Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaaaaaaa198666666

Przyznać się kto myśli/myślał, że sklep BIEDRONKA jest polska, nasza??

Polecane posty

Do nieuświadomionych - Biedronka jest PORTUGALSKA!!! nawet moi teściowie do dzisiejszego dnia tak myśleli, musiałam ich z błędu wyprowadzić... Pewnie 90% szarej masy i mocherów w większości myśli, że pierdonka jest NASZA,POLSKA... irytuje mnie to już, bo ładujemy w kieszeń Portugalii nie wiedząc nawet o tym!!

halo:)podnoszę :)

Gość FFFFF6666
a te kontenerki na ubrania kolo śmietników z logo unicef są ponoć tesko i ciuchy idą do lumpeksów w Rumuni i Bułgarii a logo mają bo sponsorują i tyle a kase trzepią

a jak tam twój cygan? odwiedził już nasz POLSKI gościniec? wódki popił?

Ale większość ludzi nie wie. Ostatnio nawet mi reklama biedronki mignęła i tam jakaś babka mówiła hasło reklamowe, że BIEDRONKA NASZA POLSKA... No tak bo nazywa się przecież tak ładnie i POLSKO - Biedronka. A cały zysk idzie do portugalskich kieszeni, u nas za to tylko tania siła robocza i zapieprz niewolniczy na kasie po 12h.....i jeszcze ten wymuszony tekst kazdego kasjera- DZIEKUJE I ZAPRASZAM PONOWNIE....

Ty patriotko od siedmiu boleści, naucz się ojczystego języka. :o A Ty od kontenerów - one nie są Tesco tylko prywatnych firm, zajmujących się handlem używaną odzieżą. Na każdym z nich jest informacja kto jest właścicielem. Swoją drogą ja na żadnym z nich nie widziałam informacji, że należą do Unicefu lub Caritasu czy logo którejś z tych organizacji.

Gość 321321312
ja to wiem od paru lat zresztą było o tym głosno, tzn ten Portugalczyk zrobił fortunę... Szkoda że my sami nie umiemy... Ale na otarcie łez- ponad 90 % produktów co sprzedają jest od polskich przedsiębiorców

"DZIEKUJE I ZAPRASZAM PONOWNIE...." Wolę to niż "peerelowską" mentalność pań pracujących np. w Mokpolu czy sklepach sieci Społem. :o

Perwersja obejdziemy się bez Twoich irytujących wypowiedzi. :/

Gość czxcxczczcxzczczcz
nie polska ale duzo tam polskich rzeczy a to juz cos. dajesz prace rodakom

Gość 321321312
Panie w Społemach są...specyficzne, te sklepy mają swój urok ja do dzię w jednym widuje te same od 30 lat, w tych samych fartuchach, uzywają chyba na poliki szminki zamiast pudru

Ja tej specyfiki nie lubię. :o Będę się wypowiadała kiedy będę chciała, a nie kiedy mi pozwolisz. Jeśli Cię irytują to Twój problem.

Straszne - odkrycie roku , a tak na poważnie znajoma mieszka w Portugalii, często odwiedza biedronkę bo są tam polskie produkty. A polakom pracę daje, i polskie produkty też tam są,

" 22:47 321321312 ja to wiem od paru lat zresztą było o tym głosno, tzn ten Portugalczyk zrobił fortunę... Szkoda że my sami nie umiemy... " x x no właśnie umiemy, Biedronka została założona przez Polaka, dopiero później sprzedał sieć Portugalczykom. Tak samo było z Żabkami, które później kupili Czesi, a teraz należą do Tesco, i wiele innych sieci 🖐️

Gość 321321312
a ten POlak zrobił fortunę czy raczej Portugalczycy? :p

na pewno sprzedał za taką fortunę, że mu się opłacało sprzedać ;) x natomiast czy udałoby mu się biznes rozwinąć do takich rozmiarów jak teraz? na pewno nie, ale to ze względu na fakt, że nie posiadał odpowiedniego kapitału, w te sklepy władowano setki milionów 🖐️

Gość kakakak
To mógł nie sprzedawać Portugalii to by z pewnością więcej zyskał....Zresztą nasz kraj by więcej zyskał...

Gość szoque!
ja tam lubie spolemy i nie dotyka mnie w zaden sposob zachowanie tych pan. w ogole mam sentyment do wszystkiego, co przetrwalo z czasow mojego prl-owego dzieciectwa i nastolatctwa ;)