Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minimjaaa

Gdzie i w czym przechowywać otwartą juz cebulę?

Polecane posty

Gość Minimjaaa

Jestem studentka pierwszego roku i chce kupiłam dziś małą cebulę ale zastanawiam sie gdzie i w czym najlepiej ją przechowywać żeby dluzej była dobra do jedzenia. Wiadomo ze jeszcze dochodzi kwestia zapachu.... W jakimś mini pojemniczku? W foliowej reklamówce? W lodówce czy w szafce? I jak dlugo moze taka cebulka obrana z warstwy wierzchniej poleżeć? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupilas 1 mala cebulke
i nie wiesz gdzie ja trzymac?a wogole po co ja obierasz jak chcesz ja dluzej przechowywac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napoczętą cebulę powinno się od razu wyrzucać, ponieważ po zdjęciu skórki ochronnej cebula "przyciąga" wirusy i bakterie. Dlatefo też, jeśli ktoś jest chory na grypę, warto u niego w pokoju położyć rozkrojoną cebulę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupilas 1 mala cebulke
temat jest glupią prowokacja i tyle bo tu logiki nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
w szczelnym pojemniku w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Minimjaaa
Obierałam bo chcialam zjeść z pomidorami :-P ale i tak zostalo ponad 3/4 tej cebuli bo do pomidorów nie potrzeba przeciez duzo... A dzis ani jutro calej nie zjem i tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja trzymam normalnie
w sodówce w dolnej pólce z innymi warzywami, zapach nie przechodzi. Cebula długo może postać w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja trzymam normalnie
oczywiście miało być w lodówce :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pingwinka
jesssu, no zamykasz ja w jakims pojemniczku lub folia spozywcza owijasz. jak bedziesz uzywac nastenym razem, to zdejmij z nij wierzchnia warstwe, bo robi sie smierdzonca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie pisz z błędami/śmierdząca...tak się pisze!!! Wkurzam się jak widzę takie błędy!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×