Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjdhdf

Housing Benefit

Polecane posty

Gość hjdhdf

Czy jest tu ktos kto pobiera? Mam pare pytan

Gość smyk_smyk
a jakie to pytania?

Gość hjdhdf
Maz zarabia najnizsza krajowa, mamy wtc, chtc, nasza chata kosztuje nas 700 funtow plus 130 counsil tax, kolezanka mi poradzila zebysmy zlozyli o housing benefit bo dostaniemy napewno z polowe do czynszu. Złozylismy i dostalismy 200 funtow na miesiac i ona teraz mowi ze powinnismy skladac jakies odwolanie bo to za malo. Nie chce robic z siebie debila, nie znam sie na tym dokladnie wiec nie wiem czy rzeczywiscie przyznali nam za malo czy tak jak wszystkim. Z gory dzieki za jakies informacje

Gość hjdhdf
aha wylilczylam na stronie counsila na ich kalkulatorze benefitow ze powinnismy dostawac ok 400 mc a nie 200, jak im o tym powiedzialam stwierdzili ze on jest zepsuty :)

Gość biedrronka34
teraz kwoty hausingu zostały gośc obcięte .Np w Londynie gdzie ja mieszkam tygodniowy max housing do 2 bedrooms był 300 funtów teraz obciąto do 280 funtów .jeśli masz problem z opłaceniem mieszkania składaj o tzw discretion housing benefit.przez pare tygodni mogą ci zwiększyć kwote benefitu ...ale te nie spodziewaj się kokosów.

Gość Marcepanowa......
a moze zwyczajnie pojdziesz do roboty a nie z p... w domu siedzisz co?

Gość hjdhdf
siedze w domu bo mam male dziecko i nie mam co z nim zrobic :)

Gość Marcepanowa......
tu kazda siedzi bo ma male dziecko. przeciez nic innego nie powiesz

marcepanowa a ty myslisz ze wszystkich stac na nianie,albo zlobek?? albo ze wszyscy mamay tak super ze babcia jest na miejscu co bedzie siedziala w domku z dzidzia, a mamusia i tatus do pracy?

Gość A-antidotum
podajcie linka do tego kalkulatora :) dzieki

Gość KateMidd
I jazda się zaczela... Marcepanowa ---> jesli nie potrafisz odpowiedziec autorce tematu, daruj sobie dobre rady i nie zasmiecaj forum. Autorko w jakim miescie mieszkasz?

Mając małe dziecko i niskie zarobki możesz iść do pracy , dostaniesz wtedy childcare element na opłatę za opiekę nad dzieckiem z tym ze musi to być ktoś zarejestrowane z ofsted .

Gość hjdhdf
mieszkam niedaleko Peterborough :) Z checia bym poszla do pracy, uwierzcie mi chetnie zamienilabym sie ktora kolwiek z was ale niestety nie moge, nie bede opowiadac tu calego mojego zycia bo nie po to tu jestem zeby sie tlumaczyc dlaczego nie pracuje. Chcialam tylko zapytac o pare rzeczy zwiazanych z Housing benefit a wy mnie juz oceniacie chociaz kompletnie nie znacie mojej sytuacji.