Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak-wyjeżdżam

Ile kosztuje zycie w UK?

Polecane posty

Gość qwer
1 pokoj wynajmujemy szwagrowi za 250 z rachunkami. aha telefony to 40f na nas dwoch ,auta nie mamy

Gość Yrena Cownacka
A bbc ogladasz? Albo inna ang tv?

Gość Yrena Cownacka
Qwer, za 250? Czyli zarabia na was albo nie mowisz prawdy :)

Gość ja ci powiem autorko ile
od czasu do czasu oglądam, raczej rzadko, a nawet jeśli jakieś zakazy były to mam je głęboko w 4literach bo moja trawa ważniejsza :P

Mam tylko ang tv, jeśli oglądam to tylko ang.

Gość Yrena Cownacka
No tak..typowo polskie podejscie. Mysle,ze masz polska tv i tyle.

Gość Yrena Cownacka
To sie zdecyduj :)

Oj coś cienko ci idzie myślenie moja droga.. Przeczytaj mój post powyżej. Żegnam cię ozięble, szkoda mojego czasu i energii na kogoś twojego pokroju.

Gość qwer
tak placi 250 ma najwiekszy pokoj,woda za 28 funtow jest stala a on przejol garaz bo ma auto, tv mamy polska 20 place,mowie ci prawde mieszkam dokladnie w oxfordzie poszperaj cen wynajmowany przez nas pokoj jest najtanszy

Gość no irenka
ale ci kolezanka pojechala, az milo :D

Gość Yrena Cownacka
No to o tym mowie,ze na was zarabia :)

Gość dnckmcloc
Też mi się podobało-brawo ja ci powiem :)

Gość Yrena Cownacka
Pojechala sama sobie :)

Gość Yrena Cownacka
A teraz pewnie sie polskim sposobem podszywa :)

Gość Yrena Cownacka
A tak na marginesie to nawet nie twoja trawa :) Co do zakazu uzywania wody w ogrodkach, to trzeba byc imbecylem,by podlewac codziennie trawe,kiedy sie nie powinno, rozumiem jakbys tam jeszcze hodowala jakies kwiaty,warzywka,ale w twoim przypadku powazanie rzeczywiscie jest na miare twoich 4 liter.

Gość mam nowe bmwww
Hahahha Polska trawa, poleczki durne :O

Gość ja wydaję w sumie
z jedzeniem i wszystkim ok 1000 funtów- 2 os.

Gość hahahahahaahuhuhuhhehehehe
ja też tej szmaty nieznoszę!

Gość ciekawe czemu niektorzy
nie wiedza o zakazie uzywania wezy ogrodowych, przeciez w kazdych wiadomosciach o tym trabili :O

Gość ja też używałem wody
cyt. Następujące hrabstwa: Lincolnshire, Cambridgeshire, Bedfordshire, Northamptonshire, Norfolk cierpią z powodu suszy od zeszłego lata. Jednak do tej grupy ostatnio dołączyła przeważająca część południowo-wschodniej Anglii, włącznie z Londynem, oraz hrabstwo Yorkshire z wyłączeniem zachodniej części, oficjalnie ogłosiła Agencja Środowiska (Environment Agency) Ja mieszkam w innym regionie i normalnie napełniałem i basen i zona kwiaty podlewała.

Gość ta yerena cos
to jest zupelnie pojebana :-(

Gość Yrena Cownacka
Powrocilam. No, to sie usmialam czytajac te komentarze mojego podszywa. Heh. Co do jedzenia, jak wspominalam wydaje sporo, ale kupuje jedzenie b. dobrej jakosci. Na tym nie oszczedzam, bo to takze inwestycja w zdrowie. Samochodu nie mam, ale podszyw trafil w moja ulubiona marke Bentley, a dokladnie GT. niestety nie stac mnie w tej chwili na takie cacko. Woze sie autobusami i metrem. Rowniez posiadam dwa koty rasy Sphynx. Dzisiaj najmlodszy zostal wykastrowany :/ dla milosnikow zwierzat w UK jedna rada: wykupcie dla pupila insurance, ktory pokrywa ewentualne koszty weterynaryjne, ktore w tym kraju sa strasznie wysokie. Dwa koty kosztuja mnie za insurance ok. 55 f na miesiac. Przykladowe koszty u veta: USG 140-170 funtow, wizyta ok. 40 funtow, narkoza 110-150 funtow, kastracja 47 funtow itd. :)

Gość u mnie narkoza
tp 400 funtów dla dużego psa

Gość 102102
Norfolk- duzy dom 1250, woda z licznikiem 120 na pol roku, latem prad i gas z Britishgas 60-80, ostatnia zima: styczen-marzec 800, marzec-maj 200, zimny sezon byl... jedzenie dla 2+1 okolo 100-120 na tydzien

Gość wredniucha4
Grays, my + dziecko, 2 bed - 750, counsil - 100, prąd + gaz + woda +internet + 2 telefony + 2 ubezp na samochody - ok 500, jedzenie - ok 150/tydz - ciuchów, kosmetyków i drobnych przyjemności nie liczę

Gość wredniucha4
oczywiście, o piątej!

Gość dalalalalla
Hej, ja mieszkam w Londynie i place za 1 pokojowe mieszkanie (1 sypialnia plus salon polaczony z kuchnia no i lazienka) 1000 funtow, council tax 141 na miesiac, elektrycznosc jak na razie 100 funtow na miesiac (gazu nie mamy), ale jeszcze nie zaczelismy grzac. Woda nie wiem. Gdy sie wprowadzalismy na wynajecie mieszkania na poczatek (depozyt, 1 miesiac i administration fee dla agencji) musielismy wydac ponad 2600 funtow. Ale to Londyn, wiec ceny mieszkan/domow sa wyzsze.

w wali wynajecie 2 pokojowego mieszkania wraz z rachunkami to koszt okolo 900 funtow miesiecznie. koszt utrzymania samochodu to okolo 700 funtow rocznie plus benzyna. oczywiscie mozna i drozej i taniej. sredniej jakosci jedzenie (mieso codziennie) na 2 osoby plus dziecko to okolo 80 tygodniowo.