Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suriimika

Cukrzyca, a osłabienie wzroku

Polecane posty

Gość suriimika

Mam osłabiony wzrok, od kilku lat lecze się na cukrzyce. Okulista zalecił mi noszenie okularów i jakies kropelki, które wogóle mi nie pomagają. W aptece polecili mi kapsułki Vislea, ze właśnie wzmacniają oczy przy cukrzycy i są dobre. Ktos z Was stosował?

Gość Miriam2110
Nic specjalnego ta Vislea, zwykłe witaminki których pełno w naturze. Wyciąganie pieniędzy od ludzi i tyle. Tu masz wypisany skład tego "cudeńka" http://www.doz.pl/leki/p6387-Vislea ja bym po prostu jadła więcej surowych żółtych, pomarańczowych i zielonych jarzyn i owoców + olej lniany jako źródło Omega 3.

Od lekarza słyszałam kiedyś że przy cukrzycy traci się wzrok,ale ile w tym prawdy nie wiem.

Gość I tak
damona,to dlaczego nie wyleczysz cukrzycy???tylko chodzisz po lekarzach,którzy i tak nie lecza

Gość I tak
damona ,a gdzie masz cukrzyce????a co wogóle masz???

CUKRZYCA to nic innego jak taki niestety ... jakby raczek, chodzi mi o to, że potrafi ona zniszczyć wiele narządów. Mojej babci zniszczyła żyły, w badaniach wychodziło że ma cienkie i słabe-udar mózgu, moja mama - ma zaćmę, jaskrę i retinopatię cukrzycową, moja koleżanka z powodu ostrego rzutu ckurzycy 1 typu - w ciągu 6 miesięcy stała się niewidoma. To tylko tyle.

Gość I tak
zazizaza,bo nie wyleczona cukrzyca,tak ma ,zamiast glukoza odrzywiac narzady komórki to krazy sobie w krwi bezuzytecznie,zaden to raczek

Gość I tak
I to nie cukrzyca niszczy narzady,czy komórki,tylko poprostu narzady zostaja zagłodzone,a przyczyna sa stłuszczone komórki,i brak chromu w organizmie,który jest przekaznikiem miedzy glukoza a komórka

Tzn tak jak u nas w rodzinie jemy bardzo duzo warzyw, piwnice mamy pelne własnych buraczkow, fasoli, ogórków, marchewek itd itd. Jeść dużo ryb gotowanych czy na parze, mieso białe też gotowane lub duszone, jak ryż to najlepiej brazowy, ziemniaki gotowane z minimalna ilością soli- kiedyś sypaliśmy łyżeczkę, teraz 1/5 łyżeczki. Makarony to rzadko tak jak inne mączne przetwory. Żadnych sosów i sztucznych przypraw.

Ważne jest żeby zażywać jak najmniej chemii, bo siofor oprócz insuliny nie jest tak obojętny dla organizmu. Więc dieta jest w 99% najważniejszym lekarstwem przy cukrzycy. Cukrzycę II typu czasami można wyleczyć, na tabletkach są w miarę duże szanse, przy insulinie już gwałtownie te szanse maleją są prawie nikłe, cukrzyca typu I czyli młodzieńcza z niej nigdy się nie wychodzi.

Gość I tak
zazizaza,z kazej cukrzycy sie wychodzi,skad Ty masz takie informacje????

Gość I tak
zazizaza,piszesz jak wyrocznia,ciekawe skad u Cibie tyle zadufania i pewności siebie????hmmmmmm

Gość I tak
zazizaza,to za mało,niestety,mozesz tylko mówić ze tak zaobserwowałaś,a nie ze tak jest,bo tego nie wiesz,wiec nie sa to prawdziwe słowa

Jak znajdziesz osobę która wyszla z cukrzycy młodzieńczej to gratuluję, a osobie która brała chrom zamiast insulinę to gratuluję głupoty i ślepoty! Tak jak pisałam koleżanka nie wiedziała że w wieku 23 lat dostala cukrzycy, 6 miesiący wcześniej byla badana w związku ze zmiana pracy i wszystkie wyniki miala idealne, zemdlała w pracy i okazało sie ze miala 1000 cukru, to w krótkim czasie zniszczyło oczy, odkleila się siatkówka, musi też bardzo uważać na nerki. Z cukrzyca nie wolno się bawić.

Od leczenia cukrzycy są odpowiedni lekarze i do nich należy sie udawac a nie leczyc u samozwańczych szarlatanów, drugi przykład glupoty Darwina, sasiadka po wykryciu guza w piersi zamiast iść od razu na wycięcie co zrobiła posluchala jakiegoś idioty który kazał jej pić mocz, poszla wyciac jak zrobil się jeszcze większy-bo mocz nie pomógł, teraz wacha kwiatki od spodu! Takim swoim gadaniem to możesz doprowadzic nawet kogos do smierci bo poslucha twoich bzdur, od leczenia są lekarze!

Gość cukiejj
Vislea stosuje juz dosyć długo i takze mam problemy z cukrzycą. Kapsułka ma zawartą trokserutyne, która właśnie zapobiega powikłaniom wzroku przy cukrzycy. Od czasu kiedy ich uzywam wzrok mi sie nie pogarsza, czyli kapsułki pomagają.

