Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dezerka

placicie abonament rtv?podobno maja byc kary za nieregulowanie tych oplat

Polecane posty

Gość dezerka

slyszeliscie zeby u kogos sie dopatrzyli i taka kare nalozyli

Gość dezerka
czekam az listonosz przyjdzie mnie skontrolowac i zbije mnie w pupe paskiem od torby a potem rozerwie mi odbyt tepym nozem i wsadzi glowe do srodka

Gość dezerka
witam mam schizofrenie bo tata wali mnie w dupe mlotkiem

Gość chodza juz od jakiegos czasu
i wlepiaja kary. i sciagaja przez urzad skarbowy. Do 5 lat do tyłu moga sciagnac plus kara 500 zł czyli razem 1500 zł :D Teraz trzeba placic odkad w tvp rzadzi PO :classic_cool: Kiedy rzadził PIs w tvp to Tusk namawiał do niepłacenia :classic_cool:

Gość elocholero
wsadzają ci w dupę czujnik i kara sama sę na licza

Gość inzynier serwisowy//zablok
Kolejny temat na kafe w stylu gówno wiesz gówno widziałeś KARY BĘDĄ dla tych co wyrejestrowali odbiorniki. Czyli np 5 lat temu miałeś zarejestrowany odbiornik ale go wyrejestrowałeś. WÓWCZAS MOŻESZ SPODZIEWAĆ SIĘ KONTROLI. Ale trzeba być debilem by wpuścić listonosza. Nie masz takiego prawnego obowiązku :) Jedynie musiał by mieć nakaz policji a tekigo nigdy nie dostanie. Jeśli nigdy nie miałeś rejestrowanego odbiornika. Oć choćby ja. Wówczas nie możesz spodziewać się kontroli. I takie osoby nigdy nie zapłacą:) Chyba że wejdzie głupia ustawa w stylu każdy płaci. Do prądu czynszu czy tam czego. WYJAŚNIONE?

Jak ktos nie ma wyrejestrowanego telewizora to bez sprawdzania kare wlepia. jak ktoś nie ma zarejestrowanego to bedzie łaził pracownik poczty i zagladał czy w pokoju nie stoi jakis telewizor. Jak ktos nieostrożny bedzie i wpusci to zapłaci niestety:classic_cool: Precz z podatkiem zwanym abonamentem !!! :classic_cool:

To listonosz nie bedzie, tylko raczej jakis inny pracownik poczty do tego wyznaczony. Dziwne ze dopiero teraz sie za to zabrali. Z kwoty abonamentu o ile sie nie myle biora 7% prowizji.

samo posiadanie tv czy radia nie jest podstawą naliczania abonamentu .Podstawą naliczania jest zarejestrowanie odbiornika i posiadanej tzw książeczki abonamentowej .

Gość zagubiona studętka91
a czy ja musze placic? mam tylko internet i to mobilny nie mam tv w domu nawet radia

Gość jak to nie jest podstawą
???? Za niezarejestrowanie odbiornika jest podobno kara 500 zł

nie ma takiej opcji :) ani przepisów , które byłyby podstawą do takije kary .

Gość dezerko
wyjadam gowno z dupy mojego dziadka

1. nie podpisywałem umowy z KRRiTV, więc nie zapłacę 2. ponadto mój telewizor już niebawem nie będzie odbiornikiem telewizyjnym, co czyni różnicę nie będę płacił 3. nie wpuszczam obcych do domu, a listonosza nie widziałem na oczy ( listonosz ma skrzynkę i do niej się melduje )... 4. mój dom, moja twierdza:classic_cool:

Listonosz Bo jest zaufanym pracownikiem państwowym mającym kontakt z osobą zamieszkałą. Tak zdecydowała pocza polska czy jak się to tam teraz zwie. " samo posiadanie tv czy radia nie jest podstawą naliczania abonamentu .Podstawą naliczania jest zarejestrowanie odbiornika i posiadanej tzw książeczki abonamentowej ." I tu jest właśnie głupota prawa. Tak brzmiało prawo przed tym jak wszyscy omijali płacenie abonamentu mając komputery. Miałeś komputer a nie tv nie płacisz abonamentu. Obecnie jest chora bo po zmianie prawa powinieneś płacić za: radio w telefonie. Większość tel ma taką funkcję. radio w samochodzie ( do tej pory jak płaciłeś abonament rtv nie ważne ile miałeś odbiorników) Obecnie musisz zapłacić od każdego. Tak za NIEZARESTROWANIE MASZ 500pln. Więc jak byś już wpuściła listonosza.I nigdy nie miała zarejestrowanego dostajesz max 500pln. Tylko że obowiązku rejestrowania nie ma. I tu jest kolejny martwy artykuł. Dlatego jw. Nie wpuszczaj do domu. Jak już twoja babka czy ktoś wpuściła. Daj listonoszowi 100we w łape i niech spier.. I jw na razie mają sprawdzać tylko tych co byli zajerestrowani a się wyrejestrowali. Następnie mają się wziąść za firmy z autami.

