Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Karmienie piersią a przeziębienie

Polecane posty

Witam, karmie piersią mojego synka i odpadło mnie przeziębienie i zatkany nos. Proszę o porady doświadczonych mam czym mogę się leczyć co stosować i co robić by nie zarazić małego.bardzo dziękuje

w zasadzie nie powinno sie przyjmowac lekow w czasie karmienia,ale w aptece dostepny jest prenatal na przeziebienie dla ciezarnych i matek karmiacych.najlepiej jednak skonsultowac sie z lekarzem,ale sadze,ze jesli nie masz temperatury,to mozesz karmic

Gość mamuśka miluśka
sok z malin, do nosa woda morska, gardło można płukać wodą z solą ewentualnie Hascosept, Septolux lub Tantum verde czy ziołowy Tymsal. Cerutin, paracetamol, tran. To są leki jakie pozwoliła brać mi pediatra jak karmiłam noworodka, jak dziecko było starsze ciut to piłam wodę z cytryną do tego.

Gość mamuśka miluśka
właśnie zapomniałam napisać, że najlepsze są inhalacje ze zwykłej soli nad garnkiem, najlepiej nakryć głowę ręcznikiem, tylko nie poparz się.

Gość Zamiast
Tantum verde, można brać apap, krople do nosa dla niemowląt. Fajny jest ten syrop prenalen. Często myj ręce bo tak najłatwiej dziecko zarazić.

Bardzo dziękuję. Idę do apteki i zobaczę co mi jeszcze tam powiedzą, temperatury nie mam.