Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczka106

NIE DOSTANE BECIKOWEGO!!! CZY PRZYSŁUGUJE MI JESZCZE JAKAŚ POMOC FINANSOWA ?

Polecane posty

Gość laleczka106

Witam serdecznie. Jestem załamana, co się dzieje w naszym Polskim prawie jest poniżej krytyki! O ciąży dowiedziałam się jakoś w 13 tygodniu , nie miałam żadnych objawów , wręcz przeciwnie ..miałam plamienia i byłam przekonana że to okres. Kiedy się dowiedziałam (po zrobionym teście) oczywiście jak najszybciej zapisałam się do lekarza na wizytę ale oczywiście musiałam czekać miesiąc!!!!! to jest chore co się wyprawia w tej Polsce...dzisiaj dowiedziałam się że, żeby dostać becikowe trzeba mieć USG do 10 tygodnia ciąży! To straszne ponieważ ja mam USG z dalszych tygodni!PRZECIEZ JA NIE WIEDZIAŁAM O TEJ CIĄŻY! POZATYM CZEKAŁAM NA WIZYTĘ U LEKARZA!!! załamałam się! liczyłam na te pieniądze! Jestem w ciężkiej sytuacji materialnej , ojciec dziecka wciąż powtarza że pomoże mi , da pieniądze... ale nie daje mi ani grosza rodzice co prawda mi trochę pomogą, ale ile można ??? mają też swoje dzieci oprócz mnie... Co to za różnica w którym tygodniu ciąży jest kobieta ??? CZY TE DZIECKO POTEM ZNIKNIE ???? TO JEST CHORE! JESTEM STRASZNIE ZDENERWOWANA! CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNĄ SYTUCJĘ???? CZY PRZYSŁUGUJĄ MI JESZCZE JAKIEŚ PIENIĄDZE ???? PROSZĘ O RADY I POMOC!

Gość e.s.p.
Rozumiem, ALE ten 1000zł tak na prawdę nie wiele zmienia w "sytuacji materialnej" . Dajmy na to że wystarczy na wózek, łóżko i parę klamotów - ale co dalej.

Gość e.s.p.
Podaj ojca o alimenty jak będzie się migał to zawsze dostaniesz z funduszu...

Gość laleczka106
Nie dużo zmienia???? MOIM ZDANIEM BARDZO DUŻO! Kupiłabym za to juz trochę rzeczy... wiadomo lepiej mieć niż nie mieć! W karcie ciąży mam wpisany jakiś 13 tydzień! to za pozno:( ja nie miałam pojęcia o tej ciąży...!

Gość e.s.p.
Daje łatwiejszy początek, ale to żadna stabilność finansowa , nieprawdaż ?

Gość mama333333333333333
dziewczyno jak urodzisz, to w szpitalu dostaniesz takie zaswiadczenie ze bylas pod pieka lekarska. Nie chodzi o karte ciazy a o to wlasnie zaswiadczenie

Gość laleczka106
Ale byłam się dzisiaj dowiadywac i powiedziano mi że becikowe przysługuje tylko matką które podlegaja opiece lekarskiej minimum od 10 tygodnia ciaży i że trzeba mieć usg właśnie z 10 tygodnia albo wcześniej a potem tylko z każdego trymestru ciąży. Przecież prawo się zmieniło od 2012 roku.

Ja ci powiem jak ja mialam i moze ci to pomoze.W grudniu zeszlego roku bylam w ciazy ale od poczatku cos bylo nie tak i nawet lekarz mi karty ciazy nie zakladal,w 10 tyg.poronilam i szlak trafil wszystko ale 2 miesiace pozniej test wskazal ponownie dwie kreseczki i tez nie bylo ok i razem z lekarzem tak sie balismy ze ta ciaze tez strace ze nie zakladal mi karty ciazy az do 15 tygodnia ale jak ja juz zalozyl to od razu wpisal 10 tydzien zebym wlasnie maila becikowe wiec pogadaj ze swoim lekarzem jesli chodzisz do niego juz pare lat.

Mie musisz mieć usg. Dostajesz kartkę na której lekarz pisze kiedy byłaś. Położna też może wypisać. Moja znajoma poszła w 11tyg,ale położna napisała,za była w 8tyg.

Gość laleczka106
Dziękuję wam serdecznie dziewczyny za podpowiedz!! kamień spadł mi z serca! Tylko że ten lekarz wydaje się bardzo wredny i nie wiem czy to dla mnie zrobi! będę prosiła ze wszystkich sił :( jeszcze raz dziękuję za pomoc...

Na pewno ci sie uda przekonac jego do tego zeby ci to przepisal na 10 tydzien na zaswiadczeniu tym bardziej ze nie klamiesz go i teraz bedziesz chodzic regularnie i dbala o siebie,Pozdrawiam i powodzenia.Ja jeszcze tydzien do porodu i jak cos to zawsze mozesz napisac to cos poradzimy.

Gość laleczka106
Dziękuję ci jesteś kochana :) idę do lekarza w czwartek i dam znac co i jak :)