Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marck_dot

Dodatkowe koszty przy zakupie auta

Polecane posty

Gość marck_dot

Chcę kupić używany samochód i jestem trochę przerzedzona tymi wszystkimi formalnościami, ale co zrobić, samochód już wybrany wiec trzeba się z tym zmierzyć :) Czy ktoś się orientuje jakie dodatkowe koszty będę musiała ponieść, kupując 4 letnie auto za 20 tys.

Gość podatek
podatek w US od wzbogacenia + koszty przerejestrowania

Gość powiem i ja ......
podatek w Urzędzie Skarbowym bodajże 2 % od kwoty zakupu....rejestracja w wydziale komunikacji ok 200 zł....no i ubezpieczenie auta ....na te wszystkie formalności masz miesiąc czasu

Gość marianna pe *
zaplanuj 2 dni urlopu bo te formalności skarbowy wg swojej taryfy nalicza 2% podatek

Gość powiem i ja ......
acha no i zależy czy samochód pochodzi z Polski czy był sprowadzony z zagranicy i czy są uiszczone wszelkie opłaty z tym związane

Gość marianna pe *
u mnie sie okazało,że facet nie opłacił ubezpieczenia , tzn kolejnej raty i musieliśmy zabulić, bo auto zagraniczne i drogie

Gość powiem i ja ......
marianna pe *.....nie przesadzaj mi zajęło zarejestrowanie samochodu ok 30 minut w wydziale komunikacji i w ubezpieczalni też tak koło tego ....z urzędem skarbowym nie musiałam się rozliczać bo na zakupione auto miałam fakturę

Gość ajamysleze
my kupowalismy auto z tego samego miasta więc zapłaciliśmy tylko 80zł za nowy dowód rejestracyjny i ubezpiecznie przenieśliśmy a także 2% podatek od ceny auta.