Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma lgos

nastepna ciaza 5 miesiecy po cc

Polecane posty

Gość ma lgos

zaszłam w ciaze 5 mies po cc. jestem juz 4 dzien po terminie porodu.mam sodzis sn. czy ktorac z was była w takiej sytuacji? boje sie ze rozerwie mnie tam od srodka w koncu jak dziecko za bardzo urosnie

Gość no no no taa
A co twój lekarz mówi?

Gość ma lgos
mowi ze mam poczekac jeszcze do konca tygodnia i chodzic na ktg. nie widzi przeciwskazan do porodu sn ale ja i tak sie boje.jak tylko cos mnie zaboli mysle ze tam w srodku blizna peka. bardzo bym chciala urodzic naturalnie ale nie za wszelka cene.

?. Pozwolono Ci rodzić. Ciekawe. Może sprawdzano, że wszystko ok jest.

Gość no no no taa
A jaki był powód pierwszego cięcia? Sam rozwój dziecka nie zaszkodzi raczej już bliźnie tym bardziej że jesteś juz po terminie. Problemem może być raczej sam poród, parcie, skurcze itp. No ale czemu nie konsultowałaś się z innym ginem?

Gość o matkoooooooo
jaki byl powod pierwszego cc i w jakim szpitalu (mescie) chcesz rodzic?

Gość ma lgos
powodem poprzedniego cc byl brak postepu porodu i złe wstawienie sie głowki. nie konsultowalam sie z innym gin bo to 3 moja ciaza ktora prowadzi ten lekarz i poprostu mu ufam tym bardziej ze te dwie poprzednie prowadzil cudownie.

Gość no no no taa
Ale jeśli się boisz to chyba nie masz do niego pełnego zaufania.

Gość o matkoooooooo
dziwne ze po tak krotkim czasie pozwala na sn' czytalam gdzies, ze porod w odstepie 2 lat od cc jest ryzykiem gdzie bedziesz rodzic?

Gość Nigdy w życiu bym się
nie zgodziła na sn 14 miesięcy po cc.Jest zbyt duże ryzyko.Skoro się boisz to zawsze możesz powiedzieć że nie chcesz i już.Masz do tego prawo.Ja bym nie ryzykowała.

Gość ma lgos
tez o tym słyszałam ale slyszałam tez o takich przypadkach jak moj. i wszystko było dobrze. bede rodzic w chełmży. małe miasteczko.

Gość mamamama 11
nie ryzykuj. za wczesnie.

Gość ma lgos
moge zazyczyc sobie cc??

Oczywiście że tak!

Gość ma lgos
i jak mam to zrobic? zadzwonic poprostu do mojego gin i mu powiedziec ze chce cc??

Gość stało się niemożliwe
kobieta po cc ma prawo odmówić porodu sn!!! jest to w jakims przepisie, poszukaj

Ja bym tak właśnie zrobiła.Zadzwoniła umówiła się na wizytę i grzecznie powiedziała co i jak.Nie ma co ryzykować.Masz 2 dzieci i dla nich musisz być na chodzie :)

Nie bój się, jeśli rozpocznie sie poród i coś będzie nie w porządku to będziesz miała CC. Ja też 5 miesięcy po CC (powód cc taki jak u ciebie) zaszłam w ciążę, czekali na poród samoistny. Kiedy odeszły mi wody, zaczęły się jakieś słabe skurcze, ale nie było rozwarcia, to nie czekali dalej, nie podawali oksytocyny, tylko zrobili cc. Powodzenia.

Nie bój się, jeśli rozpocznie sie poród i coś będzie nie w porządku to będziesz miała CC. Ja też 5 miesięcy po CC (powód cc taki jak u ciebie) zaszłam w ciążę, czekali na poród samoistny. Kiedy odeszły mi wody, zaczęły się jakieś słabe skurcze, ale nie było rozwarcia, to nie czekali dalej, nie podawali oksytocyny, tylko zrobili cc. Powodzenia.

Gość ma lgos
no w koncu cos pocieszajacego

Gość ma lgos
tylko ze ja juz jestem po terminie i mam wrazenie ze juz chyba to sie nie zacznie. zero objawow. tylko jakies słabe skurcze kilka razy na dzien. chciałabym pomodz jakos naturze ale nie wiem jak.

Gość mama 3latki
jak ja się pytałam mojego lekarza to powiedział, ze jeśli zajdę w ciążę do roku po cc to obowiązkowo druga cesarka

Gość ma lgos
kazdy lekarz gada inaczej.no i duzo zalezy od tego z jakich powodow była ta poprzednia cesarka.

Gość ooooooooooooooooooooooooooo
a mozecie polecic szpital w warszawie do cc?

Gość kiciuniaaaa_aa
moja znajoma zaszla w ciaze 4 miesiace po cc, na tydzien przed planowana cesarka urodzila naturalnie;) po prostu zaczela rodzic i jak dojechala do szpitala to glowka dziecka byla juz prawie cala na zewnatrz;)