Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z 2008.08

Obowiązek przedszkolny pięciolatków

Polecane posty

Gość mama z 2008.08

Jak to jest? Niby jest obowiązkowe, że za rok we wrześniu mam posłać córkę do zerówki.... ale w szkole nie ma klasy 0 :O A więc moje pytanie - gdzie mam zapisać dziecko? Szukać na ten rok innej szkoły tzn zapisać dziecko byle gdzie żeby ta zerówka była, a po roku od nowa stresować dziecko nową szkołą? Czy może mam iść do przedszkola powiedzieć, że dzień dobry chce zapisać moją (rocznikowo w przyszłym roku) 5 latkę i przedszkole w mojej okolicy ma obowiązek mi ją przyjąć? No kuźwa nie kumam tego - niby obowiązek, ale co z miejscami? Mamy dla córki wybraną szkołę od klasy 1 i w tej szkole póki co nie ma żadnych info że rozpocznie się rekrutacja do zerówek ani że takowa klasa jest przygotowywana. Ta szkoła jest wybrana bo jest ukierunkowana tematycznie tak jak córka zapowiedziała chce się kształcić ;)

Gość A teraz córka nie
chodzi do przedszkola? 5latki będą miały pierwszeństwo w przyj ęciu do zerówki, więc jeśli pójdziesz do przedszkola, to będą musieli ją przyjąć przed np 3,4 latkami czy dziećmi pracujących rodziców.