Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BPD2

Pozew złożony przez osobę z BPD

Polecane posty

Gość BPD2

Walczyłam o małżeństwo 15 miesięcy - straciłam zdrowie psychiczne i fizyczne - chciałam zrozumieć, ale dla męża z dnia na dzień stawałam się coraz większym wrogiem, gdy przeszedł na emeryturę wojskową. Wytrzymał rok normalnego małżeństwa. Nienawidził wszystkich w pracy, potem całe osiedle, potem miasto, teraz mnie - tak pisze w pozwie. Porzucił mnie u uciekł do ojca, po kryjomu złożył pozew, wybierał wielkie kwoty z konta, tam pił, zaczął palić tam - niby to wszystko moja wina. Jego rodzina teraz mówi, że zniszczyłam go przez rok psychicznie - jest jednak odwrotnie. Nigdy nie odwiedzali nas a mnie nie widzieli rok przez moją chorobę z zatokami - poważna sprawa wbrew pozorom. Mąż tam był dla nich taki jak dla mnie przez 2 lata - ideał. NIe rozumiałam co się dzieje, pragnęłam odzyskać męża bezskutecznie. Ostatni raz jak widziałam męża wyglądał jak szaleniec, mówił tylko o pieniądzach i mojej niedoszłej karierze. NIe patrzył w twarz od miesięcy. Tam się urządzał a ze mnie robił wariatkę, iż mi się wydaje - znalazłam w końcu puste kartony po butach, ukryty drugi telefon w piwnicy, resztę rzeczy - chciałam rozmowy - ale i tym razem się nie doczekałam. Mam wrażenie, iż mieszkałam ponad rok z inną osobą. Szukałam wyjaśnień. Dowiedziałam się, iż w poprzednim małżeństwie robił tak samo po 2 latach. Nie chcę rozwodu - wciąż mam przed sobą tamtą cudowną osobę - ale mąż zachowuję się tak jak osoba zaginiona - nie otworzył mi drzwi nawet jak pojechał do niego 400 km od naszego miejsca dawnego zamieszkania. Ostatecznie wyrzucił mnie i mojego syna z wynajętego mieszkania z terminem natychmiastowym. Rodzina męża zupełnie nie wie, kim on jest. 25 lat nie mieszkał z nimi a tylko jako gość. Z nimi stawał się inny - taki jak kiedyś dla mnie - wesoły, dowcipny. Za wszelką cenę postanowił tam mieszkać zostawiając mnie, gdy zwątpiłam w przeprowadzkę. Gdy po miesiącu jego kar milczenia, złośliwych i podłych słów powiedziałam, iż jadę - powiedział za późno. A miesiąc wcześniej kochał do szaleństwa prawie 2 lata. Analizując nasze małżeństwo i ostatni rok zachowań męża w 90 % spełnia kryteria BPD. Ale mogę się mylić - może to zwykły egoizm. Czy jako żona mogę zmusić męża na badania albo na sali rozwodowej - nieważnić pozew o rozwód? Jak dotrzeć do męża?

Gość fgfggffgfggh
odpierdziela tym cwaniakom, za duzo w dupie maja, oni powinni robic jak kazdy normalny czlowiek do 60 co najmniej

Gość BPD2
Czy to BPD czy egoizm? Słyszałam musisz cierpieć z synem (moim synem), jesteś niemowlakiem, wiem lepiej bo jestem starszy, będę rozmawiał kiedy zechcę a nie kiedy ty, jestem wolnym człowiekim i będę robił od teraz co chcę i kiedy zechcę tj. emerytury - nie rozumiałam dlaczego tak mówi do mnie.