Listonosz Bo jest zaufanym pracownikiem państwowym mającym kontakt z osobą zamieszkałą. Tak zdecydowała pocza polska czy jak się to tam teraz zwie. " samo posiadanie tv czy radia nie jest podstawą naliczania abonamentu .Podstawą naliczania jest zarejestrowanie odbiornika i posiadanej tzw książeczki abonamentowej ." I tu jest właśnie głupota prawa. Tak brzmiało prawo przed tym jak wszyscy omijali płacenie abonamentu mając komputery. Miałeś komputer a nie tv nie płacisz abonamentu. Obecnie jest chora bo po zmianie prawa powinieneś płacić za: radio w telefonie. Większość tel ma taką funkcję. radio w samochodzie ( do tej pory jak płaciłeś abonament rtv nie ważne ile miałeś odbiorników) Obecnie musisz zapłacić od każdego. Tak za NIEZARESTROWANIE MASZ 500pln. Więc jak byś już wpuściła listonosza.I nigdy nie miała zarejestrowanego dostajesz max 500pln. Tylko że obowiązku rejestrowania nie ma. I tu jest kolejny martwy artykuł. Dlatego jw. Nie wpuszczaj do domu. Jak już twoja babka czy ktoś wpuściła. Daj listonoszowi 100we w łape i niech spier.. I jw na razie mają sprawdzać tylko tych co byli zajerestrowani a się wyrejestrowali. Następnie mają się wziąść za firmy z autami.

Gość allium ale te 500 zł
jest nakładane i sciagane przez urzad skarbowy. Myslisz ze nie maja na to żadnego paragrafu?

a tu gdzie ja mieszkam mieszkala wczesniej moja matka wyrejestrowala telewizor moga sprawdzic?

Gość w teorii mogą sprawdzić
ale w praktyce tyle jest tych mieszkań gdzie nikty nie placi to jest nieduza szansa że na kogos padnie :D

NIE MAJĄ Ponieważ jw Nie masz obowiązku zajerestrowania odbiornika np w ciągu 14 dni od zakupu. Dlatego to martwy przepis. Pomijam fakt że możesz powiedzieć że kupiłaś i ale nie ma zasięgu dvb-t i oddajesz do sklepu. Możesz powiedzieć że kupiłaś bo tata sie wprowadza. Albo że dziadek go przyniósł. I jeszcze nie zajerestrowałaś. Lub że dziadek za niego płaci. I był chory i był u ciebie .. Itd. BO NIE MASZ OBOWIĄZKU JAK NAJSZYBSZEGO ZAREJESTROWANIA!!!!!!! Pani majesz? Nikt ci nie mówi że idziesz dziś do sklepu kupujesz nowy tv i masz go zarejestrować w ciągu x czasu. MASZ OBOWIĄZEK płacenia abonamentu RTV. Dlatego martwy przepis. Bo jeśli coś kupujesz zawsze możesz przetestować. I wrócić do sklepu. Więc nawet prawnie nie jest jeszcze twoje. Pomijam fakt że masz kolejny durny przepis co z ratami? Kupujesz tv na raty. I do czasu spłacenia rat JEST WŁASNOŚCIĄ BANKU a więc nie twoją. A więc nie będac właścicielem nie masz obowiązku rejestracji.. Wystarczy drodzy mili znać troszkę prawa. A myślałem że tu co druga studentka prawa

Czytaj wyżej. NIE MOGĄ sprawdzić bo musza mieć nakaz. Pomijam że mając nakaz możesz powiedzieć że włąściciela nie ma w domu i nie jesteś uprawniona i nie wpuszczasz. I TO TEŻ JEST ZGODNE Z PRAWEM. Bo żeby wejść do domu musi być właściciel. Idąc dalej w polskie prawo. Włąscicielem wielu mieszkań w polsce jest bank. A nikt z banku sięnie pofatyguje :) Ale idąc na ugodę mówisz że będzie jutro. Wywalasz tv do piwnicy na jeden dzień i spokój na x lat

Gość fhjgfj
"Pomijam fakt że możesz powiedzieć że kupiłaś i ale nie ma zasięgu dvb-t i oddajesz do sklepu." Ale to jest podatek za posiadanie odbiornika a nie odbiornika ktory jest podlaczony do anteny. Mozesz nie miec zasiegu ale odbiornik posiadasz :D