Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komornikkkk:)

Eksmisja-co myslicie?niesprawiedliwosc?

Polecane posty

ogladaliscie ostatnio ekspres reporterow?Pokazywali jak wywalaja na bruk ludzi ,wynosza wrecz... Czy uwazacie ze to niesprawiedliwe...?Nie ludzkie?

ja uwazam ze to sprawiedliwe. Kazdy musi placic czynsz. Kto nie placi-nara....

Gość weqwewqeq
nie powinno byc tak, zeby ludzie mieszkali czy płaca czy nie, to chore, jedzenia w sklepie tez nie dają za darmo... ale... zarazem nie powinno byc rent typu 500 zł które nie dają szans na opłacenie czynszu, system najlepiej jakby był taki, ze wyłacznie osoby które wszystko zaniedbały wylądują na ulicy, w przypadku małych dochodów, powinien pomagac mops

Gość mam mieszane uczucia
programu nie oglądałam, ale z mojego bloku eksmitowali 2 rodziny... - jedna to rodzice, dwoje dzieci - wszyscy dorośli, od lat nie pracujący, żyjący z emerytury? renty? ojca rodziny. Młodzi - 2 synów wiecznie zaczepiających ludzi - daj złotówkę... nie znam ich losów. - druga rodzina to młode małżeństwo z czwórką dzieci i babcią [główną lokatorką], byli bardzo zadłużeni. Młodzi z dziećmi zostali przekwaterowani do mieszkania komunalnego[tańszego, 2 pokoje], babcia dostała małe mieszkanko z zasobów komunalnych w budynku po wyremontowanym hotelu robotniczym [pokój z kuchenną wnęką, łazienką, przedpokojem] Są zadowoleni, babcię stać na opłaty, młodzi otrzymują pomoc z MOPS.

Gość mam mieszane uczucia
W moim mieście powstało wiele mieszkań komunalnych w budynkach po byłej jednostce wojskowej. Nie są to duże mieszkania, ale eksmitowani mieszkańcy mają dach nad głową, a koszty... prawie w całości bierze na siebie miasto. Tych, których stać na niewielkie opłaty miasto przydziela mieszkania mieszkania małe, ale o lepszym standarcie - 25 - 38 m2, a dla ludzi z marginesu są 2 budynki i barak...

Gość nikt nie wyrzuca nikogo
na bruk, dostaja zawsze lokale zastepcze, ale tacy ludzie robia raban bo w wiekszosci te lokale sa gorsze od tych, w ktorych mieszkaja, tylko ze mogli placic za te mieszkania a nie olewac czynsz :O nie uwazam ze to niesprawiedliwosc, dlaczego zatem inni maja placic czynsz i ledwo wiazac koniec z koncem, skoro inni nie placa i jeszcze biadola jak to zle panstwo wywala ich z ich domu :O

Gość sdddsdff
no widzicie jak sie dziadostwo ustawi

Gość komornikkkk
no widzicie ,tam w tym programie najezdzali na komornikow,policje ,demonstracje,ze policja jest za komornikami a nie za ludzmi i sprawiedliwoscia..... Dla mnie to jest smieszne... Niesprawiedliwe to by bylo gdyby oni tam mogli mieszkac i nie placic...kazdy by tak chcial...:O