Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladymagdalena

DZIWNY GINEKOLOG !!!

Polecane posty

Gość ladymagdalena

Witam. Zacznę od tego, że od pewnego czasu przy wydawaniu moczu występuje pieczenie, występują upławy o CZASAMI nieprzyjemnym zapachu (to się trochę zmienia w zależności od cyklu) i cały czas chce mi się sikać :/ a gdy wydam mocz i tak mam wrażenie, że pęcherz jest pełny :/ więc poszłam do ginekologa (zaznaczę, że to moja pierwsza wizyta u ginekologa) było mi już obojętne czy to kobieta czy facet mnie przyjmie... ważne, aby wyleczył.. Był to facet. Po przedstawieniu całej sytuacji, objawów nie zrobił mi wymazu z pochwy tylko przebadał palcem (powiedziałam, że jestem dziewicą) po czym przepisał mi doustne tabletki przeciwgrzybicze Mycosyst i kazał zrobić badanie moczu. Była to moja pierwsza wizyta więc nie wiem czy faktycznie wymaz z pochwy nie był konieczny czy tego po prostu nie zrobił, bo jestem dziewicą ? Może ktoś podzielić się swoją opinią na ten temat ?

Gość jslama,
:D z zapaleniem pecherza moczowego czy tez cewki moczowej ( u ciebie chyba jedno i drugie) nie chodzi sie do ginga, tylko do lekarza I kontaktu i na ogol przepisuja furagin (na recepte).

Gość ladymagdalena
tylko, że lekarz pierwszego kontaktu wysłał mnie do gina :/

Gość jslama,
To ciekawe, doprawdy.

Gość ladymagdalena
No właśnie ciekawe :P wcześniej zażywałam urofuraginum - nic nie pomógł i powiedziałam o tym lekarzowi pierwszego kontaktu to mnie wysłał do ginekologa.

Gość makadamiia
nie powinien przepisywac ci lekow w ciemno!!! co to za ginekolog?!

Gość ladymagdalena
No właśnie nie wiem...

Gość wymazu cyto od dziewic
sie nie pobiera...tak mi sie przynajmniej wydaje...

Gość jslama,
urofuraginum to scierwo bez recepty na stan zapalny powazny nie pomoze. wiec nie dziwne. dziwne natomiast, ze lekarz I kontaktu na ewidetne info o zapaleniu cewki i pecherza nie przepisal ci furaginu i nie dal skierowania na badanie moczu. Tylko odpingponogowal cie do ginga, ktory co? przepisal ci na oko tabletki na grzybice, nie wiedzac czy ja masz?, i one maja wyleczyc ci zapalenie pecherza? :O:O albo cos sciemniasz albo trafilas na dwoch lekarz konowalow.

Gość doustnaa4
ale to nie cytologia tylko normalne badanie, teraz sa takie wzierniki o malej budowie ze normalnie powinno sie przeprowadzac badanie rowniez u dziewic

Gość wymazu cyto od dziewic
wg lekarza z linku ponizej mozliwosc badania cyto dziewicy istnieje (specjalnym wziernikiem, b.delikatnie), ale najpierw nalezy sie zastanowic, czy jest w ogole konieczne? http://www.google.pl/gwt/x?gl=PL&hl=pl-PL&u=http://zdrowie.onet.pl/porady-ekspertow/cytologia-u-dziewicy,1,5217246,artykul.html&q=wymaz+cytologiczny+u+dziewicy&sa=X&ei=P8qKUIHcN9Pb4QSR5oDICg&ved=0CC4QFjAG

Gość ladymagdalena
Tak właśnie było !! Inaczej nie pisałabym tutaj, bo też mnie to dziwi !! :/ Wysłali mnie do gina, a dopiero on na badanie moczu i tabletki przeciwgrzybicze nie robiąc wymazu czyli w ciemno.

Gość jslama,
A ta wydzielina to na pewno uplawy?

Gość ladymagdalena
Tak. Raczej 'zdrowa' wydzielina to nie jest -.-

Gość powiało kulturą
aq gdzie moj wpis??????

Gość jslama,
wychodzi na to, ze uznali obaj, ze czeste sikanie jest skutkiem i objawem grzybicy pochwy. zeby mowic o grzybicy w ciemno musialabys miec ksiazkowe objawy- swiad, pieczenie sromu, uplawy geste, serowate

Gość jslama,
w sumie lepiej by bylo najpierw isc do lekarza I kontaktu mowic mu tylko o pecherzu. dostaalbys na bank skierownie na bad moczu i recepte na furagin, gdzie po 3 dniach juz mialabys gigantyczna poprawe. i zaraz po niej udac sie do gina gdzie mowisz mu tylko o uplawach. tak byloby jasno, przejrzyscie.

Gość ladymagdalena
Na samym początku miałam świąd i pieczenie sromu, ale potem ustało i teraz są tylko takie objawy jak opisałam. Badanie moczu właśnie będę robić, ale te tabletki przeciwgrzybicze mam zażywać -.-

Gość gfdgggggg
wszystko w jak najlepszym porzadku, rodzinny dobrze zrobil ze cie wyslal do gina zapalenia pochwy sa bardzo czesta przyczyna zapalen pecherza wiem o tym doskonale, zmagam sie z tym problemem od kilku lat zrob badania moczu, mozesz tez posiew zeby bylo wiadomo co to za bakteria siedzi w moczu i z wynikami do gina on ci dobierze leki, a do tego czasu kup sobie sok zurawinowy w aptece i pij rozcienczony z woda (duzo pij)

Gość ciekawska Aga
Twoja pochwa po prostu rdzewieje! A wiesz dlaczego? Bo jest nieużywana!

Gość ladymagdalena
Fajnie, że w wieku 18 lat może rdzewieć pochwa :) (oczywiście nie w dosłownym znaczeniu ;P) rozumiem, że bzykanie to jest twoja metoda przeciw zapaleniu pęcherza :D ok można i tak ;)

Gość ladymagdalena
A w sumie to poza 5 kolegami z klasy to się jeszcze z nikim nie bzykałam.

Gość gfdgggggg
dobrze by bylo zebys poszla jeszcze raz, sama wynikow nie zinterpretujesz, a jak bdziesz miala bakterie (od razu zrob sobie posiew moczu, popros o pojemniczek na posiew, w labolatorium powiedza ci jak sie pobiera mocz do tego badania, na wyniki posiewu czea sie ok 5 dni) i leukocyty w moczu to on ci przepisze inne leki oprocz przeciwgrzybicznych nie uzywaj bielizny ze sztucznych wlokien, duzo pij, zakwaszaj mocz, pij pokrzywe, rumianek, odstaw slodycze i dbaj o higienie bedzie dobrze :)