Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawriuje zaraz chybaa

cycki mnie swedza ;) jak sobie z tym poradzic?

Polecane posty

Jestem w 20 tc i malo nie oszaleje,az chce sie po scianach lazic. Strasznie swedza mnie piersi.zaczely jakies 2 tyg temu. Wiem, ze rosna,ze skora sie rozciaga. Ale jak sobie ulzyc? Zaczelam smarowac oliwka,balsamem,kremem na rostepy,ale nic nie pomaga. Jest jeszcze gorzej,bo prawie nigdy nie uwzywalam balsamow,bo moja skora tego nie potrzebowala,i pozostaje mi te okropne uczucie lepkosci. Jak posmaruje to mam ochote znow sie umyc. Ale cierpliwie to znosze,ale poprawy nie ma. Macie jakis sposob na taka dolegliwosc??pomocy!

dlatego swedza bo nigdy sie nie smarowalas i wlokna kolagenowe sie teraz rozciagaa. tez mam podobnie tyle ze mnie brzuch po bokach swedzi. nie wiem jak mozesz sobie pomoc. moze cos chlodzacego?

Gość jak cie swedza cycki tzn
ze tesciowa cie chwali!

dzięki ;)

Gość oj rozstepy nadciagaja!!
wow

Gość hbuubkok
to robią się rozstępy.

Popros mezulka zeby cię podrapał bardzo delikutaśnie!!! A tak na powaznie to chyba nie ma na to rady!!! sama tak miałam i nic nie pomogło - niestety rozstepy jak cholera sie pojawiły !!!!

Gość makowa245
O chwileczkę :) Mnie też swędziały, drapałam, rozstępów nie ma żadnych.

Bo ty Makowa drapałas sie po cycusiach w poziomie a ja drapałam sie w pionie i dlatego mam rozstępy!!! :) A tak powaznie to widocznie masz grubą skórę co nie oznacza ze jestes gruboskórna :). Pozdrawiam

Gość makowa245
O chwileczkę x2 :) Cycki mi się mało powiększyły, dlatego nie mam rozstępów. A skóra delikatna... :)

Gość uwaga11
Może to byc cholestaza ciezarnych radze zbadaj sobie probvy watrobowe aspat i alat oraz bilirubine wiem bo mialam to w ciazy te proste badania z krwi moga uratowac ciebie i dziecko nie powinna tak swedziec skora w ciazy lepiej sie zbadaj pod tym katem

To nie cholestaza, nie zgadza sie nawet miejsce swiedzenia. Dostalam wysypki, po czesci pewnie od drapania tez. Lekarz stwierdzil albo uczulenie na balsamy (bardzo mozliwe,nigdy ich nie tolerowalam,uzywalam tylko kremu bambino do twarzy) albo tzw.swierzbiaczka ciezarnych. Mam uzywac masc hydrocortizonum i fenistil,pic wapno. Mam nadzieje,ze pomoze,najgorsze jest to ze drapanie nasila swedzenie i tworzy sie bledne kolo. A czasem podrapie sie bezwiednie. Dzieki za rady :)

Trzeba je smarowac kremem, bo Ci rosną i się rozciągają, zaraz brzuch też Cię będzie swędział,:)

Na razie musze wyleczyc pokrzywke,a zadne kremy mi nie pomagaj,wrecz szkodza. A potem zostanie tylko sprawdzony bambino i jak nie bedzie zadnych skutkow ubocznych to ok. Ale jak beda to bede musiala znalesc inne sposoby nna uelastycznianie skory.