Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maria z pomorskiego

rozregulowany cykl a starania o ciaze

Polecane posty

Gość Maria z pomorskiego

Moj cykl od dlugiego czasu byl regularny, 30-31 dni. Od kilku miesiecy staramy sie o dzidzie i nagle bach.....cykle mam rozregulowane, teraz np.miesiaczka w 26dc.... Ostatnio 30, 28,31.Usg bylo w sierpniu, wszystko ok, tarczyca ok, cytologia tez. Czym to moze byc spowodowane?

Gość Maria z pomorskiego
podnosze

Gość to nie takkk
to nie sa rozlegulowane cykle rozlegurowane to takie ktore trwaja raz 26 drugi raz 35 a trzeci np 40 50 a pre dni roznicy niema nic do rzeczy

Gość STARANIAMI:D staraniami
kochana:) nie jesteś pierwszą osobą, która tego doświadcza miałam to samo przez 2 lata cykle jak w zegarku co 28 dni, a gdy tylko zaczęłam starania poślizgi w tę czy drugą stronę o kilka dni to całkowicie normalne\ nie przejmuj się i nie zrażaj tylko działaj zwłaszcza, że hormony masz ok;)

a cykle NIEREGULARNE to takie z rozbieżnością większą niż 10 dni więc cykle 26-35 dni wciąż jeszcze mieszczą się w normie i są uważane za REGULARNE

Gość Maria z pomorskiego
Staraniami....dziekuje Ci bardzo! juz sie martwilam, ze pewnie cos nie tak. trudno mi okreslic dni plodne, moze sprobuje z testami owulacyjnymi, choc czytalam, ze z nimi to tez roznie...

ja akurat dobrze znam swój cykl, ale że zależało mi na płci dziecka to wspomagałam się testami owulacyjnymi i zawsze pokrywały się one z moimi obserwacjami śluzu więc myślę, że jeśli kobieta nie zna swojego organizmu i cyklu bardzo dokładnie to warto choć trochę wspomóc się czymś i testy owulacyjne są pomocne w tym wypadku jak najbardziej;)

Gość Maria z pomorskiego
Staraniami, moge spytac jak dlugo sie staralas o ciaze?

Gość taaaaaaaaaaaaa
daj na luz to sie uda a po roku jak sien ie bedzie udawalo zróbcie badania ja mialam rzadko sluz wiesiolek tez rewelcji nie zrobil okazalo sie ze mam wrogi sluz udalo sie poprzez inseminacje

Gość Maria z pomorskiego
taaaa, oj to mnie pocieszylas :O

Gość taaaaaaaaaaaaa
eeee no spokojnie to ze umnie tak bylo nie oznacza ze u ciebie tak bedzie ale co zrobic ja staralam sie 3,5 roku!!!!

To prawda że cykle 26-35 są regularne. Ja myślę że jeśli wszystkie hormony masz ok to proponuje testy owulacyjne chociaż u mnie nie zdały egzaminu. Ja obserwowałam śluz i mierzyłam temperaturę i wiedziałam że jak skok to owulacja. Dla mnie mierzenie temperatury i obserwacja śluzu jest najlepszą metodą. Można jeszcze badać szyjkę ale ja tego nie opanowałam. Za 4 tygodnie rodzę drugą córę:) powodzenia:)

Gość Maria z pomorskiego
ok, dzieki :) pozyjemy, zobaczymy. najgorsze jest to, ze sie tak nakrecam.nie pracuje, wiec czekam i czekam i szukam sygnalow.

najdłużej o drugie dziecko, bo 5 miesięcy - celowaliśmy w dziewczynkę i trochę to potrwało;) przy dwójce pozostałej poszło bardzo gładko i udało się dwa razy w pierwszym cyklu starań ;)

U nas jeszcze pomogło to że sobie w końcu odpuściłam. Dałam na luz i się udało:) niby lekarze mówią że para poniżej 35 roku życia może się starać 2 lata i jest to norma. Powyżej 35 jeden rok i później trzeba zacząć działać. Pamiętaj że im bardziej się chce tym się nie ma - tak powiada moja lekarka i to jest święta prawda niestety.

No ja jak byłam w domu i nie pracowałam to się nie udawało, jak poszłam do pracy to po 3 miesiącach byłam w ciąży:)

Gość Maria z pomorskiego
my tez bardzo chcielibysmy dziewczynke :) ja mam 31, moj maz wiecej :) przez te rozregulowane cykle trudno okreslic mi owulacje, niby klucie w jajniku mialam w niedziele, a teraz z obliczen wynika, ze musialo to byc w srode..czyli 4 dni wczesniej.... i badz tu madry :O

No właśnie tak jest trzeba zacząć celować wcześniej. Ja zawsze miałam owu około 16-17 dnia a wtedy miałam 12:) Lekarka kazała się starać od 8dc co dwa dni żeby plemniki były dobre i się udało i będzie druga córa tak jak chciałam:)

Gość co wy na to???
Maria z pomorskiego ciesz sie aby wogle udalo ci sie zajsc a plec najmniej wazna w tym momencie!

Gość Maria z pomorskiego
alez oczywiscie, ze bede sie cieszyla!