Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lona2

Czym myć dziecko?

Polecane posty

Gość Lona2

Co myślicie mamy o myciu dziecka szarym mydłem? Nie wiem czy to dobry pomysł. Macie jakieś doświadczenia? Zdrowe to czy nie bardzo? Córka ma 2 lata. Używałam i emolium i zwykłych płynów do kąpieli dla dzieci, ale zastanawiam się czy zwykłe szare mydło nie jest najlepsze?

Gość najlepiej bedzie
pastą BHP

Gość Lona2
Dziękuję za podniesienie tematu :)

Gość Lona2
Moją dupą się nie martwcie. Pytałam normalne mamy.

Gość a dlaczego nie?
kiedys myto w szarym mydle zwłaszcza niemowlaki a po kąpieli mydlono im kręgosłup na całej długości bez spłukiwania zeby się wzmocnił- teraz niestety tego sie nie stosuje i coraz więcej dzieci chodzi połamanych i po ortopedach eeeh nowoczesność

Gość Lona2
A czy któraś mama tak myje? Jakie wrażenia?

Gość a dlaczego nie?
myją matki tych dzieci co są uczulone na te chemiczne gówna! szare mydło na pewno nie zaszkodzi

Gość Lona2
To widocznie jest zdrowsze niż te wszystkie "cuda" w butelkach do mycia.

Gość a dlaczego nie?
aha ja osobiście uzywam szare mydło jako mydło do higieny intymnej i jest super nie te gówna lactacydy i inne po których miałam non stop jakieś problemy podrażnienia i infekcje-wreszcie mam spokój

Gość Dannusia
A jakiego mydła szarego używasz? Bo słyszałam kiedyś że dziś juz nie ma dawnego szarego mydła i nawet szary jeleń w niczym już go nie przypomina( -to prawda?

Gość jest tam
najlepiej mopem :D

Gość a dlaczego nie?
używała białego jelenia ale biały jelen jest szary i biały ja miałam ten szary, kiedyś w butelce z dozownikiem kupiłam białego jelenia był szary ale dziwny :/ i powróciłam do tej kostki. Teraz zaopatrzyłam się w oryginalne szare mydło od Rosja na targach medycyny naturalnej- do kolejnych mi starczy :)

kobieto czy ty naprawde nie masz powazniejszych problemów niz takie cos???? a czym do chol..... myłas ja przez te 2 lata??? druciakiem i płynem do naczyń????????????? Jak mozna tak deb...... tematy zakładac??? Jeszcze bym zrozumiała jak by chodziło o alergika albo AZS - to co innego bo to paskudna sprawa jak maluch jest uczulony na chemie do mycia - ale ty masz zdrowe dziecko i zadajesz tak głupie pytania??????? A myj czym chcesz !!!!!!!!