Gość kolorowaxsiedem Napisano Październik 22, 2012 Witam. Jestem uczennicą technikum ekonomicznego, tegoroczną maturzystką. Bardzo chciałabym dostać się na prawo na UG. I tutaj pojawia się kilka pytać. Trudno się tam dostać? Podobno uczniom technikum jest łatwiej. To prawda? Moje oceny są mniej więcej takie: Chemia, TI, fizyka 3, z 5 przedmiotów 4, 11 przedmiotów 5, jeden 6. Z najważniejszych przedmiotów oceny są okej. WOS-5, historia- 4, angielski-6. Wydaje mi się ważne też to, że 3 lata uczyłam się prawa i podobno 2 lata to powtórzenie wiedzy z technikum. I z prawa oczywiście była 5. Nauczyciel mówił, że to się liczy, ale czy to prawda? Wiem, że ważna jest matura i tu pojawia się problem. Angielski rozszerzony zdam bez problemu, ale z WOSem i historią będzie gorzej. Historię miałam przez dwa lata, same podstawy, a WOS przez rok. W końcu to technikum, a nie liceum. I nie wiem, próbować, czy nie mam szans i szukać sobie czegoś innego, nie marnować czasu na maturę z tych przedmiotów? Co sądzicie? Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach