Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam swojego miejsca

Wróciłam do Polski i jestem załamana :(

Polecane posty

Wolę tyrać jako biała murzynka choć dla mnie to trąci zawiścią w UK i swoje dochody oddawać Królowej niż tyrać za grosze i być Polską kobietą wyzyskiwaną jak tylko się da!! Gdy powinie mi się noga, a różnie w życiu bywa to wiem że nie zostanę sama. Moje dzieci nie będą przymierać głodem a ja nie dostanę socjalnego które nawet nie starczy na opłacenie czynszu. Nie oszukujmy się każdy jak ma możliwość życia na poziomie i nie martwienie się czy starczy do pierwszego wybierze odpowiednią drogę. Ludzie którym to przeszkadza lub czują zawiść będą pisać wolę tyrać w Polsce za 800 niż na zmywaku w Niemczech bo mam swój honor! To nie jest honor czy patriotyzm to jest głupota i zwykła nie moc radzenia sobie w obcym państwie z nową kulturą i językiem. Gdyby Angielski był przymusowy to by dziś w kraju zwanym Polską zostali tylko była komuna czyli emeryci i ci co mają chody. Reszta dawno by wyjechała. Z czym Polska jest taka bogata zero przemysłu, bezrobocie? Nie rozśmieszaj mnie!! Piszesz słowo empiryzm a nie wiesz jak wygląda sytuacja kraju.

emigruje ten, który nie daje sobie rady... jednostki słabe, nieudolne, bez jakichkolwiek zdolnosci adaptacyjnych zapewniam cię, że noclegownie Londynu, Paryża, Amsterdamu...etc - pełne są tych ASÓW... ktoś, kto nie potrafi walczyć o swoje we własnej ojczyźnie staje sie białym murzynem z dorobioną ideologią sukcesu, względnie biednego emigranta "zmuszonego" przez życie... tym akcentem chciałbym zakończyć ten płomienny dyskurs z mojej strony, bo argumentami możemy się tasowaćdo bladego świtu, a głupszemu ustępuje się miejsca...

Nie opisuj swojego przyszłego życia w Polsce bo jesteś zwyczajnie śmieszna. Naucz się władać słowami które rozumiesz i poczytaj sobie trochę o emigracji o tym jak ludzie żyją dalej niż sięga twoja ręka.

Dokładnie, ale cóż są i takie których boli to że inni mają dobrze;-) Biały murzyn a to dobre. Białych murzynów dziecko poszukaj na kasie w Tesco czy w fabryce w pięknym państwie zwanym Polska. A bym zapomniała nie zapomnij zamknąć dachu;-)

Gość opiopi
i drugi mit, ktorym pocieszaja sie sfrustrowani - za granice wyjezdzjaj jednostki nieudolne, najslabsze, ktore w Pollsce bysobie nie poradzily. Owszem sporo wyjezdza bez wiekszyh kwalifikacji i srednia znajomoscia jezyka. Sporo jakos poradziloby sobie w Polsce, ale znali jezyk/ ciagnelo ich do nowej kultury/ lepszych wynagrodzen wiec wykorzystali okazje i wyjechali. Sporo sie tutaj realizuje. Z mojego kierunku wyjechalo ok. 30% ludzi, czesc z nich zrobila tutaj podyplomowki i maja dobre prace. Nikt nie siedzi na zmywaku ;)

"a głupszemu ustępuje się miejsca..." głupie odzywki wypierają jak widać argumenty bogoojczyźnianych "patriotów" 🖐️)))

Gość mmmm1234
\ dziwny login i jeszcze bardziej zabawne odpowiedzi Zamiast pisać głupoty czy cytować czym jest patriotyzm poczytaj sobie o tym jakie nastroje panują w kraju którym bronisz Tu jedna osoba napisała fajne zdanie o języku angielskim gdyby był przymusem to by dziś większość 20 paro latków nie było w kraju! Patriotyzm schowaliby głęboko do kieszeni tobie radzę więcej przemyśleń a mniej hipokryzji

Gość dawno i nieprawda!
wiem co czujesz autorko, tez bylam w londynie przez 7 miesiecy.. calkiem inne zycie, za najnizsza krajowa na wszystko mnie bylo stac, nie liczylam czy starczy na zycie czy nie, bo zawsze starczalo. tez mysle, ze dokoncze studia i wracam. zycie w Polsce, chociaz Polske kocham, jest strasznie przygnebiajace.

Gość bez przesady z tym
niemowieniem cześc czy hej. na moim osiedlu ( w Polsce) ci co sie znaja czy nie znaja usmiechaja sie albo mowia dzien dobry. Ja sie czesto usmiecham na ulicy do obcych ludzi, czasem zagaduje( np psiarzy) - i jakos nikt i nie odwarknal - przeciwnie ( fakt,ze drasiarzy i pijakow nie zaczepiam:). Wszystko zalezy od tego w jakim srodowisku zyjesz tu i tam. jakie masz usposobienie .Ja nie narzekam. Mieszkalam pare lat za granicą -tam mi było dobrze i tu dobrze. Mysle,ze najwiekszy wplyw na nastroj autorki ma rozwalony zwiazek...

Może ja teraz wypowiem się na temat Polski. Ludzie są różni czy to na zachodzie czy w Polsce. Mieszkałem na zajebistym osiedlu gdzie miałem na każdym kroku miłych ludzi. Miłe Panie w Biedronce, w mięsnym czy fajnych sąsiadów. Naprawdę z ręką na sercu mogę powiedzieć, że było mi dobrze. Miałem własną firmę, która przynosiła dochód ale nie taki abym był zadowolony. Kiedy człowiek jest kierowcą, sprzedawcą, księgowym i wszystkim po kolei to liczy też na godziwą zapłatę. Nie zgadzam się absolutnie z zdaniem Biały Murzyn. Nie chciałem emigrować, bo w Polsce miałem rodzinę, przyjaciół kawałek życia swojego. Dziś tzn w ciągu roku widzę jakie tu są perspektywy i jakie są w Polsce. Chętnie wrócę do Polski, ale z pracą i wynagrodzeniem jakie mam tu. Tzn że pracuje do piątku mam wolny weekend i mogę wydawać na przyjemności i fanaberię. W Polsce mam rodzinę i tęsknię. Jednak to jest coś za coś. W listopadzie mam zamiar odwiedzić Polskę i jestem z tego zadowolony. Jestem ciekaw jakie wrażenie na mnie zrobi Polska po roku czasu? dobre czy złe okaże się.

Poza tym, że by być Patriotą to nie wystarczy kochać swój kraj. Bo kochać to można zupę pomidorową czy ostry sex. Co Ty zrobiłaś dla Polski? Czym się przyczyniłaś aby była lepsza konkret?

Gość kiedyś na kazimierzu naplułem
żydowi w twarz:D