Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO Z AMANDA155 CZY JAKOS TAK

AMANDA 155- Co tam u niej ? Czy ona juz urodzial???

Polecane posty

Tak sie zastanawialam co tam u Amandy 155 byla taka przewrazliwiona i wszystko przezywala. Co u niej ?

przez 6 tygodni życia jej dziecka zdążyła założyć co najmniej 10 tematów o chorobach jej dziecka, co rusz to innych i na maxa poważnych. W dniu dzisiejszym również.

No co ty to ja nic nie wiem chwile mnie tu nie blo. A ile jej dziecki teraz ma ? I co z nim ? to chlopczyk czy dziewczynka ???

sory z tego co piszesz ma 6tyg. przeoczylam to .

a nawet nie wiem szczerze czy chłopczyk czy dziewczynka. ciężko powiedzieć co tam, bo tak jak piszę co rusz jej dziecko ma inną chorobę :/ na drugiej bądź trzeciej stronie powinnaś trafić jej dzisiejszy topik.

kurde no czytam ... biedne dziecko ze ma taka matke :( a myslalam ze jak urodzi to jej te paranoje przejda.

autorko ,tak urodzilam 6 tyg temu ..mialam bardzo ciezki porod od 7 do 22. maly mial bardzo wyciagnieta glowe po porodzie az balam sie czy tak nie zostanie,dziecko bylo bardzo mocno okrecone pepowina ,byl siny i wyziebiony po porodzie ..ma wzmozone nap.miesniowe i lekka asymetrie ulozeniowa..przepukline pepkowa ,silna anemie narazie leczona lekami jesli nie bedzie zacznej poprawy czeka nas przetaczanie krwi ..,stopy szpotawe odprowadzalne.i naczyniaka plaskiego na 1/3 czola..nie jest do konca wszystko dobrze niestety:-(:-( na dodatek jeszcze problem z bioderkami i czeka nas wizyta u ortopedy ,maly ma rowniez bardzo pokrzywione paluszki u stop oprocz duzego palucha ,sa koslawe ibmusimy je masowac

I to wszstko to diagnoza postawiona przez lekarza tak ???

Wbrew pozorom przetaczanie krwi to dobre rozwiazanie. Po ok 10 min widac roznice www kolorze skory iruchliwosci dziecka. moj mial przeaczana krew chyba ponad 7 razy.bral najpiew zelazo ale nie chciano dlugo czekac na poprawe morfo.

tak autorko przez kilku pediatrow ,najpierw w szpitalu przez pediatrow neontologow badajacych codziennie dziecko ,dostalam przy wypisie skierowanie do poradni przyszpitalnej ..tzw poradni patologii noworodka i tam jestesmy pod opieka pediatry i rehabilitantki i i znow potwierdzona diagnoza ..

tez wolalabym aby juz przetoczyli ta krew on sie tak zle czuje po tych wszystkich lekach z zelazem :-( i ciagle go kluja pobierajac krew z zyly w glowie serce mi peka jak na to patrze...

Jesli to prawda to bardzo mi przykro i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a jesli jednak nie to naprawde powinnas skonsultowac sie z dobrym psychiatra. Wiesz nie bardzo wiadomo co o tym myslec biorac pod owage twoje poprzednie wpisy...

Gość sdfqsfcw
amanda a kiedy ty sie dzieckiem zajmujesz jak ciagle na kafe siedzisz?

uwage !!!

sdfqsfcw - dobre pytanie.

na kafe wchodze jak dziecko spi albo akurat mama sie nim zajmuje ;-) nie jesten tu ciagle ..teraz synek spi wiec jestem ..wczesniej byl u swojego tatusia ktory zabiera go raz w tygodniu to dlatego dzis duzo czasu poswiecilam kafe ..normalnie to baaarddzzo rzadko wchodze przez wlasnie brak czasu i mnostwo obowiazkow czasem caly dzuen siku i zjesc nie mam a o kafe to nawet pomyslec

Gość sdfqsfcw
I tak uważam, że masz poważny problem ze sobą, dyskutowałąm z tobą na temacie o choelstazie, bo sama ja miałam i nie idzie sie z tobą porozumieć. jaką ty jesteś osobą? jaki cel mają twoje wpisy?

no to wszystko przez ta cholestaze wywolywanh porod itd ..przez to te komplikacje !! wszystkie wyniki w normie i tylko lekko podwyzsz fosfotaza i lekarz wmowil mi ze to cholestaza i pilne wywol porodu alaty aspaty w normie tylko fosfot podwyzszona

jak umieralam juz z bolu i wycienczenia to 2 kroplowki jedna z glukoza a druga z czyms innym pobudzajacyn zamiast cesarke mizrobic jak 5 godzin lezalam bez postepu zadnego z 9 cm rozwarcia w bolach nie z tej ziemi ehhh i jak tu nie zwariowac jak taki jest swiat i ludzie

przy 9cm rozwarcia to chyba juz rodzic mozna wiec postep raczej byl.

ale z 9 do 10 przez 5 godzin nie chcialo sie rozewrzec aha i glowa caly czas wysoko wiec z 9 cm i glowa wysoko nie mogaca trafic w kanal lezalam jakos ponad 5 godzin

A mi sie wydaje ze ty masz jeszcze baby blues (czy jakos tak) po porodzie i dlatego tak wszystko wyolbrzymiasz. Mysle ze jeszcze jakies 2tyg i wszystko wroci do normy.

nie mam zadnego baby blues gdybym miala to nie zajmowalabym sie dzieckiem i byla wycofana a ja zajmuje sie caly czas duzo nosze chodze na soacery caluje przytulam

bardzo ci wspolczuje ale wiele kobiet rodzi dlugo i bolesnie moja znajoma rodzila 24godziny w silnych bolach . ja sama rodzilam 15godzin ale wiadomo nikt nie mowil ze bedzie lekko musisz o tym starac sie zapomniec i zaczac cieszyc sie synkiem.

Gość KLEOPATRAZEGIPTUU
AMANDA JUZ NIE ROB Z SIEBIE CIERPIETNICY WIELKIEJ BO JA LEZALAM NA PORODOWCE 3 DNI, WYWOLYWALI MI PORÓD ROZWARCIE 1,5 CM SKORCZE JAK CHOLERA A ONI MNIE TRZYMALI OD CZWARTKY DO SOBOTY. DOSTALAM STAN PRZEDRZUCAWKOWY I WZIELI MNIE NA CESARKE BO INACZEJ BYM UMARLA.