Gość Miriam2110
Zazizaza ja Ci pokażę nie jedną, a 6 osób z czego 4 z typem II i dwie z typem I, które nie muszą już brać insuliny, a doprowadzenie organizmu do porządku trwało 30 dni. Obejrzyj film dokumentalny (link do części pierwszej, następne części znajdziesz dalej na YT) http://www.youtube.com/watch?v=AhJlli6Z15U

Gość cukrzyca jest
juz dzisiaj uleczalna . Wylecz cukrzyce to uratujesz wzrok , w przeciwnym razie nic na oczy nie pomoze ,bo to cukier uszkadza naczynia wzrokowe . Zastosuj te diete pod kontrola lekarza i pod kontrola poziomu cukru by nie doszlo do hipoglikemi . W skrocie napisze ze musisz wyeliminowac cukier ,slodycze , owoce ( naturalne slodycze ) , z owocow mozesz jesc tylko maliny ,truskawki i jagody . Wyeliminuj chleb , make czyli makarony ,pierogi itp, kasze ,ryz ,ziemniaki (maja duzo skrobi ) , czytaj etykiety ,bo nawet pasztet potrafi zawierac skrobie . Nie jedz tez fasoli ,ani kukurydzy . Mozesz jesc mieso ( nawet tluste ) , ryby , jaja ,sery ( nawet tluste ) , warzywa ,smietane . Zasada jest taka ze tluszcz nie podnosi poziomu cukru we krwi , a daje poczucie sytosci na dluzej i latwiej jest wytrzymac na tej diecie gdy nie jesmu chleba ,ziemniako ,czy makaronu .Tutaj wklejam linka do diety ,ktora leczy cukrzyce : http://love2tri.pl/porady/lchf-klucz-do-zadowolenia/

Gość cukrzyca jest
Jesli przyjmujesz insuline ,to musisz kontrolowa poziom cukru dokladnie i konsultowac z lekarzem . Ludzie ,ktorzy w Szwecji stosuja ta diete ,odstawili insuline po dwoch dniach .Nie rob nic jednak na wlasna reke ,wszystko konsultuj z lekarzem . Nie boj sie jednak tluszczu ( nawet jesli lekarz uwaza inaczej ) . W Szwecji dwoch lekarzy propaguje ta diete i stosuje ja z powodzeniem u pacjentow z cukrzyca . Mozesz sama przeprowadzic doswiadczenie : zmiesz cukier przed i po normalnym obiedzie jaki zwykle jadasz z ziemniakami czy makaronem . Nastepnego dnia zmierz cukier przed obiadem ,potem zjedz syty obiad z tlustym sosem czy miesem i do tego kawalek tlustego sera , ale bez zadnych weglowodanow ( ziemniakow ,makaronu ,ryzu ,kaszy , marchewki gotowanej ) . Po godzinie zmierz poziom cukru i porownaj efekty z poprzedniego dnia . W Szwecji przeprowadzono taki eksperyment w grupie cukrzykow i nikt nie dowierzal ze po tlustym i sytym posilku nie bylo skoku cukru ,albo byl niewielki . Powodzenia .

Gość cukrzyca jest
W linku ,ktory wkleilam jest wlasnie napisane ze ludzie przyjmujacy insuline musza badac poziom cukru czesciej i odpowiednio zmniejszyc dawke insuliny ( moze nawet i od pierwszego dnia ) by nie doszlo do bardzo niebezpiecznej hipoglikemi .

Gość I tak
zazizaza,co Ty plecisz,nie ma tu czego gratulować ,cukrzyca jest w pełni wyleczalna,lekarze nie umieja leczyc cukrzycy wiec udawanie sie do nich nie ma sensu

Gość I tak
zreszta lekarze wogóle nie lecza niczego,skupiaja sie tylko na likwidowaniu objawów,a to nie jest leczenie,nie wiem co Twoja sasiadka co i jak i od kogo,ale wiem,jak to wyglada w zyciu,

Gość cukrzyca jest
To prawda lekarze kaza jesc chlebek razowy i unikac tluszczu jak ognia , a to droga do nikad . Chleb razowy niczym sie nie rozni od bialego ,tak samo zostaje zamieniony na cukier . Odkad nastapil ogolny lek przed tluszczem i zalecenia by spozywac chleb gruboziarnisty ,wzrosl odsetek otylosci i cukrzycy , wiec cos tu jest nie tak , to widac golym okiem .

Gość I tak
cukrzyca jest,tak wystarczy pomyslec,pokojarzyc fakty z przeszłości i terazniejszosci porównać ilość aptek i prywatnych klinik ,,a odpowiedz sama sie nasówa,dlaczego nie opłaca sie nikogo wyleczyc,leczyc tak bo tu sa pieniadze ale całkowite wyleczenie,ani firmąm farmaceutycznym,ani aptekom ,ani lekarzom sie nie opłaca,szkoda ze juz ucichła sprawa wsciekłych krów i ptasiej ,lub swinskiej grypy,a tyle szczepionek zostało fajnie wyprodukowanych i sprzedanych:)nagle juz temat umarł.nikt sie nie zastanawia dlaczego???tak łątwo teraz dzieki mediom ludzmi manipulowac

Gość genewa12
Ja nic nie słyszałam o uleczalnej cukrzycy. Vislea bardzo mi pomaga właśnie przy niej pzrynajmniej jest naturalną kapsyłką i nie podrażnia mojego zołądka. oczy są odżywione i nie męczą mi się z czego jestem bardzo zadowolona,że je mam.

Gość XXXKTOSXXX
cukrzyca jest nieuleczalna ---insuline bierze sie do konca zycia , jesli ktos uwaza inaczej to czekam na ten zloty srodek na te bialą cicha smierc . Bo tak sie mowi o cukrzycy . Mam pod opieka kogos kto rozpoczal walke z nia 5 lat temu -- w tej chwili jest slepy .... z tym tematem nie ma co zartowac i udawac ze jest to choroba do wyleczenia ... to masakra niezaleznie od diety, dyscypliny , insuliny ... i nikomu nawet najwiekszemu wrogowi jej nie zycze ...