Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespodzianka555

KOMORNIK A ZAJĘCIE WYPŁATY!!

Polecane posty

Gość niespodzianka555

Witam, mój facet dawno temu wziął kredyt. spłacał go, jednak potem przestał i z 8 tysięcy zł skoczyło mu do 14 tys. Komornik mu wszedł i jaką część wypłaty może mu zająć? od czego to jest zależne? czy w przypadku minimalnego wynagrodzenia również może mu zająć część wypłaty? czy idzie się ugadać np wpłacając miesięcznie na konto po 200 zł ? jak sytuacja wygląda?

Gość ottaviani
Jezeli zadłużony zarabia najnizszą krajową, komornik nie może zabrać tych pieniędzy. Ugadać się zawsze można, byleby coś spłacać

Gość ottaviani
Jezeli zadłużony zarabia najnizszą krajową, komornik nie może zabrać tych pieniędzy. Ugadać się zawsze można, byleby coś spłacać

Gość cghfgdd
komornik nie moze zajac wiecej niz pol wyplaty....ale to chyba zalezy od umowy jaka ma twoj facet.Dogadac sie juz sie nie dogadasz,juz za pozno

Gość cghfgdd
komornik nie moze zajac wiecej niz pol wyplaty....ale to chyba zalezy od umowy jaka ma twoj facet.Dogadac sie juz sie nie dogadasz,juz za pozno

Gość cghfgdd
z najnizszej tezzabierze,podajze moze zabrac max 40% wyplaty.A jesli juz przyszli pismo o zajeciu wyplaty to juz nic sie nie da zrobic,juz sie nie dogadasz z nim,za pozno.Mozna bylo jeszcze jak przyszlo pismo o podaniu sprawy do sadu itp

Gość niespodzianka555
UP

Gość gość
Jezeli ktos jeszcze ma taki problem to polecam skonsultowanie tego z dobrymi komornikami, na pewno powiedza co i jak dokladniej, na jakiej zasadzi to dziala itp http://komorniksadowygdansk.com.pl/

Gość gość
Najlepiej jest wszystkiego u źródła się dowiedzieć, ja bym po prostu zadzwoniła do komornika i o wszytsko się go zapytała i tyle; http://www.jkrukkomornik.pl/

Gość gość
tak bywa jak się ma nieuregulowane długi, nawet niezapłacony mandat to komornik zajmuje pieniądze z wynagrodzenia. Dlatego lepiej nie mieć długów i zobowiązań wobec nikogo i zapłacić za mandat. Ja mam pozytywne doświadczenia z komornikiem. To dzięki komornikowi otrzymałam pieniądze które był mi winien dłużnik. Wtedy pomógł mi komornik Marian Piasecki http://www.tarnow-komornik.pl/ z Tarnowa.

Gość upadlosckonsumencka
Wszyscy, którzy mają problem z niewypłacalnością i chcieliby ogłosić upadłość konsumencką, a nie wiedzą jak za to się zabrać, zapraszam do skorzystania z usług naszej firmy, która już od wielu lat zajmuje się tego typu działalnością. Świadczymy usługi na wysokim poziomie, a do każdego przypadku podchodzimy indywidualnie. Dodatkowo wypełniamy i załatwiamy wszystkie formalności, aby klient był jak najmniej obciążony. Więcej informacji tutaj: http://upadlosckonsumencka.com.pl/

Spłacanie po 200zł m-nie g****o Wam da bo wykażesz może chęć spłaty ale egzekucji absolutnie to nie zatrzyma.Komornik może (ale nie musi)rozłożyć Wam zadłużenie na kilka rat ale wtedy mają one zostać spłacone tak jak to będzie w umowie.Nie warto jednak wpłacać kwot byle były jak już napisałam wcześniej bo w gruncie rzeczy odsetki dalej lecą oraz każda operacja komornicza również będzie waliła Was po kieszeniach.Zapłacicie więc 3 razy tyle.Lepiej się dogadać ile macie zapłacić aby wstrzymać egzekucję bo same odsetki zjadają i będziecie w d***e.

Gość gość
z umowy o pracę , przy najniższym wynagrodzeniu nie może zabrac nic (to jest kwota chroniona), natomiast przy zleceniu już mozna zabrać.