Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvnmhhj

Staż w wieku 27 lat

Polecane posty

Gość gvnmhhj

Czy ponad dwa lata po studiach (mam 27 lat) mogę ubiegać sie o staż z Up? Czy raczej już nie mam na to szans.

Gość gvnmhhj
szkoda. zycia nie przegrałam baranie

Gość KarolaaaaaaA
Masz szanse jeśli jesteś długotrwale bezrobotna, u mnie w UP trzeba być minimum 6 miesięcy zarejestrowanym. Albo jeśli jesteś samotną matką z dzieckiem.

Gość KarolaaaaaaA
http://praca.wp.pl/title,Staz-z-urzedu-pracy-wszystko-co-musisz-wiedziec,wid,14370436,wiadomosc.html Według tego co tu piszą trzeba być zarejestrowanym co najmniej 12 miesięcy, ale to chyba zależy od UP.

Gość asdghj
Ponadto do odbywania stażu mogą zostać skierowane na okres od 3 do 6 miesięcy osoby spełniające warunki art. 49 pkt 2-7 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2008r. Nr 69, poz. 415 z późn. zm.), a więc: bezrobotny długotrwale albo po zakończeniu realizacji kontraktu socjalnego o którym mowa w art. 50 ust. 2 pkt 2, lub kobieta, która nie podjęła zatrudnienia po urodzeniu dziecka, bezrobotny powyżej 50 roku życia, bezrobotny bez kwalifikacji zawodowych, bez doświadczenia zawodowego lub bez wykształcenia średniego, bezrobotny samotnie wychowujący co najmniej jedno dziecko do 18 roku życia, bezrobotny, który po odbyciu kary pozbawienia wolności nie podjął zatrudnienia, bezrobotny niepełnosprawny To jest na stronie PUP w mojej miejscowości.