Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdfhksdhiush

jaka pensja za taki zakres obowiązków?

Polecane posty

Gość kjdfhksdhiush

od pn do pt od 7 rano -przyszykowanie sniadania dla 4 osob z kanapkami "na wynos" -przygotowanie obiadu dla 2 osob -przygotowanie kolacji dla 4 osob, tak zeby mozna bylo latwo przygotowac wieczorem -zakupy i sprzątanie w międzyczasie. obiad podany ok 14:00 i jesli do tego czasu sie wyrobi ze wszystkim to będzie wolna, jak nie to zostanie tyle dluzej ile potrzebuje. generalnie mi zalezy na tych posilkach, zakupach spożywczych na te posiłki oraz na utrzymaniu domu w czystosci. czy moze za duzo wymagam i powinnam zatrudnić 2 osoby? no i jaka pensje zaproponować nie mam pojęcia.

Gość ela weeeeeeeeeeeeeeeeella
Hm...nie za dużo tych obowiązków. Max 400 zł miesięcznie na ręke.

Gość mkmkmk
400zł- jakies żarty, przynajmniej z 1000zł

Gość hdssssssssssssss
jak osoba bedzie rozgarnieta to poradzi sobie sama ze wszystkim. od poniedziałku do piatku? To w sumie caly tydzień Minimum 1500 zl Na pewno nie mniej.No chyba ,ze masz ochote sypnac więcej:-)

Gość Mam dość :(
Tak naprawdę to jest jak cały etat w innej pracy, a sprzątanie i robienie zakupów dla 4osobowej rodziny naprawdę może być męczące. Ja bym niżej 1500 nie schodziła :)

Gość kjdfhksdhiush
w sumie to zapomniałam, że przecież jak będzie gotować to i mogłaby ugotować dla siebie porcje i zjesc. bo to troche glupio chyba jak ktos caly dzien zasuwa na garach i nie moglby tego ruszyc w teori.. a w praktyce i tak pewnie by podjadała. 1500? kurcze ja myslalam ze ponizej 2500 nie będzie nikt chciał.

Gość kjdfhksdhiush
z tym sprzataniem to tez niewiadomo czego nie wymagam. jak się sprząta regularnie codziennie to tego sprzątania jest zawsze mniej. nie będzie przecież musiała/musiał codziennie myć wszystkich okien i pastować podług chodzi mi o to zeby kuchnia była czysta, kurze wycierane i powiedzmy odkurzanie co 2 dzien i utrzymanie toalet w czystosci. praniem, prasowaniem to ja juz sie sama zajme, bo nie chcialabym by mi ktos obcy grzebał w bieliznie tylko zastanawiam sie co z pokojami dla dzieci.. nie chce ich wychowywac w poczuciu ze mają "służącą" i nie będą nic robiły..

Gość totka lotka
rany Boskie... 1500 za tyle pracy? ja haruje za 1000 zl co drugi dzien po 12 godzin zeby mie, za co zyc. musze gotowac, sprzatac, obslugiwac kase, przygotowywac potrawy... to jest dopiero ciezka praca. a takie cos jak autorka proponuje i chce dac 2500 zl to jest marzenie. taka wyplata! to chyba duze miasto bo na prowincji nawet urzednik tyle nie dostaje..

Gość hhhhhhgggttt
az taka leniwa jestes ze ci sie nawet kolacji nie chce zrobic i kanapek na rano ? :o

Jeśli o dzieci chodzi, to kategorycznie nie! Może u nich co najwyżej odkurzyć z wyższych półek i okna umyć, nie przyzwyczajaj ich do tego, że ktoś za nie będzie robił! Zabawki sprzątać muszą same, bo inaczej nie będą miały szacunku ani do jej, ani do Twojej pracy...

Gość bipibip
poprostu kobieta nie ma czasu !! Bo wybrała kariere zawodową.Ma rodzine i niestety nie ma czasu ogarnąć.A skoro ja na to stac to czemu ma nie korzystać?

Gość kjdfhksdhiush
prowadzimy z mezem firme. wychodzimy o 8 rano a wracamy o 21 do domu. nie mam czasu codziennie sprzątać, a wekendy zamiast spędzać na tyraniu po łokcie wolimy z mężem poświęcić się dzieciom. no i zalezy mi też, by się zdrowo odżywiały i jadły codziennie jakiś obiad, nie mają w szkole stołówki, a jak im się pieniądze zostawia, to wiadomo jak to dzieci - raz kupia bułki i zjedzą kanapki, a drugim razem cole i czipsy. same nie ugotują.

Jeśli Was nie ma w domu tak długo, wybrana pomoc musi także umieć zająć się dzieciakami. Dzieci jak to dzieci, mogą uznać, że skoro mamusia i tatuś płacą, to ma robić, co dzieciaki chcą... Na to też koniecznie zwróć uwagę :)

Gość kjdfhksdhiush
zastanawialam sie czy moze nie wziąć kogoś na dłużej, żeby z dziecmi siedział/siedziała, ale syn ma trzy razy w tygodniu trening pilki nożnej, a corka chodzi na tance. do tej pory były same w domu do tej 21 i nic się nie działo. mysle, że już mogą zostawac spokojnie same, a są coraz starsze

Gość agnieszkar88
a skad w ogole jestes? a twoja pomoc domowa sie buntuje?

Gość kjdfhksdhiush
z warszawy. do tej pory nikogo takiego nie mielismy

Gość agnieszkar88
warszawa to duze miasto moze temu takie duze stawki ale rozumiem ze osoba mialaby siedziec z dziecmi od 8 rano do 21 tak?

Gość agnieszkar88
ale ta osoba mialaby siedziec dzieciakami od 8 do 21 tak?

Gość agnieszkar88
ale ta osoba mialaby siedziec dzieciakami od 8 do 21 tak?

Gość agnieszkar88
jak mozesz to napisz do mnie na emaila moja mama pracuje u jednej bardzo bogatej rodziny.i opisze ci jak to wszystko wyglada u nich i u reszty rodziny ktora tez ma pomoce domowe:) agika1988@o2.pl

Gość agnieszkar88
jak mozesz to napisz do mnie na emaila moja mama pracuje u jednej bardzo bogatej rodziny.i opisze ci jak to wszystko wyglada u nich i u reszty rodziny ktora tez ma pomoce domowe:) agika1988@o2.pl

Gość agnieszkar88
napisz to napisze ci ile mama zarabia co robi, jaka najlepiej osobe wybrac itd:)