Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gienekowa

jak jedzą wasze dzieci

Polecane posty

Gość gienekowa

chodzi mi o dzieci około 16 miesięcy; czy np zjedzą cała kromkę chleba albo jajecznicę z całego jajka? albo np ile zupy zjedzą na obiad - tak pół szklanki, szklanka? i ciekawa jestem czy dzieci grzecznie siedzą przy stole podczas posiłków; mój synek to żywe srebro, nie usiedzi 10 sekund, jedzenie wygląda koszmarnie; żeby cokolwiek zjadł trzeba go zagadywać; wiem że to nieprawidłowe i dziecko powinno być świadome jedzenia i robilam wszystko co w mojej mocy, żeby tak było, ale wymieklam, bo synek bardzo mało przybiera na wadze, a sam z siebie to chyba nic by nie zjadł; jak to u was wygląda?

Gość Tylko i wylącznie
wydaje Ci sie, że dziecko by nie zjadło. jak by było głodne to by zjadło. Wsadz dziecko w fotelik i ucz ze ma samo juz jesc ! Daj mu widelec i lyzkę małe metalowe dla dzieci. W ty wieku dziecko powinno uczyc sie celowac lyzką do buzi i nabijac na widelec. Niech je samo, wiadomo ze narobi syfu, a potem ty mozesz pomoc i dokarmić.

Gość marylka b.
Mój synek też żywe srebro jak był w wieku Twojego też nie mógł usiedzieć na miejscu. Karmiłam go puszczając mu bajki, reklamy, bo inaczej nie jadłby nic. Pocieszę Cię jednak, że teraz ma 2 latka i jest dużo lepiej. Stałe pokarmy je sam w swoim krzesełku, a z zupkami i serkami pomagam trochę, ale potrafi się skupić na tym jedzeniu i posiedzieć :)

hej.Mój synek to tez ruchliwe dziecko.łatwo się rozprasza przy jedzeniu.Jeżeli chodzi ogólnie o jedzenie to jest róznie(teraz to i tak lepiej)raz zje mało,a raz tyle ,że aż dziwię się,że tyle pomiesci.Lubi zupy,potrafi zjeść sporo,cały talerz.pół kromki chleba tez zje.

Gość zeroo
"Tylko i wylącznie " - mylisz się - jesli nie zachęci się mojej córki do jedzenia i działa metodaą, że jak zgłodnieje to zje to moje dziecko potrafi nie jeść 2 dni NIC. ZERO. a pewnie moze i dłużej ale dłużej jeszcze nie dałam rady jej testować. Wiec nie pisz bzdur

Moja zje jedną kromkę, ale jak obkroję jej skórkę to w zasadzie robi się już pół kromki hehe Ogólnie to za pieczywem nie przepada, lubi trzymać w rączce kawałek bułki czy chleba, ale jeść to już nie za bardzo. Jajecznicę z 1 jajka zje jak najbardziej, czasem nawet z dwóch jajek. Jeśli chodzi o zupę to zależy jaki ma dzień, czasem pół kubka a czasem cały. Jak je to siedzi w krzesełku i zazwyczaj pierwsze kilka minut siedzi i je a potem zaczyna się obkręcać bokiem lub tyłem do mnie a potem wstaje i tak sobie chce stać na tym krześle, więc w jednej ręce mam łyżkę a drugą ją trzymam żeby nie zleciała.

Gość gienekowa
dzięki; mój synek zjadł np dziś na śniadanie tak sam z siebie 3 łyżeczki jajecznicy;/ ; wszem, jak jest głodny to woła jeść albo sobie bierze sam co ma w zasięgu - najcześciej kromkę chleba, ale znowu zjada pare kęsów i dosyć; a najbardziej mi daje w kość że ciągle w nocy je i chyba nie jest to przyzwyczajenie tylko głód.

Gość miramia
a ile waży i mierzy Twój synek? może mu tyle wystarcza?

Gość gienekowa
ma jekieś 83 cm i waży ok 10,7 kg, może 11 kg. Ni ewygląda jakoś bardzo chudo, wygląda fajnie, lae martwi mnie to że od czerwca w zasadzie nic nie przybrał, albo minimalnie