Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoannaChceZostaćMamą

Ile mniej więcej mm ma pęcherzyk gdy pęka? Stymulacja CLO

Polecane posty

Brałam drugi cykl CLO i na monitoringu miałam w 15 dniu pęcherzyk o rozmiarze 22,50mm a drugi 20mm. Endometrium 7,92 mm. W związku z tym chciałam się dowiedzieć kiedy mniej więcej mógł pęknąć?? Lekarz nie powiedział mi nic konkretnego... A jak to było w Waszym przypadku kobietki? Chodzi mi o wielkość pęcherzyków podczas owulki. Czy moje endometrium nie powinno być ciut grubsze??

Dziewczyny proszę o jakąkolwiek odpowiedź :) Pozdrawiam

u mnie pękają jak mają około 22mm czasem 23. Ale nie wiem jak z Twoim endo. Ja miałam około 10 wtedy. Nie wiem czy twoje nie jest za małe. CLO wysusza endo niestety dlatego ja musiałam zmienić lek do stymulacji. Idź za kilka dni na monitoring to będziesz wiedziała czy owulacja wystąpiła

To rozumiem, że taki pęcherzyk majacy 22,23mm jest już w pełni dojrzały tak? Przy takim endo jest mała szansa na zagnieżdżenie zarodka?

Daczyca a od którego dnia cyklu brałaś CLO? Ja od 4 do 8 d.c. Czy to też ma znaczenie kiedy mniej więcej będzie owulacja?

Gość pęcherzyk jest
dojrzały juz od 18 mm i zazwyczaj peka między 18-22 mm, choć może być nieco większy, a endometrium powinno mieć 7-9 mm, lekarz nie mówił Ci, kiedy spodziewa się owulacji? ile razy byłaś na monitoringu?

Gość pęcherzyk jest
spokojnie clo to niestety nie jest magiczny lek od którego orazu zajchodzi się w ciażę

Więc jeśli w poprzednim cyklu pęcherzyk pękł i było ciałko żółte więc może i tym razem też ładnie popękały ? bo udało się moim jajnikom dwa wyprodukować :) Aaaa po ostatniej stymulacji miałam jajnik powiększony i nie mogłam w następnym cyklu wziąść CLO.

niestety mam tego swiadomość, że to nie jest magiczny lek. Szkoda....

Gość pęcherzyk jest
podejrzewam, że gdyby miały zrobić się z nich torbiele, to lekarz powiedzialby Ci o tym, wię c pewnie pekły, choć powinnaś przed następnym cyklem z clo ( może nie bedzie już potrzebne :) ) zrobic usg kontrolne

A czy jest możliwość, że ten cykl po Clo będę miała krótszy - 28 dni ?Zawsze mam 30-32dni cykl.

Gość brzoskwiniiiia
Joanno clo nie zmienia dlugosci cyklu, @ przychodzi zazwyczaj 14 dni po owulacji lub jesli nie ma owulacji a bierzerz luteine to do 10 dni po jej odstawieniu(u mnie zawsze jest na trzeci dzien po odstawieniu). A jaki macie problem jesli mozna iedziec?

Gość TakaJednaNiesmialala25
moj mial ok.25mm jak pekl. i zaszlam w ciaze. powodzenia.