Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slow food only

wlasnie robie paprykarz domowy!

Polecane posty

Gość slow food only

mniam! chcialam wam narobic smaku :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dupa mamuta a
blee nie lubić mi raczej obrzydziłas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość slow food only
ups, przypadkowo do niego nasrałam, teraz to będzie paprykał, chciałam wam narobić smakał :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wielki niszcz
A jak robisz? Dasz przepisa? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dziecinada nic więcej!
Już to widzę! Przecież siedzisz przy kompie,a nie przyrzadzasz paprykarz! Zresztą nie cierpię tego, straszny badziwew, na samą myśl o tych smieciach robi mi się słabo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry paprykarz
a ja nie umiem robic paprykarz, podaj przepis jak robisz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja dziś gotowałam pyszny kapuśniaczek z własnoręcznie ukiszonej kapusty, na boczku wędzonym, z ziemniaczkami i smażoną cebulką:) pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wielki niszcz
Szkoda że ten kupny się popsuł, kiedyś to była rewelacja a dziś to już mało ma wspólnego z dawnym paprykarzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość slow food only
juz jestem! wyszedl pyszny aczkolwiek smak jest inny niz tego kupnego swojski ma taki delikatny smak a kupny jest gorzki (ja dalam filety mintaja, a w kupnym sa rybne odpadki czyli zmielone glowy i wnetrznosci stad ten gorzkawy smak) a wiec tak na glebokiej patelni podsmazamy dwie drobniutko pokrojone cebule, jak sie zeszkla dolewamy wode, na to starkowujemy jedna marchewke, sol, pieprz, ziele ang, listek laurowy i dusimy pod przykryciem ok 20 min w miedzyczasie filety-1kg- przyprawiamy przyprawa do ryb i smazymy, pozniej ja tak rozmiazdzamy widelcem ryba jest smazona na drugiej patelni ;) wracamy do warzyw, jesli sa juz miekkie to dolewamy ze szklanke wody i wsypujemy ryz, np 100g, przykrywamy i ryz sie gotuje w tych warzywach kiedy juz ryz jest miekki, to wylaczamy gaz, dodajemy rozdrobniona rybe, koncentrat pomidorowy, papryke ostrą, ziola prowansalskie, troche soku z cytryny no i jeszcze do smaku sol i pieprz (o ile to konieczne niektorzy zamiast takiej smazonej ryby uzywaja wedzonej makreli ogolnie ja tak wszystko robie na oko, jak cos to wygooglujcie przepis na paprykarz domowy- bo ta wersja to jest taka moja prywatna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za 12 min
mniam na pewno wykorzystam a jak dlugo mozna trxzymac taki paprykarz w lodowce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za 12 min
wlasnie brakuje wiecej czerwonych skladnikow, no bo z czego ten paprykarz taki czewony? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wielki niszcz
Dzięki za przepis :) A znalazłem w sieci przepis, w którym zamiast filetów dawało się wędzoną makrelę, ciekawe który lepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość slow food only
pomidory i papryka rowniez wskazane ja akurat nie mialam ale kolor czerwony uzyskalam przez koncentrat pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lancia
czy mozna do takiego paprykarzu tez dodac rybe z puszki, np. makrele w sosie pomidorowym????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×