Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krocząca po chmurach

mam pytanie dot. pracy

Polecane posty

cz mając studia i 5 letnie doświadczenie zgodne z wykształceniem, 30lat, bez męża/chłopaka/narzeczonego, bez dzieci, innych zobowiązań zdecydowałybyście się zaryzykować i wyjechać do pracy za granicę ze znajomością komunikatywną języka kraju do którego byście jechały?

Gość jedwabna róża europy
pewnie. kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa :) jedź :)

a wy byście pojechały/chali ?

Pewnie że tak, chyba że tu miałabym pracę która mnie pasjonuje, własne mieszkanie i zarabiałabym tyle żeby nie musieć oszczędzać.

Gość magda86m
oczywiście, że tak. gdybym nie miała tutaj pracy nie wahałabym się ani minuty... zresztą i tak zastanawiam się nad wyjazdem..;)

Oczywiście nawet jeśli masz świetną pracę powinnaś wyjechać jeśli to Twoje marzenie :) bo niby dlaczego nie, poznasz inny kraj, zobaczysz jak jest gdzie indziej...

nie jest to moje marzenie, ale raczej konieczność. Pracę mam póki co, ale jestem systematycznie "podgryzana" przez kogoś, kto ma "chody" u szefostwa, więc to tylko kwestia czasu :/ Facet po 9 latach okazał się złamasem, więc on mnie też tu nie trzyma. Chcę wyjechać głównie dla zarobku i oderwać się od tego bagna :(

no własnie wiem, że zostać nie mogę, a plan awaryjny w rozsypce, bo mam do wyboru: - wrócić do rodziców i brać jakąkolwiek pracę, a miasteczko jest małe więc oferty gł. do sklepów spożywczych - własnie spróbować za granicą - wyjechać do jakiegoś dużego miasta typu warszawa, wrocław i tam spróbować nigdy nie sądziłam że w wieku 30 lat będę zaczynała poniekąd wszystko od nowa :/