Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota78

problem z napletkiem synka

Polecane posty

Gość andzia123123123
Do osoby powyżej: Jako matka uważam, że dzieciom nie należy dotykać miejsc intymnych, bo to poważne nadużycie względem ich zaufania. Dlatego popieram podejście Doroty.

Gość Mr. x i y
Witam, mam 23 lata i też nie ściąga mi się napletek. Byłem u lekarza i powiedział mi że niestety w moim przypadku będzie wymagany zabieg obrzezania. Napletek trzeba swoim dzieciom ściągać dosyć wcześnie, wtedy się uformuję i będzie normalnie schodzić. Jak się tego nie dopilnuję, to w przyszłości mogą wystąpić różne powikłania. Do tego dochodzą problemy z życiem seksualnym, ale to już inny temat...

Gość autorko
wy chyba chore jestescie?a wasze dzieci odczuwaja to jako cos nienormalnego?a to moze tez nie przewijajmy niemowlakow i ich nie kapmy A PRZUNAJMNIEJ NIE MYJMY ICH STREF INTYMNYCH

Gość joanna.....
ja swojej córuni myję pupkę i pipkę gąbką na kijku i wszyscy zadowoleni :) tylko nie można za mocno pocierać. nie wiem tylko czy gąbka na kijku sprawdzi się w przypadku synka

na pewno ma przyklejony napletek,pokaż to lekarzowi i on zadecyduje zazwyczaj dokonuje się małego zabiegu bo to moze powodowac infekcje troszke bólu bedzie ale w przyszłości na pewno ci podziękuje

Gość autorko
a ginekolog jak Ci w pochwiaka wklada palec to tez Cie stymuluje seksualnie.nie bo to ginekolog.tak samo Ty syna nie stymulujesz bo jestes jego mama

Gość joanna.....
gino nigdzie nikomu nie wkłada palców, ma specjalnie urządzenia! :/

Gość gąbka na kiju?
to jakiś żart prawda? Po pierwsze gąbka to siedlisko bakterii, a po drugie niczym się tak człowiek nie podmyje jak ręką, ale ups... zapomniałam że nie wolno dotykać "tych stref" :P

Gość gąbka na kiju?
"gino nigdzie nikomu nie wkłada palców, ma specjalnie urządzenia! :/" Chyba nigdy nie byłaś u ginekologa, "urządzenia" może i wkłada np. usg, wziernik; ale palec też i to jest NORMALNE :p

Gość autorko
joanna to ty chyba do gina nie chodzisz.mi bynajmniej wklada i do tego uciska brzuch.w ten sposob moze zmacac czy np nie masz miesniakow

Gość joanna.....
gąbkę raz na tydzień dezynfekuję w mikrofalówce :) chodzę regularnie do mojego gino i nigdy nie wkładał mi nigdzie palców, moim koleżankom też nie, chyba twój lekarz to jakiś zboczeniec molestujący pacjętki a wy się nie sprzeciwiacie bo myślicie że to normalne :D

Gość autorko
idz joanna spac.pozno juz.a ty chyba jeszcze mloda.

Gość joanna.....
mam 28 lat i troje dzieci :))

Gość JOANNO.......
Jeśli jesteś dziewicą to nie wkłada, ale to nic dziwnego że u dorosłej kobiety lekarz wkłada palec do pochwy i uciska brzuch, szczególnie po porodzie, w okresie połogu, aby sprawdzić czy macica się obkurcza... poczytaj trochę jak tego nie wiesz :/

Gość autorko
no ja mam dwojke,ale domytych pachnacych i rozowiutkich

Gość joanna.....
moje dzieci też są czyściutkie ale bez udziału pchania im rąk w miejsca intymne

Gość JOANNO.......
wierzyć się nie chce że cię gin nie badał "namacalnie" skoro byłaś 3 razy w ciąży, a rozwarcia przy porodach też ręką nie badali? durnota jakaś...

Gość autorko
joanna,to ty masz chyba wech zepsuty.taki syf siedzi pod napletkiem a Ty go dzieciom nie myjesz?wstyd.poza tym jesli dla matki strefy intymne dziecka to jakies tabu to dziecko nie moze normalnie funkcjonowac w przyszlosci.i kochac sie tez bedzie tylko przy zgaszonym swietle.najlepiej przez przescieradlo

to może i ja się wypowiem. jakieś parę dni temu zwróciłam uwagę na ten problem (syn 5l.) powiem szczerze nigdy się nad tym nie zastanawiałam,nie miałam żadnego porównania z innymi dziećmi,a lekarz?? hmm ciekawe bo nigdy jakoś tam nie zaglądał i nie było tematu. więc ostatnio po rozmowie ze znajomą (której synek ma 5 m-cy i początek stulejki) zobaczyłam o czym jest mowa:O dopiero teraz zdałam sobie sprawę z powagi sytuacji. poszłam więc do lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga dziecięcego, u chirurga dostałam receptę na maść diprogenta, mamy smarować codziennie po kąpieli 2 tyg. i iść na wizytę kontrolną więc jeszcze zobaczymy

Jurde sama miałam wątpliwości co do tego ściągania czy nie ściągania ,ale wkońcu postanowiłam że będę ściągać,nic na siłę,ściągnę tyle skóry ile zejdzie,aby dziecka nie bolało.Wydaje mi się, że to normalna czynność higieniczna tak samo jak przewijanie dziecka czy mycie dziewczynki po zrobieniu kupy(wybaczcie moją niewiedzę ale mam syna,nigdy nie miałam do czynienia z kobiecymi narządami,tylko ze swoimi:D) i ja w ściąganiu skóry nie widzę żadnego pedofilskiego zamiaru :O to jest rzeczą normalną że jak dziecko przewijam to widzę jego intymne części ciała,muszę ich dotknąć chcąc je umyć z kału czy moczu...jeśli bym chciała unikać dotykania syna w miejscach intymnych to chyba przez te 19 miesięcy utopiłby się we własnych odchodach :/ więc jest rzeczą normalną że dopóki sam się tego nie nauczy to robi to mąż albo ja.Owszem że grzebanie przy penisie 10 latkowi to chyba nie najlepszy pomysł,ale póki sam się nie nauczy to raczej powinien to robić rodzic...Jak byłam z małym u lekarza to zaleciła ściągać i utrzymywać to miejsce w czystości-raz dziennie wieczorem po kąpieli lub w kąpieli delikatnie umyć siusiaka,i ona też twierdziła że od nieściągania może się skórka przykleić częściowo lub całkowicie...