Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam swojego miejsca

Wróciłam do Polski i jestem załamana :(

Polecane posty

Wyjechalam z kraju tylko na 4 miesiące, postanowiłam wrócić i nic mi się nie układa :( wyjazd rozwalił moj związek, nie mam pracy, wszystko drogie jak cholera, z rodziną się ciągle kłócę, w dodatku ta szara, przygnębiająca Polska... Wczoraj wyszłam wieczorem do miasta, wszedzie pusto, cicho, jakoś tak szaro, ludzie smutni... Nie podoba mi się tutaj, nie mogę znaleźć sobie miejsca, myślę o powrocie zagranicę bo już nic mnie tutaj nie trzyma :(

Gość louisedeemercs
to wyjazd do murzynow ciapatych i sponsorow tanich polek

byłam w Londynie. To miała być praca wakacyjna, więc wiedziałam od początku że wrócę, ale myślałam że wszystko będzie dobrze, a tymczasem wszystko idzie źle :( Został mi rok studiów, więc musze tu siedzieć do czerwca, ale przeraża mnie ten fakt, bo zostałam z niczym, dosłownie z niczym. Jak wyjeżdzałam miałam faceta, w miare poukładane życie, jako taką pracę i studia... Teraz mam już tylko studia :( Ktore i tak za rok skończe. Może się wydawać że marudze bo straciłam faceta, ale już nawet nie chodzi tylko o to, po prostu poznałam standard życia w UK i teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca w Polsce :(

W dodatku straciłam sens życia, zostałam sama jak palec, cierpie bardzo i nie mam ochoty poznawac nowych facetow :(

W dodatku straciłam sens życia, zostałam sama jak palec, cierpie bardzo i nie mam ochoty poznawac nowych facetow :(

Gość trudno się nie zgodzić -
wyjechałas w najładniejsze miesiące - to też ma wpływ na twoje samopoczucie. Tutaj zaczyna sie już szaruga, a np. w UK prawie pełnia lata. Nie mówię o temperaturze ale o kwitnących kwiatach i zieleni. To że ludzie szarzy i smutni to racja. Tam każdy mijając sie powie cześć czy hej, a u nas gdybyś sie uśmiechneła do kogoś mijając go to pomyśli co ta baba chce ode mnie - jakaś wariatka. Tam żyje się normalnie tzn. spokojnie a tu gonitwa za pracą i pieniędzmi. Jak czujesz sie żle to wyjedż, bo szkoda twoich młodych lat na kłótnie i zamartwianie się

Miałaś pracę w Polsce i wyjechałaś na wakacyjną pracę do Londynu, na cztery miesiące...? I jeszcze myślałaś, że praca tutaj będzie na Ciebie czekać? No, zajebista jesteś.

teraz doczytałam twoje wpisy. Trudno, musisz 9 miesiecy się pomęczyć.

Miałam pracę dorywczą, pracowałam w restauracji na umowę zlecenie :O bo jestem studentką :O Przez całe studia zawsze udawało mi sie coś znależć, często zmieniałam pracę jak to na studiach bywa. Ale teraz nic a nic nie mogę znaleźć :O A do Anglii wyjechać musiałam bo potrzebowałam wiekszej ilosci pieniedzy, ale nie będe tutaj o tym pisać :O

Gość za 12 min
patrzac zdrowo rozsadkowo twoim priorytetem powinno byc skonczenie studiow (skoro juz tyle w nie zainwestowalas i widzisz w nich sens) rok to nie duzo, minie jak z bicza strzelil i moze sporobowac zaczac szukac pracy w Anglii w swoim zawodzie;)

Gość za 12 min
a jezeli nie widzisz sensu w swoich studiach, jedz od razu do Anglii i zrob tam studia

kiedys też myślalam ze Polska jest najladniejsza, Polacy są cudni i w życiu nie wyjechalabym z mojego kraju. Teraz czesto latam do UK - nie w celach zarobkowych - i wcale młodym się nie dziwię że widzą i czują różnice. Tu jest cholerne dziadowanie, a tam jak masz pracę to na wszystko cię stać. Zwykły przykład: benzyna kosztuje 1,30-1,40 funta czyli za najniższą krajową kupisz jej 6 litrów. U nas najniższa musiałaby wynosić 35zl. Oprócz mięsa i ryb wszystko jest tańsze. I nie gadajcie że nie chodzi tylko o kasę bo właśnie o nią chodzi

