Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slow food only

wlasnie robie paprykarz domowy!

Polecane posty

Gość slow food only

mniam! chcialam wam narobic smaku :P

Gość dupa mamuta a
blee nie lubić mi raczej obrzydziłas

Gość slow food only
ups, przypadkowo do niego nasrałam, teraz to będzie paprykał, chciałam wam narobić smakał :)

Gość wielki niszcz
A jak robisz? Dasz przepisa? ;)

Gość Dziecinada nic więcej!
Już to widzę! Przecież siedzisz przy kompie,a nie przyrzadzasz paprykarz! Zresztą nie cierpię tego, straszny badziwew, na samą myśl o tych smieciach robi mi się słabo!

Gość dobry paprykarz
a ja nie umiem robic paprykarz, podaj przepis jak robisz!

a ja dziś gotowałam pyszny kapuśniaczek z własnoręcznie ukiszonej kapusty, na boczku wędzonym, z ziemniaczkami i smażoną cebulką:) pycha:)

Gość wielki niszcz
Szkoda że ten kupny się popsuł, kiedyś to była rewelacja a dziś to już mało ma wspólnego z dawnym paprykarzem.

Gość slow food only
juz jestem! wyszedl pyszny aczkolwiek smak jest inny niz tego kupnego swojski ma taki delikatny smak a kupny jest gorzki (ja dalam filety mintaja, a w kupnym sa rybne odpadki czyli zmielone glowy i wnetrznosci stad ten gorzkawy smak) a wiec tak na glebokiej patelni podsmazamy dwie drobniutko pokrojone cebule, jak sie zeszkla dolewamy wode, na to starkowujemy jedna marchewke, sol, pieprz, ziele ang, listek laurowy i dusimy pod przykryciem ok 20 min w miedzyczasie filety-1kg- przyprawiamy przyprawa do ryb i smazymy, pozniej ja tak rozmiazdzamy widelcem ryba jest smazona na drugiej patelni ;) wracamy do warzyw, jesli sa juz miekkie to dolewamy ze szklanke wody i wsypujemy ryz, np 100g, przykrywamy i ryz sie gotuje w tych warzywach kiedy juz ryz jest miekki, to wylaczamy gaz, dodajemy rozdrobniona rybe, koncentrat pomidorowy, papryke ostrą, ziola prowansalskie, troche soku z cytryny no i jeszcze do smaku sol i pieprz (o ile to konieczne niektorzy zamiast takiej smazonej ryby uzywaja wedzonej makreli ogolnie ja tak wszystko robie na oko, jak cos to wygooglujcie przepis na paprykarz domowy- bo ta wersja to jest taka moja prywatna :)

Gość za 12 min
mniam na pewno wykorzystam a jak dlugo mozna trxzymac taki paprykarz w lodowce?

Gość za 12 min
wlasnie brakuje wiecej czerwonych skladnikow, no bo z czego ten paprykarz taki czewony? :D

Gość wielki niszcz
Dzięki za przepis :) A znalazłem w sieci przepis, w którym zamiast filetów dawało się wędzoną makrelę, ciekawe który lepszy.

Gość slow food only
pomidory i papryka rowniez wskazane ja akurat nie mialam ale kolor czerwony uzyskalam przez koncentrat pomidorowy

Gość lancia
czy mozna do takiego paprykarzu tez dodac rybe z puszki, np. makrele w sosie pomidorowym????