Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaaa

Objawy przed poronieniem??

Polecane posty

Gość pytającaaaaa

dziewczyny moze mi pomozecie. Zaszlam w ciaze przez pominiecie 2 tabletek any. nie chcem teraz dziecka to byla czysta wpadka, ale nie chcem tez aborcji. bylam u lekarza tydzien temu powiedzial mi ze sa to 4-5 tyg ale nie widzi tego zbyt dobrze. powiedzial ze na jego oko strace ta ciaze i zebym poczekala jakis tydzien albo dwa i sprawa sie rozwiaze naturalnie, co bylo dla mnie najłatwiejszym rozwiazaniem. nie musze sie decydowac na aborcje ani nie bede mama. teraz czekam... i czekam. ustapily u mnie jakiekolwiek objawy ciazy, nie czuje sie zle, nie bola mnie juz piersi, kilka dni temu zaczelam plamic na brazowo, trwa to juz kilka dni. ale to tylko plamienie... boje sie ze nie poronie i bede musiala podjac decyzje. moze ktoras z was poronila i moze mi opisac swoje objawy? czy jest mozliwosc ze jak pojde do lekarza znowu to mi powie ze wszystko sie ustatkowalo i jednak z ciaza wszystko ok?

Gość pytającaaaaa
dokladniej moje pytanie to: Czy ustapienie bólu piersi i zero jakichkolwiek objawow ciazy i lekkie plamienie daje i pewnosc ze poronie?

Gość nie chceM ale muszeM
kopnij sie w brzuch idiotko to może do mózgu ci dojdzie ze jak sie nie chce dzieci to sie NIE POMIJA TABLETEK! a nie potem modli o poronienie.!! Takie głupie suki to powinni kastrować ! Ile matek sie boi o ciaże ile nie może w nią zajść a taka tępa dzida modli się o poronienie !

Gość pytającaaaaa
to nie jest odpowiedz na moje pytanie. z jednym sie zgadzam, swiat jest tak glupio skonstruowany ze jak sie chce to sie nie ma i na odwrot. a to juz nie moja wina...

Gość daaaaa
ustapienie objawow jak najbardziej moze wskazywac poronienie. najlepiej jak bys dzien po dniu zrobila sobie bete hcg. jesli nie bedzie prawidlowego przyrostu to bedzie znaczylo, ze z tej ciazy juz nic nie bedzie.

Gość Jesssiii gggvvv
czy jest mozliwosc ze jak pojde do lekarza znowu to mi powie ze wszystko sie ustatkowalo i jednak z ciaza wszystko ok? oczywiście, że jest taka mozliwość:)

Gość pytającaaaaa
to czemu przestaly mnie bolec piersi i to plamienie? to normalne? nie mam zadnych objawow....

Gość daaaaa
to raczej nie jest normalne, zrob bete hcg i bedziesz wiedziala czy ciaza sie rozwija czy nie

Gość pytającaaaaa
i czy lekarz rzeczywiscie jest w stanie powiedziec w 4-5 tyg ze z ciaza cos nie tak? nie jest za wczesnie zeby widziec takie rzeczy?

Gość daaaaa
moze pecherzyk ciazowy byl za maly, moze znieksztalcony. mysle, ze lekarz moze podejrzewac, ze cos jest nie tak. a pojawil sie juz zarodek w usg?

Gość pytającaaaaa
tak, i wlasnie cos mowil o niewlasciwym uformowaniu. ale nie powiedzial mi nic na pewno. powiedzial zebym sie wstrzymala od brania lekow na przerwanie bo najprawdopodobniej do 2 tyg sprawa rozwiarze sie sama. ale nie powiedzial nic na pewno, tylko najprawdopodobniej

Gość pytającaaaaa
nikt wiecej sie nie wypowie? prosze was dziewczyny, jestem pewna ze ktoras z was byla w podobnej sytuacji i moglaby mnie jakos uspokoic. jest mozliwosc ze ciaza obumarla i dlatego nie mam zadnych objawow? tylko ze dlaczego nie krwawie, tylko lekkie krwawienie juz od tygodnia

Gość nie chcem
nie chcem nie chcem wiocha co zazyla cos wczesnoporonnego i sciemnia teraz

