddawane niepotrzebnym, czasem uciążliwym czy bolesnym badaniom diagnostycznym. Ten stopień zaburzeń jest łatwy do przeoczenia. 2. stopień umiarkowany polega na tym, że matka prowokuje u dziecka łagodne objawy chorobowe i domaga się leczenia dziecka. Jeśli lekarz spostrzeże takie zachowanie matki, upomina ją i tłumaczy niestosowność takiego zachowania. 3. stopień ciężki zachowania matki wobec dziecka mają kryminalny wymiar. Często posuwa się ona do podduszania dziecka, trucia go lub podejmowania działań, które mają się zakończyć śmiercią dziecka. JAK NIC PASUJE DO naszej ' AMANDAA 155' to dopiero poczatek!!!!

Gość ghyyy
współczuje dzieciaczkowi:(ta kobitka rzeczywiście ma jakiś problem z psychą, powinna się leczyć

Gość hmmmmmm ??????????????????????
amanda ty macz dziewczyno problem i mam nadzieje ze nie zrobisz nic złego dziecku. A ojciec dziecka??? tez widzi te wszystkie choroby u cyna co ty???

Gość ppaulina2010
Amando- piszesz, że nikt nie pomaga ci przy dziecku? tzn mieszkasz sama i jesteś całkowicie zdana tylko na siebie?

Gość nie wierze a muszę?
skrzyzowane nogi?byłas u ortopedy?

pomaga mi mama ,ale ona pracuje wiec najczesciej jej nie ma ..mieszkam z nia i bratem ..ojciec pracuje za granica przyjezdza co jakis czas..z ojcem dziecka rozstalam sie podczas ciazy wspomaga nas finansowo i raz w tygodniu bierze syna do siebie

Gość m oze poprostu
martwi sie o dziecko

Gość ppaulina2010
wcześniej pisałaś, że nikt ci nie pomaga :/ a mama nie pracuje zapewne 24godz/na dobę

Gość nie wierze a muszę?
niekoniecznie,moze to byc objaw skrzywienia miednicy np

Gość ppaulina2010
martwienie-martwieniem, ale jak ja martwię się o dziecko to idę do lekarza, jak nie rodzinnego-pediatry to prywatnie i szukam wspólnie z nim rozwiązania, a nie na kafe

Gość bxhdhdhd
Jezeli to dziecko cos dla ciebie znaczy idz do psychologa na rozmowe

Gość wyfnvjubm
caffelatte77 Przeniesiony zespół Mnchausena O tym samym myslałam tylko nie moglam sobie przypomniec nazwy tego zaburzenia :o

Amanda zal mi ciebie ale troche ciee rozumiem. nie madsz dwiadczenia ani wsparcia merytorycznego. asymetria -do 3 mmiesica jest fizjologiczna i wynika z ulozenia dziecka w brzuchu.dopero potemnalezy sie martwic. profilaktycznie lepiej cwwiczyc juz tersz. wnp - to ze dostalo 1pkt to nic nie znaczy bo to sie moze zmieniac z tyg na tyg. ktos pisal o piaskach etc - taaosoba napisala wsstko w temacie. znow warto to rehablitoowac. ojta -- to dla dziecka traumatyczna mmetoda, skonsultuj sie z kims czy bobath nie wystarczy mpdz- na tym etapie ciezko stwierdzic. osstateczniie wyklucza sie jak dzicko ma polttora roku.czasami wychodzi jak ma 3 lata. usgg-ne stwierdzi raczej mpcz. pokaze czy byly jaies wylewy ktoorych nie zaueazono. sorry za bledy ale pisze z tel.

dzieki za dobre slowo ..jestem zla ,ze wszystko spada na moje dziecko i dlatego juz widze w czarnych barwach tyle rzeczy do korekcji ...naczyniak plaski naprawde duzy na srodku czola ,bioderka do konsultacji u ortopedy ,paluszki u stop bardzo koslawe masaze ,przepuklina sie nie martwie ,ale tez pepek plastrowac trzeba ,na dodatek to napiecie i krzywienie glowki ..do tego stopy szpotawe takze rehabilitacja i.jak tu sie nie wkur ..