Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała czarna niepewna

ciąża a sterydy

Polecane posty

Witam, może i było już dużo takich wątków ale ja nie mogę żadnego dopasowac do siebie. A więc mam taki pytanie.. na początku października przestałam brac tabletki antykoncepcyjne (Daylette) ponieważ zmieniam je na inne (Novynette), miesiąc przerwy musiałam zrobic ze względu na inną formułę tabletek. Mój chłopak wstrzykuje sobie sterydy (testosteron) dla lepszych efektów cwiczeń na siłowni (podkreślam, że nie jest żadnym "karkiem" czy "mięśniakiem" tylko chce lepiej wyglądac). Przez ten miesiąc bez tabletek anty kochamy się cały czas bez zabezpieczenia i chłopak kończy we mnie. Jakie jest prawdopodobieństwo, że zajdę w ciążę? Nie spieszymy się z dziecmi ale wiadomo gdyby dzidziuś się pojawił będzie kochany najbardziej na świecie :) proszę o poważne wypowiedzi na ten temat, z góry dziękuję :)

Gość Perw-pomarańczowy mus
Kto Cię tak okłamał, że musis zrobić miesiąc przerwy? Prawdopodobieństwo ciąży wynosi 5359836,67%. :classic_cool:🖐️

Tak powiedział mi ginekolog :)

Gość w przelocie XV
Zmień lekarza. :D

Moim zdaniem i innych kobiet to dobry lekarz i wie co robi. Brałam tabletki 24/4 a teraz zmieniam na 21/7. Ale widzę, że chyba nie uzyskam tutaj innej odpowiedzi niż "zmień lekarza". Tak czy inaczej zrobiłam miesiąc przerwy i chodzi mi wyłącznie o prawdopodobieństwo zajścia w ciąże.

Gość Perw w przelocie XV
Napisałam Ci jakie jest prawdopodobieństwo. :D W ulotce Novynette jest jasno napisane, że pierwszą tabletkę powinnaś przyjąć najwcześniej dzień po przyjęciu ostatniej tabletki Daylette z hormonami, a najpóźniej dzień po przyjęciu ostatniej tabletki placebo. Robienie miesięcznej przerwy jest idiotyzmem i tylko namiesza Ci w gospodarce hormonalnej. :o

Lekarz powiedział, że własnie namiesza wtedy jak przyjmę te tabletki od razu po sobie więc uwierzyłam mu i już nie czytałam ulotki.. Więc od dzisiaj zaczynam chyba czytac każdą ulotkę

Gość Lilu na lu
Prawdopodobieństwo jest dosc duże, na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy już teraz a nie czekała aż pojawi się lub nie pojawi okres. A co do lekarza to różni mają róże patrzenie na sprawy ze zmianą tabletek, skoro powiedział Ci, że ma byc miesiac przerwy to może rzeczywiście będzie to lepsze dla Twojego organizmu. Pozdrawiam :)

Gość Malaa mi odpowie Ci
Rób teścik! ;D