Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka__do_bani

jestem beznadziejną matką, taka byle jaką :(

Polecane posty

Gość matka__do_bani

mam wyrzuty sumienia. Jestem do niczego. Mam upragnioną, długo wyczekiwaną córeczkę. Ma 5 tygodni. A ja nie poświęcam jej całej swojej uwagi. Często jest tak, że leży sobie sama, a ja przeglądam jakieś durne strony typu pudelek itp, zamiast się nią zająć, przytulać, głaskać itp. Żal mi jej, że leży taka sama. Jak idziemy na spacer to godzinkę spędzamy w parku ale potem zaczyna mi się nudzić i włóczę się z wózkiem po zatłoczonej galerii handlowej :O Nie jestem jakąś małolatą, która wpadła, tylko naprawdę staraliśmy się z mężem o dziecko długo. Nie wiem dlaczego taka jestem, mam wyrzuty sumienia, że nie poświęcam jej całej swojej uwagi. Do bani ze mnie matka i tyle :O

Gość yyyaayyy
siedzenie 24 przy lozeczku to przesada. Kazda z kobiet z tego forum znajduje czas na internet i wcale nie sa zlymi matkami:)

Poczekaj chwilke!!! jak maluch zacznie domagac sie twojej uwagi i zacznie byc bardziej ruchliwy to przestaniesz sie nudzic i siedziec na kompie. Badz cierpliwa.

Dziecku nie powinno się poswiecac 100% uwagi, bo wyrośnie takie niewiadomoco... Tak wiec to , ze mała momentami zajmuje sie sama sobą, jest w porzadku, nie musisz nad nią stać cały czas z grzechotką. Natomiast nie popieram i dziwie sie bardzo temu łazeniu po galerii handlowej. Ja z dziecmi czy bez unikam takich miejsc. Nie lubię. Gdy były malutkie i spały na spacerach, lubiłam sobie posiedziec na ławce i poczytać ksiazke czy gazete, ewentualnie gadałam z kimś przez telefon. A jak było chlodniej to łaziłam, łaziłam łaziłam. Gdy podrosły, sie wycwaniłam, i na dwór szłam na niepsanie. A lulały sobie w domu kilka godzin a ja miałam czas dla siebie :-P

Gość fghghgj
Ja tam nie wiem co to za radocha iśc do galerii z takim małym dzieciem.

Gość marylka b.
Każdy potrzebuje czasu dla siebie. I to Twoja sprawa czy sobie wtedy czytasz książkę czy pudelka. Nie jesteś złą matką. I tak jak mówią dziewczyny - przyjdzie taki okres, że mała już nie poleży sama i wtedy nie będziesz miała innego wyjścia, więc korzystaj póki możesz.