Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamałam sie

Blagam, pomóżcie. Spadek temp na początku ciąży

Polecane posty

Gość załamałam sie

Prosze was doradccie. Jestem na samym poczatku ciązy. Wedlug bety dopiero 2 tydzien. Caly cykl mierze temperature w pochwie. Dzisiaj niestety spadla do 36.52. Wczoraj bylo 36,75. Czy to znaczy ze nic z tego? ze ciaza sie nie utrzymuje? Blagam dziewczyny napiszcie jak wiecie, albo mialyscie taki przypadek. Plakac mi sie chce, tak sie cieszylismy.

Gość vdveefrefr
a czy robilas pomiary od kilku miesiecy, regularnie?? jezeli nie , to w ogole nie martw sie ta temperatura..

Gość jesteś jeszcze przed termine
m @ ??

Gość vdveefrefr
przeciez napisala ze to 2 tydzien..

no i co z tego wynika?

Gość vdveefrefr
nie wiem co z tego wynika, twoje pytanie brzmialo czy jest przed terminem miesiaczki... to ci odpowiadam..

no więc właśnie 2 tydzień może oznaczać, że termin @ już był bądź nie zależy od długości cyklu to tak ciężko pojąć? :/

Gość vdveefrefr
chryste..czy ty tepy czlowieku wiesz jak liczy sie tygodnie ciazy.. chyba nie.. Jak liczyć tydzień i miesiąc ciąży? Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od koncepcji), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych. zrodlo http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy tepa dzido.. dziekuje..

aha czyli rozumiem że z badania bety jeśli pójdę na nie dzień po owulacji bądź też domniemanym zapłodnieniu to wykaże ono że jestem w 2 tc??????????????????????????????????? bardzo nietępy człowieku....

Gość Ona dobrze pisze
ale...beta wskazuje prawdziwy wiek ciąży czyli jak jej wyszło że jest w 2 tc to wg liczenia standardowego jest to już 4 tc.Jedna i druga ma swoją rację nie ma się o co kłócić dziewczyny.

w ogóle jak według Ciebie lekarz mógł stwierdzić 2 tydzień ciąży ????? jeszcze przed zapłodnieniem to stwierdził ??? normalna Ty jesteś?

ja wiem że ma rację ale tu chodzi o betę!!!!! jak nie umie czytać ze zrozumieniem to niech się nie wypowiada :/

Gość Ona dobrze pisze
A no widzisz.Są osoby co nie potrafią normalnie przeprowadzić rozmowy. Nikt dziewczynie ni odpisał na pytanie :)-no więc-temperatura może spaść w terminie miesiączki ale się podniesie.Nie zamartwiaj się bo będzie dobrze.

gdyby odpowiedziała na poje pytanie to bym jej powiedziała, że jeśli temp wpadła w terminie @ to mogło być to samoistne poronienie niestety... sama byłam w takiej sytuacji i dlatego teraz nie chodzę na betę przed terminem @ żeby się nie rozczarować lepiej nie wiedzieć...