Gość nie chcem
w 4-5 tygodniu to nawet na usg lekarz nic nie zobaczy nie mowiac o stwierdzeniu jakis nieprawidlowosci wiec skoncz te komedie i napisz wprost co wzielas zeby poronic

Gość pytającaaaaa
wez sie zastanow o czym piszesz... jakbym cos wziela to bym napisala, czemu mialabym zmyslac? chce uniknac brania czegokolwiek, dlatego wiadomosc ze cos jest nie tak i mam czekac na samoistne poronienie mnie uspokoila. jakbym cos wziela to bym chyba o tym napisala, albo nie zakladalabym topiku

Gość pomaranczowowisniowa
Ja plamilam jeden dzien, potem mialam potezne krwawienie, i koniec. Jakichs szczegolnych objawow ciazy nie mialam wcale, tylko piersi mi urosly chyba. A powiedz mi, w ktorym tygodniu pominelas tabletki? Bo to jest akurat cos, co mnie interesuje aktualnie.

Gość to ja Ci odpowiem
jak zwykle jadowitość i wredota wkoło.. autorko ja Ci napisze jak to bylo na swoim przykladzie. Ja poronilam tez bardzo wczesnie. Plamilam kilka dni... i tez ustapił ból piersi nagle. Jak zrobiłam kolejna bete to spadla calkiem... Podobno to sie czesto zdaza... czy badalas sobie progesteron? to najczestsza przyczyna plamien, krwawien w ciązy... i poronień. Nie znaczy to oczywiscie ze i u Ciebie tak bedzie, ale mialam podobnie jak ty i zabraklo u mnie szczescia. Powodzenia!

Gość to ja Ci odpowiem
aa nie doczytalam ty nie chcesz tej ciąży... :(

Gość pytającaaaaa
pominelam tabletke jakos miedzy pierwszym i drugim tygodniem. nie sadzilam ze to takie latwe a jednak. denerwuje sie bardzo bo niewiem co sie ze mna dzieje, i niechcem brac tabletek na przerwanie. tak jak mowilam z tego co lekarz powiedzial teraz jestem jakos w 5-6 tyg, tydzien temu przestaly bolec piersi, po 2 dniach bol powrocil ale bardzo delikatny, i teraz znowu ustal. nie mam zadnych innych objawow. ale teraz to czekanie mnie doprowadza do szału. ja nie krwawie, to racze przypomina plamienie brazowe. kilka razy zakłuło mnie w dolnej czesci brzucha i tyle. ani nie czuje ze jestem w ciazy ani ze poronie. lekarz mi cos powiedzial ze "nie widzi tego zbyt jasno" i zebym poczekala 2 tyg bo najprawdopodobniej poronie. czy on cos mogl jz zobaczyc w 4-5 tyg ze cos jest nie tak?

Gość pytającaaaaa
to ja ci odpowiem... nom wlasnie o to chodzi ze moje to byla wpadka, i wolalabym poronic. bo do aborcji sie nie przekonam

Gość to ja Ci odpowiem
no to ja mysle ze poronisz... ja tez plamilam 5 dni, a zw koncu zaczelam krwawic i po wszytskim. I nawet za bardzo brzuch mnie nie bolal.

Gość pomaranczowowisniowa
Wiesz, nie chce cie umoralniac, ale ze tak powiem, uwazaj co myslisz. Bo jeszcze mozesz sobie potem pluc w brode ze chcialas poronienia. Tez mialam ciaze z wpadki i tez czasem myslalam, ze poronienie ulatwiloby sprawe, bo nie jestem gotowa na ciaze, itp itd. To wcale nie jest takie latwe, poronienie to zazwyczaj duza tragedia dla kobiety.

Gość pytającaaaaa
ja o tym nie myslalam ani tego nie chcialam, poronienie przez glowie mi nie przeszlo dopuki nie uslyszalam slow lekarza ze cos jest nie tak i to strace. moze to nie jest prawidlowa reakcja ale poczulam w jakis sposob ulge. bo tak jak pisalam bralam tabletki po to zeby ie zajsc, z wlasnej glupoty i niedopilnowania zaszlam. nie jestem kobieta w sytuacji ktora rozpacza ze poroni, jestem po drugiej stronie, napewno przezyje poronienie ale tak jest najlepiej dla mie. jesli okaze sie ze nie poronie i wszystko jest ok z ciaza to nie usune chociaz powinnam.