Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanienka

Jak kąpać 7 miesięczne dziecko pod prysznicem?

Polecane posty

Gość wanienka

Dziewczyny jaki macie pomysł na kąpiel 7 miesięcznego dziecka pod prysznicem? Słyszalam, że sa jakies specjalne stołeczki. Miał ktoś taki? Bo wyrosła mi z wanienki w komodzie kąpielowej i nie wiem co robić. Kupić większą wanienkę na stelażu???

Gość tomkaa777
kup normalna wanienkę i czasowo stawiaj na krzesłach (ja tak robię) stojak u nas się kompletnie nie sprawdził i stoi w kącie;) gdy będzie już siedzieć całkowicie stabilnie to przecież będziesz wanienkę wkładać na czas kąpieli do wanny

Gość kupiłam matę antypoślizgową
sadzam na niej dziecko (ewentualnie "stawiam" w pozycji raczkującej) i daję do zabawy gumowe kaczuszki, żabki, itp. oblewam wodą z prysznica, namydlam, spłukuję. voila.

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Kup elsatyczne wiadro z marketu budowlanego, cos jak Tubtrug, wstaw do brodzika i w tym kap. Sprawdza sie super, wystarczy na wiele lat i poza kapiela moze pelnic wiele innych funkcji w gosp. domowym.

Gość tomkaa777
a do czego jeszcze używasz to wiadro? w ogóle jak to wygląda? mogłabyś wkleić jakiś link, bo jestem ciekawa;)

Do wszytkiego. Na zabawki, do prania, do wynoszenia prania do powieszenia, jako baseniku w upalne dni, do prac ogrodowych i wielu innych rzeczy. Sa tez w hipermarketach (widzialam w Carrefourze i chyba w Tesco; w innych tez powinny byc). Wpisz w Google Tubtrug to zobaczysz o co chodzi. Na pewno je widzialas w sklepach bo sa bardzo popularne. Oczywiscie nie ma u nas tych markowych, tylko zwykle chinskie bez nazwy identycznie wygladajace. Wystepuja w wielu fajnych kolorach (duzo jest jaskrawych).

Rozmiary tez sa rozne, ale z doswiadczenia polece ci te duze, bo sa praktyczniejsze i pojemniejsze. Na YouTube mozesz sobie obejrzec filmy z dziecmi kapiacymi sie pod prysznicem w tych wiadrach.

One sa cale elastyczne dlatego mozesz do nich nawsadzac roznych rzeczy i zlapac za uszy i niesc jak torbe w jedym reku, a po puszczeniu uszu wracaja do swojego pierwotnego okrągłego ksztaltu. Sa bardzo mocne.

Moezesz w nie zbierac owoce z sadu, trzymac drewno kominkowe, brudne ubrania, wode do mycia podłogi czy czegos tam. Zastosowan jest bez liku. Do tego nie sa drogie i latwo je wyczyscic.

Gość wanienka
boże Wy poważnie z tym wiadrem....

A co dziwnego w tym wiadrze? Przeciez tylu ludzi ich uzywa na wszytich kontynentach sobie chwala. Jaki problem?

Gość wanienka
faktycznie fajne

Gość wanienka
Gdzie widzialas te wiadra w fajnych kolorach?

Wszedzie. W marketach budowlanych (OBI, Leroy itd), hipermarketach (Carrefour itp). Nawet w Jysku sa.

Najlepsze sa te okragle glebokie duze. Te plytkie nie sa praktyczne. Male rowniez nie sa praktyczne. To duze wystarczy do kapieli nawet do konca przedszkola.

Flexibath jest malenka. Ogladalam je na zywo w Swiecie Dziecka. Jest gleboka, ale waska i krotka.

Gość tomkaa777
ta składana super! tylko jak ja się składa? tak na pół?

Na plasko. Ale wystarczy 5-6 mies. dziecko moze miec juz ciasno.

Do brodzika? W krzeselku dziecko nie bedzie zanurzone w wodzie i bedzie mu zimno. Dobra ja uciekam.

Gość tomkaa777
no niby fajnie wygląda, ale nie wydaje mi się by dziecko zbyt długo chciało w nim siedzieć i problem może być z umyciem do zabawy tak, ale do mycia nie bardzo, tak mi się wydaje

Gość orsiuulka
Moze sa dzieci,ktore akceptuja prysznic w tak mlodym wieku -moja corka nie chciala.o.tym slyszec. Jedyne co wchodzilo w gre,to trzymana w ramionach,jak ja bralam prysznic albo maz. I jakos druga reka myc.

Gość ghyyy
Ja miałam tą składaną wanienkę ale córka już w 4 mc miała ciasno, przydatna ale na krótko

Gość taunus
najlepsza jest jakas duza miska,mozna kupic w supermarketach za tanioche. takie duze miski maja nawet korek w srodku aby latwo spuscic wode oraz raczki do podniesienia. dla mojego dziecka super sie to sprawdzilo jak wyrosla z wanienki.tanio a uzywac mozna na lata. to tubtrug tez nie jest zly. sprawdz jedno i drugie, moze Ci podpasuje.

Gość Jabardzo
Ale fajnie się dzieciaki kąpią w tych wiadrach, kupię na pewno :)