Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żania22

Kalendarz chiński,metoda owulacyjna i inne sposoby na wybór płci naszych dziecia

Polecane posty

Gość Żania22

Witam:)Dziewczyny jakie macie lub znacie sposoby na wybór płci dzieci? Pozdrawiam:D

Gość jak Ci przyjdzie starać się
kilka- kilkanaście miesięcy, to płeć będzie Ci obojetna, zresztą przecież najważniejsze żeby dziecko zdrowe było

jak chcesz miec dziewczynke to na lewym boku trzeba .... a jak chłopca to na prawym!!!. Jak blizniaki to na plecach a jak nic to na stojąco!!!! :))

jak chcesz miec dziewczynke to na lewym boku trzeba .... a jak chłopca to na prawym!!!. Jak blizniaki to na plecach a jak nic to na stojąco!!!! :))

ja chciałam chłopaka- działaliśmy na lewym boku i wg kalendarza chińskiego w tym mc wypadało na chłopca no i sie sprawdziło:) ale podchodze do tego z dystansem...:)

Gość marylka b.
Żaden sposób nie da Ci gwarancji. Jeśli chodzi o metodę owulacyjną - ja nie starałam się specjalnie o dziecko, przytulanie było 5 dni przed owulacją, a jednak zaszłam. Wszystko wskazywałoby na dziewczynkę. Potem absolutnie wszystkie objawy i przesądy wskazywały na dziewczynkę. Wg chińskiego kalendarza płci również miała być dziewczynka. No i mam chłopca :)

wiadomo ze trzeba podchodzic do tego z dystansem no bo niby jak inaczej???? juz samo pytanie jest smieszne - to jakiej udzielic odpowiedzi????No bo chyba nie---" powaznej"!!!!

Gość marylka b.
Caffelatte a ja jednak znam kobiety dla których płeć ma kosmiczne znaczenie. Nie rozumiem tego, dziecko to dziecko byle było zdrowe. Mam syna i jak kiedyś będę chciała drugie to wszystko jedno czy dziewczynka czy drugi chłopak. Ale znajoma ma syna - jak się dowiedziała, że to syn strasznie rozpaczała bo chciała córkę. I teraz boi się mieć drugie dziecko bo mówi, że "nie zniesie drugi raz takiego rozczarowania". No comment!

Gość Żania22
Oczywiście,że najważniejsze aby było zdrowe:) pomarzyćj można sobie i pogadać na takie tematy:) a jednak jak np ja mam już córcię to są jakieś tam myśli,że fajnie byłoby mieć parkę:D

Gość Żania22
Oczywiście,że najważniejsze aby było zdrowe:) pomarzyćj można sobie i pogadać na takie tematy:) a jednak jak np ja mam już córcię to są jakieś tam myśli,że fajnie byłoby mieć parkę:D

aa i jeszcze zapomniałam wg mojej babci im blizej owulacji tym wieksza szansa na chłopaka bo plemniki meskie zyja krócej, im dalej tym wieksza szansa na dziewczynke

a ja uwazam ze zalezy to od genów bo mam pary co staralay sie na dziewczynki przed owulacja i nic 3 chłopców pod rzad a u meza byli sami bracia wiec silne plemniki zawazyły na płci wiec nie ma co patrzec jesli maz ma znow same siostry ciezko o chłopca nie ma reguły sa wyjatki wszedzie i tyle

Gość Żania22
Ja co do genów to pewności nie mam. Mąż ma 2braci ja mam 2siostry,mamy Nikolę a szwagier ma Michała,a jego żona tylko siostrę:D

Gość capriii
Ja używam na co dzień cyclotestu czyli komputera cyklu. Określa mi dokładnie dni płodne, niepłodne i owulacje. Będziemy się starali wycelować w dziewczynkę, więc będziemy współżyć tylko przed owulacją :)

Gość marylka b.
caprii ja 5 dni przed owulacją strzeliłam chłopca ;)

Gość K.klementyna
Znalazłam to: Dziewczyna z mojego tematu pomysł sie spodobał Pierwsze wzmianki o metodzie, pozwalającej kobiecie wykryć, czy jest w ciąży, pojawiają się jeszcze w starożytnym Egipcie. Egipcjanki przez kilka dni skrapiały swoim moczem ziarna pszenicy i jęczmienia. Jeśli zakiełkowała pszenica, oznaczało to, że urodzi się dziewczynka, jeśli jęczmień to na świat miał przyjść chłopiec. Jak się okazuje, w latach 60. XX wieku naukowcy potwierdzili wiarygodność te metody aż w 70%!

Gość Żania22
K.klementyna o tym to nie słyszałam:D

Gość Żania22
K.klementyna o tym to nie słyszałam:D