Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfd

Allegro - Prowizja ,pomocy co mam zrobić:( ?

Polecane posty

Gość dfd

Witam. Mam problem ,zamówiłam przez przypadek 3 rzeczy na allegro, chciałam ta aukcję anulować, i każą mi zapłacić prowizje, jak mam to zapłacić? przyjdzie mi jakiś list? i jak to jest ,przez ban na jakieś konto czy jak?? prosze o pomoc

Gość placek z jablkami.
zamowilas cos na allegro i kaza ci placic? czy wystawilas cos na allegro, chcialas sprzedac?

Gość dobra rada stefana
nic nie płać, olej to 🖐️

Gość dfd
zamówiłam coś i chciałam to anulowac ale sprzedajacy pisze ,ze musze zapłacić prowizje, ponieważ on za każdy kupiony produkt ileś groszy płaci..

O to nie Ty :D niech Ci będzie. Allegro niczego takiego nie każe Ci zapłacić, najwyżej mozesz sie tak umówić ze sprzedającym, że zwrócisz mu koszty prowizji a za to on zapomni o sprawie, nie wystawi negatywu i nie zgłosi do allegro i wtedy tą kasę wpłacasz na jego konto. A jesli jednak ja o czymś nie wiem i allegro każe komuś kupującemu? płacić prowizję to na maila dostajesz co miesiąc informację ile masz zapłacić i wtedy to jest po prostu dopisane i płacisz przez internet, albo na poczcie tak samo jak za wystawienie aukcji.

Gość Ghyhjg
Sprzedajacy za kazdy sprzedany przedmiot płaci prowizje. Wyobraz sobie ze tysiac osob przez pomylke kupi pare przedmiotow. Czy sprzedajacy ma zostac z rachunkiem za prowizje bo jakies glaby nie potrafia zrobic zakupow na allegro ???

Aha, no to po prostu wpłacasz sprzedawcy na konto, zapytaj ile, albo poszukaj na allegro ile % dokładnie odciągają.

Gość dfd
ahaa czyli ja nie muszę niczego płacić nikomu??? a sprzedajacy po prostu zgłosi to wszystko do allegro i oni nic mi nie zrobią oprócz tego ,ze bede miała upomnienie. a Sprzedający jest zły ,ze musi za mnie płacić ale mimo to nic mi nie zrobi, oprócz ,ze wystawi negatyw , ale jeśli jest zły i pisze mi o tym abym zapłaciła to nie musze...

Gość placek z jablkami.
Z Kokardką- dobrze mowisz

lepiej zaplac i miej spokoj. bo potem sie jakies problemy zaczna. ja zapomnialam zaplacic wlasnie prowizji to mnie komornikiem nastraszyli i od razu zaplacilam. to napewno nie beda duze pieniadze lepiej miej to z glowy

Gość dfd
Trudno , to będe miała 3 negatywy, najwyzej bede bez konta... ale nie zapłace nie mam jak nawet iśc na pocztę ;/

Gość dfd
ahaaaa no to kogoś wyśle w takim razie, racja to jakieś grosze są.. dziękuje

Nooo nie musisz, ale 3 ostrzeżenia i wylatujesz z allegro na zawsze, a sprzedający ma prawo zalożyć sprawę w sądzie...:)

Jeśli umówiłaś się z sprzedającym że po zakupie płacisz prowizje i spisaliście jakąś umowę która na to by mogła wskazywać to naturalne jest że musisz pokryć koszty prowizji.Jeśli natomiast nic takiego nie było gadane to nie musisz żadnej prowizji płacić bo to leży w obowiązku sprzedającego.

Gość dfd
nie nic nie spisywaliśmy ,żadnej umowy nie było. Niestety przez internet nie zapłace nie mam konta nawet;/ no to chyba musze zapłacić bo nie chce miec sprawy w sądzie

a jak juz zaplacilam i nawet na plusie mam stan konta na allegro to i tak mam zablokowane konto ze nie moge nic kupowac. pisalam tam do nich maile i powiedzieli ze juz powinno byc wszystko ok ale juz ze 2 lata nie jest ok bo konto mam dalej zablokowane

Gość dfd
ja mam do zapłaty niecałe 100zł to chyba nieopłacałoby mu sie robić sprawy w sądzie?? a prowizji nnie bede płaciła jesli to jego obowiązek , najwyżej wystawią mi nagane, albo usuną z allegro

Gość dfd
ahaa no to i tak bez przesady, kiedyś też cos zamawiałam i odmówiłam dużą paczkę ale pan od razu mi anulował bez żadnych problemów a ten sprzedajacy ...mógł mi spokojniej wytłumaczyć i jeszcze mają na stronie napisane ,ze wysyłają za pobraniem jeśli ktoś ma min 20 komentarzy a ja w ogóle nie mam i też ich wina ,

Ło matko :o to jego obowiązek zapłacić jeśli sprzedał i tym samym zarobił kasę, ale jeśli Ty sie wycofujesz i nie chcesz ponosić konsekwencji to powinnaś mu zwrócić kasę którą stracił z Twojej winy. Sprzedający może bez problemu poprosić o zwrot prowizji Allegro ale to będzie ze szkodą dla Ciebie...

Sprzedający po takiej akcji może zwrócić się o prośbę o zwrot prowizji do allegro i to właśnie leży teraz w jego zakresie.Ty mu nic nie musisz płacić i nic przelewaj mu żadnych pieniędzy.

Gość hgthgthh
a prowizji nnie bede płaciła jesli to jego obowiązek xxx jego obowiązkiem jest placenie prowizji od sprzedazy, ale tej sprzedazy nie bylo!! ty nie kupilas od niego tych 2 przedmiotow a on za takiego głąba musi potem placic. twoja pomyłka to ty placisz, proste jak budowa cepa

dfd w takim razie mam nadzieję że dostaniesz tą naganę i potem szybko dwie kolejne bo nie chciałabym robić z Tobą żadnych interesów :o

Gość dfd
No wąłśnie on już chyba zgłosił to do allegro ,bo tak mi pisał ,ze to zrobi. czyli jak zgłosi to ja niczego nie musze płacić i tak i tylko mnie usuną albo nagana? :) to ok. bo włąśnie ja nie chce płacić

Gość ss all
dokładnie - jak wyżej! sprzedającemu prowizję oddaje allegro, nie kupujący :)

Gość hgthgthh
jeśli sprzedający wystąpi o zwrot prowizji do allegro to allegro zablokuje konto tej polmozgiej dziewczynie co kupila 3 przedmioty zamiast 1. 3 przedmioty to 2 upomnienia i do widzenia ciocia gienia. ja bym wolala zaplacic te pare groszy