Studia musisz koniecznie skończyć. Nie możesz marnować 4 lat pracy i wyrzeczeń żeby jednym pociągnięciem wszystko zmienić

Gość kloniusia
bywajta :classic_cool: zgadzam się w 100% ,rozumiem jak się wyjeżdza na dłuzej i można zapomnieć pare słów ale to po latach i gdy rzadko używasz ojczystego języka. Polska szara, a może Londyn cały rok kolorowy?? myslę że przeżywasz bo tam miałaś non stop zajęcie, ciężko pracowałaś etc. przyjechałaś tu i nie masz zajęcia tylko studia. i pewnie tęsknisz za kimś bliskim , tyle w temacie, jestem osamotniona

Gość trza było nie wyjeżdzac
na drugi raz myśl co robisz i rozważ za i przeciw!

Gość guidddelll
jak ja ciebie autorko rozumiem ja nie moge sie odnalezc w polsce, poza jezykiem, rodzina nic tu nie mam, zadnych szans na prace-satysfakcjonujaca, samodzielne zycie , faceta, a nawet fajny sex wszyscy szarzy, sfrustrowani, albo noszacy sie wyzej niz dalej

Gość a ja wkasnie jade
a ja właśnie muszę jechać do polski na parę dni. Aż się boje.

Gość 321321312
ten kraj to jedno wielkie gówno i szambo, które wyniszcza ludzi, zwłaszcza tych którzy sa wartosciowi, tu warto tylko krasc.... widze po niektórych wpisach, że prawda w oczy kole

standard życia w UK:classic_cool: nakupiło sobie dziewcze kolorowych szmatek, bucików na rzepy, bananów , kosmetyków i zachłyśnięte "wielkim światem" zapomniało o Bożym świecie... dla takich jak ty istnieje jedna rada. bądź uparta i konsekwentna. na początek oddaj paszport, wymelduj sięz chałupy i jedź w czorta i nie wracaj zapewniam, że nikt nie będzie płakał, a gospodarka odżyje

Gość adrian adi
Jedyne co odżyje to ona

no to tak jak już napisałem. niech jedzie w piździec i krzyżyk na drogę...

Co ci dadzą studia w tej zaściankowej polsce trzeba było uciekać i nie wracać. Głupia jesteś że wróciłaś. Ten kraj niszczy ludzi!!!!!!!!!! Współczuje ci że musisz żyć w tym syfie

Wy coś macie hahah to dobre chyba dług bo nic poza tym. Polska tak jak wy możecie mnie cmoknąć i powiedzieć kuku. Sto razy wolę swój podatek dać na zachodzie niż żyć w tym smrodzie w którym wy żyjecie hahaha

Oj zawistnicy, ktoś napisał prawdę o Najjaśniejszej, ośmielił się porównać jakość życia tutaj do cywilizowanych krajów i od razu odezwali się urażeni, którzy albo w doopie byli i goovno widzieli, albo wiedzie im się w PL dobrze (a wszyscy wiemy komu się wiedzie w PL dobrze), albo to zwykłe zawistne małe gnojki i koorevki, które mają za złe komuś, że był gdzie indziej i wyniósł stamtąd dobre wspomnienia. Kiście się dalej w swoim sosie krzyżowo-smoleńskim przyprawionym nędzą, zawiścią i wyzyskiem ale dajcie innym żyć i mieć swoje zdanie! Ja mieszkam i pracuję w Polsce, byłem za granicą krótki czas, podobało mi się ale na razie (podkreślam - na razie) nigdzie się nie wybieram, co więcej, wbrew wszelkim racjonalnym przesłankom staram się wierzyć, że kiedyś dogonimy materialnie i mentalnie zachód. Ale nie gnoję nikogo za to, że ośmiela się ocenić życie w Polsce zgodnie z realiami.