Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petuniaaa5

Pomoże ktoś ? potrzebuję rady.

Polecane posty

Gość Petuniaaa5

Witam wszystkie Panie odchudzające się i te którym się udało i nie udało :) jak idzie się domyślić jestem jedną z was. Odchudzającą się. a raczej która chcę się odchudzać i właśnie tu tkwi mój odwieczny problem. Jaką dietę wybrać ? Wybrałam jedną i chcę usłyszeć opinie czy na takiej diecie w ogóle da się schudnąć ... 10.00 - 50dag serka topionego. pomidor, herbatka 12.00- jabłko 14.00- obiad (oczywiście mała , bardzo mała porcja,bez mięsa) 16.00- jajko 18.00- jogurt Activia + Jedna lub die herbaty zielone, duuużo wody i spacer każdego wieczoru. i co 2 dzień brzuszki. Z góry wam dziękuję za odpowiedzi.

Gość Petuniaaa5
nikt nie pomoże? dziewczyny zależy mi na tym. Może jest tu ktoś kto chcę razem ze mną stosować to dietę ewentualnie coś w niej zmienić.

Gość tez sie odchudzalam
schudniesz bardzo szybko, ale równie szybko przytyjesz.... musisz zachowac odpowiednia porcje kcal dziennie. ale co gorsza wpadniesz w anoreksje-stanowczo odradzam...

Gość ja tez odradzam
taka dieta jest bardzo nierozsadna-anoreksja murowana...

Gość eleoo
To nie dieta, to głodówka :P Nie polecam.

Gość Petuniaaa5
hmm. to może zaproponujecie jakiś jadłospis na dzień ? chce schudnąć ok 10kg i oczywiście nie wracać do poprzedniej wagi..

Musisz mieć conajmniej 1200 kalorii dziennie. Spacer , czy brzuszki ?? Owszem spacer codziennie, 30 min dziennie ćwiczeń w tym brzuszki. I oczywiście basen, siłownia, fitness, zumba. nie wiem co lubisz. Min 3 x w tyg. Kręć tak po 10 min dziennie hula hop- działa cuda;)

sniadanie : Płatki fitness z mlekiem II śniadanie : Jabłko OBiad : zupa za jakiś czas II danie (normalne z miesem!) JAkies owoce czy warzywa, co lubisz;) Kolacja : 2 kanapki z pieczywem dietetycznym , serek pomidor, ogórek, rzodkiewka..

Gość dffdfdfaaaaaaaa
płatki fitness są tylko z nazwy fitness

Gość Petuniaaa5
ok czyli mięso jeść normalnie? tylko wszystko w tych samych godzinach i 5razy dziennie? dziękuję wszytkim za radę . :) dobrze, że mi pomogłyście :)

Gość ja bym radzila tak
śniadanie: bulka pelnoziarnista z chudym twarożkiem, 2 plasterki wędliny drobiowej, pomidor albo owsianka na chudym mleku z owocami i orzechami poslodzona odrobiną miodu 2 śniadanie owoc np jablko obiad zupa warzywna ale bez śmietany potem odczekaj ze 2-3 godziny i zjedz 2 danie na 2 danie mięso jak najbardziej ale duszone, pieczone, gotowane a nie smażone i bez żadnych panierek i tlustych sosów. Do tego warzywa gotowane w wodzie lub na parze- max jeden ziemniak a dużo kalafiora, brokuł. Ziemniaka można zastąpić malą porcją kaszy lub brązowego ryżu. Do tego ile chcesz surówki z warzyw np z kapusty kiszonej albo startej marchewki z jablkiem lub salatki z pomidora i cebuli- wazne żebyś tych surowek nie dosladzala, a jak już musisz to użyj miodu i w niewielkiej ilości. kolacja lekka np serek wiejski z dodatkiem szczypiorku, albo dwa jajka na twardo posypane szczypiorkiem lub pietruszką i pół pomidora czy ogóra. do tego 2 litry wody każdego dnia no i kawa/ herbata oczywiscie najlepiej zielona. Patrz na wielkość porcji zeby zjeść do syta i ani grama więcej. Zasada- "śniadanie zjadaj jak król, obiad jak ksiaże a kolację jak zebrak" Tak bym widziala zdrowe odzywianie. Ale ja dietetykiem nie jestem. Chwilowo jestem na niezdrowej "diecie cud" ale planuje się po niej tak wlasnie odzywiać i to już docelowo, a nie na chwilę.

Gość lkjgvcx
dieta south beach , zdrowa. duzo jesz i duzo chudniesz

Gość lkjgvcx
a na tej diecie to schudłam 2 kg tej co ja napisala amerykanska ale bylam głodna a na south beach jest tyle jedzenia ze nie tego gdzie zmiescic