Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dożartek

czy coś zobaczę na USG?? kiedy wy zobaczyłyście

Polecane posty

Gość Dożartek

jutro idę na wizytę do ginekologa. Będzie to 5 tydz i 6 dzień ciąży od OM. Kiedy od OM widziałyście już coś na UGG??

Gość Gdyby cos mu się stalo
ja widzialam chyba w 7tc bijace serduszko, mozesz jeszcze nic nie zobaczyc na usg

Gość za wcześnie moim zdaniem
poczekaj choć jeszcze tydzień najlepiej jest iść na przełomie 7 i 8 tc, bo wszystko powinno byc widoczne jeśli cykl był standardowy i wszystko odbyło się zgodnie z planem;)

Gość marylka b.
Ja mam cykle 28-dniowe, u ginekologa byłam 1 raz w 34dc (6 dni po spodziewanej @). Mam fotkę z tamtego dnia - sam pęcherzyk. Potem w 7tc pęcherzyk z zarodkiem.

Gość Dożartek
hm... moze i macie racje, ale gin kazał przyjść, zebyśmy omówili kilka spraw. Jednak zapytałam, bo boje się napalać, że zobacze serduszko a potem lipa....

Gość Dożartek
marylko ja mam cykle 28 dniowe i miesiączka na jutro spóźni mi się już 2 tyg.

Gość no i u zwykłego gina
ze zwykłym usg możesz nie zobaczyć ja byłam na usg w 42 dc, czyli jakby 1 dzień później niż Ty owulację miałam w tym cyklu w 17 dc i widoczne było tylko ECHO SERCA, a byłam na usg na klinikach we Wrocławiu i echo widział tylko lekarz z doktoratem (stażystka nie widziała) więc raczej powinnaś poczekać jeszcze z tydzień ale skoro Twój lekarz sam polecił Ci przyjść w tym terminie, to widocznie ma ku temu powody, może zleci Ci badania? na pewno powinnaś zrobić jak najszybciej TSH

Gość marylka b.
No to na pewno powinnaś coś zobaczyć, skoro ja 6 dni po @ miałam widoczny pęcherzyk. Ale na serce się jeszcze nie nastawiaj bo możesz się rozczarować. Powodzenia :)

ale to ze powiedzial bys przyszla, nie znaczy ze masz miec usg, moze chce Ci zlecic kilka badan a na usg umowi się z Tobą np za 2 tygodnie, ja przedpierwszym usg mialam chyba ze 2 dwie wizyty

no pęcherzyk powinien byc widoczny, ale autorce chyba chodzi o serduszko:)

Gość Dożartek
dzięki dziewczyny:) zobaczymy, czy poleci mi jutro jakies badania. Test ciążowy wyszedł mi dosyć szybko bo 3 dni przed @ i powiem wam, że odkąd się widziało te dwie krechy to juz sie chciało iśc ale gin kazał poczekać noi jutro ide.

Gość Dożartek
kochane, ważne bym chociaż pęcherzyk zobaczyła to się uspokoje;P:) ale beta hcg przyrasta ładnie. :)

Kochana bedą blizniaki jak nic!!!!!Jezeli ty juz 3 dni przed spodziewana miesiączka miałas 2 krechy to musiałas miec duzo hormonu ze wyszedł sikany!!!! Jak nic blizniaki bedą. Moge spokojnie pogratulowac!! A jutro na usg to niewiele zobaczysz. Ale daj znac co i jak bo ciekawa jestem!! :) - usmiechnij sie i nie bierz powaznie wszystkiego co tu ludzie piszą bo oszalejesz!!! :)

Gość jakie bliźniaki? litości
:O w dwóch ciążach test ciążowy wychodził mi 11 dni po owulacji, czyli w jednej w 25 dc, a drugiej w 24 dc (analogicznie w jednym i drugim przypadku 3 dni przed spodziewaną @) i mam z jednej i drugiej ciąży po jednym dziecku, a dokładniej po jednej córce;)

Ja w 6tc widziałam tylko pęcherzyk płodowy. Ale za tydzień idę na USG w 12tc imamnadzieję, że zobaczę zdrowo rozwijające się maleństwo :)

Gość As w 12 tc to już się
1 usg genetyczne robi

Ja w 5tc nic nie widziałam, w 6 poszłam oczywiście od OM i był już pęcherzyk, w 8tc biło już serduszko. Chodziłam tak często bo wcześniejszą ciążę poroniłam. Myślę że 7-8 tydzień jest najlepszy na usg. As - zgadza się w 12tc robi się już genetyczne usg.

Gość dożartek
mam nadzieje, że chociaż pęcherzyk będzie widać, żebym ię uspokoiła. Bete miałam: 863 i to był 4t i 1 dzień ciąży.

Gość Dożartek
Byłam dziś. Widziałam i zarodka i serduszko jak bije;) więc zależne chyba od organizmu:) i jedna dzidzia;)

Gość marylka b.
Gratulacje :D

Gość Dożartek
kaffe wiem wiem i dlatego się tez tak do tego odniosłam:D marylka b dziękuje;*

Gość ja mam 6,5 tc wg usg
i było serducho i głowa i ogon i zalązki stopek i pępowinka