Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

jak się zabezpieczać jeśli nie można brać hormonów,

Polecane posty

czyli tabletki i plaster odpadają, a jak wiadomo prezerwatywa jest niewygodna i nieskuteczna. abstynencja to raczej niewesoła opcja, a stosunek przerywany jest dla idiotów. spirala po ciąży (a tej nie chcę), sterylizacja nielegalna. co można w takiej sytuacji zrobić? czy ma tak ktoś?

Gość nvldvgd
są już dostępne spirale dla nieródek, poza tym można używać razem diafragmy i żelu plemnikobójczego,

Gość za 12 min
prezerwatywa nieskuteczna powiadasz. jak nieskuteczna?

błagam Cię.... kondom pęka....i jest niewygodny dla mężczyzn. serio, są spirale takie? a gdzie się kupuje plemnikowbójczy żel? wkurza mnie to, że jak pytałam ginekolożki to sennym głosem powiedziała- to pozostają metody mechaniczne....och... jasna cholera, co za pańszczyzna...;-((( jak nie pójdę prywatnie to się nie dowiem widzę. ja chcę pewnych srodków, najlepiej 2- spirala z żelem byłoby ok, ewentualnie w płodne dni dodatkowo można użyć kondomów. ja nie jestem debilką, żeby ryzykować, a potem płakać. a bez poczucia bezpieczenstwa nie pójdę do łóżka z nikim

Gość za 12 min
slyszalas kiedys o procentach skutecznosci roznych metod antykoncepcyjnych? sprawdz sobie i nie mow ze prezerwatywa nie jest skuteczna. szczegolnie te dobre jakosciowo a tabletke tez mozna wyrzygac, moze sie nie wchlonac albo nie zadzialac

a np. taki problem, że facet nie dochodzi z prezerwatywą??? co wtedy? a co do spirali, to w sumie czemu tzw. nieródki nie mogą mieć normalnie ich zakładanych? jasna cholera, czy w tym kraju człowiek ma w ogóle jakieś wyjście??

Gość masakra999
a ja od dwoch lat z facetem jade na przerywanym i bez dziecka :D

Gość świetny jest krążek
novaring, ale to też hormon, tyle, że inaczej aplikowany, więc nie wiem, czy będziesz mogła... Ja osobiście łykam tabletki, też bałabym się prezerwatywy i żeli, to jednak zawodne i do tego niewygodne. Co do spirali to ja psychicznie nie czuję się dobrze, kiedy tkwi we mnie coś "sztucznego", za wrażliwa jestem, ale skoro są dla nieródek to czemu nie zapytać... ja chodzę prywatnie do ginekologa, zawsze rozmawiamy o antykoncepcji i sam proponuje metody.

nie chcę, by mi ktoś na siłę jakikolwiek hormon wciskał, gdyż ja mam silne genetyczne s kłonnosci do żylaków i lekarz od nóg powiedział, że żadne hormony, wszystko odpada. a z tym przerywanym to w sumie jest tak, że mi koleżanki mówiły, że wcale tak łatwo nie jest wpaść.... każdy panikuje, a wielu i tak na luzie to traktuje. ale życie jest też złośliwe- te, co chcą, to po parę lat będą się starały, ate co nie chcą to raz coś tam nie wyjdzie i wpadną. tak to jest.

Gość nvldvgd
A GyneFix Cię nie przekonuje ? :)

nie wiem, nie próbowałam. ubolewam, że ginekolog nigdy ze mną nie porozmawial o tym, ale widzę po waszych odpowiedziach, że jest szansa, nie jest źle w mojej sytuacji też mozna się zxabezpieczać. jak pójdę w większym mieście i zapłacę za wizytę, to pewnie mnie potraktują właściwie.