Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumbumtralalalala

okres i tabletki

Polecane posty

Gość bumbumtralalalala

Od kilku miesiecy biore tabletki. Zauwazylam jednak, ze moj okres jest o wiele mniej intensywny zanim zaczelam antykoncepcje. Wzcesniej okres byl umarkowany, powiedzmy obfity (nie nadmiernie) w pierwsze dwa dni, potem coraz mniej. Teraz jest znacznie mniej krwi, a w nocy lub jak leze praktycznie w ogole. Czy to normalne? tez tak macie? Boje sie ze to mi sie gdzies blokuje i moze doprowadzic do choroby... Chyba ze poprostu moj organizm produkuje mniej gdy biore tabsy?

To normalne. Tabletki powodują, że endometrium staje sie cieńsze i dlatego krwawienie jest mniej obfite.

Gość gr444
Zadziwiające jest jak mało wiecie o własnejk fizjologii i o tabletkach, które łykacie. To normlane a przede wszystkim dlatego że to nie jest okres a krwawienie z odstawienia. Nie masz cyklu składającego sie z kilku faz tylko ciągle ejsteś niepłodna. Jak nie bierzesz tabletek to w okresie płodnym zwiększa sie grubość endometrium i jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to wtedy następuje złuszczenie endometrium czyli miesiączka. Na tabletkach endometrium jest bardzo cienkie więc i krwawienie z odstawienia, spowodowane spadkiem poziomu hormonó jest mizerne.

Gość bumbumtralalalala
dzieki za wtyczerpujaca odpowiedz :) Przyznaje ze na temat antykoncepcji nie wiem za wiele ( mam na msli jak to naprawde dziala itp.) O miesiaczce wiem podstawowe sprawy jeszcze ze szkoly :) Ale dobrze, ze mi ta wiedze wyklarowalas ;)

Normalne, tabletki tak reaguja, ja bym się cieszyła na twoim miejscu, ponieważ chyba każda kobieta nie lubi tych dni zwłaszcza gdy ma iść do szkoły lub pracy.

Gość bumtralalala
No ja sie bardzo ciesze, ze nie musze sie meczyc jak przy normalnym okrecie, ale troche przyznam zeswirowalam, bo gdzies zobaczylam wpis, o tym, ze ktos zaszedl w ciaze nawet przy tabletkach i ze to slabe krwawienie moze sie pojawic w pierwszych trzech miesiacach ciazy... A wczesniej miewalam roznie, czasami okres z tabletkami nawet byl dosyc obfity, szczegolnie na poczatku.