Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martulkaaaa_________

sól fizjologiczna - gdzie kupię

Polecane posty

czy gdzieś w necie albo w stacjonarnej aptece (Warszawa i okolice) dostanę sól fizjologiczną w pojemnikach 250 ml i wężyki do przetoczeń bez recepty? to się nazywa Natrium Chloratum, na stężenie 0,9% kiedyś normalnie kupowałam bez recepty, a teraz się to pozmieniało i nie chcą sprzedać bez recepty, co za świat :( mam kota z chorymi nerkami i będę mogła z nim pojechać do weta dopiero w środę, a sól mi się skończyła i nie mam mu z czego dać kroplówek

Gość Pomocna dłoń :)
Przestań kotu serwować mleko to nerki mu odciązysz i wyzdrowieje.

Dokładnie to samo miałem napisać :) Załatwiliście kota mlekiem, bo przcię z koty nie powinny pić mleka, więc odstaw ten napój a kotek będzie jak nowy.

mój kot nigdy nie pił mleka.... dzięki za "pomocne rady"

Gość radzę
Może daj mu FURAGIN

furagin jest toksyczny dla nerek, kotu z niewydolnością nerek się go nie podaje

SOLI FIZJOLOGICZNEJ nie można kupić w aptece? Natrium chloratum to po prostu chlorek sodu, czyli NaCl. Czyli solona woda. Pierwsze słyszę, że nie można tego kupić bez recepty; to tak jakby Ci zabraniali kupna wody mineralnej. Może mniejsze pojemności spróbuj?

Gość margarettkaa___
A co kotek pije ? :)

słuchajcie, ja nie pytam o to, co mam zrobić i co o tym sądzicie, tylko pytam konkretnie - czy ktoś wie, gdzie to mogę kupić kot jest stary, jest na specjalnej diecie, jest pod kontrolą weta i dzięki kroplówkom udaje się utrzymać go w dobrej kondycji już od dłuższego czasu

kot pije wodę mniejsza pojemność jest - w fiolkach 5 ml, jak ja mu z tego zrobię kroplówkę? dla mnie to też paranoja, że nie chcą sprzedać, jeszcze trochę i zwykłą woda w sklepie będzie tylko po uzyskaniu odpowiedniego zezwolenia sprzedawana....

Gość fikołaj
Noo jesteśmy niewolnikami jebnętych przpisów, nakazaó, zakazów, ale co ja Ci na to poradzę ? Nie wierzę, że kot nigdy nie pił mleka, musiał mieć paskudną dietę skoro zalatwiło mu to nerki :/

Strasznie to dziwne, serio. A ja, kurde, przy remoncie wyrzuciłam kilka zbiorniczków z NaCl. Miałam do przepłukiwania szkieł kontaktowych w razie braku płynu - nie było problemu z kupnem. :( A próbowałaś w innych aptekach? Albo żeby weterynarz coś doradził?

kot jadł zawsze najlepsze karmy i sam też łowił sporo, zwłaszcza myszy i małe ptaki - czy to Twoim zdaniem jest zła dieta, fikołaju? możesz nie wierzyć - ale kot nigdy nie pił mleka, ja też nie piję mleka, bo mam nietolerancję pokarmową na mleko, mleka po prostu u nas w domu nigdy nie ma kot pije wodę i to jest zupełnie naturalne, jest od małego przyzwyczajony, wszystkie moje koty piją tylko i wyłącznie wodę a sół fizjologiczną próbowałam kupić w 3 okolicznych aptekach i wszędzie to samo niestety do weta dostanę się najwcześniej w środę może jutro spróbuję się dostać do mojego lekarza "ludzkiego" co za życie :(

i podobno, jak twierdzi weterynarz, kłopoty z nerkami to u kotów typowy "objaw" starości i podstawowa przyczyna śmierci nie wszędzie musicie się dopatrywać winy właściciela

Ziom, jak Ci bardzo zależy to Ci załatwię sól fizjologiczną i wyślę za cenę przesyłki. Acz myślę że prawdopodobnie nie potrzebujesz pomocy obcej osoby. Sól fizjologiczna ma naprawdę wiele zastosowań i sprzedawanie jej na receptę to jakieś kuriozalne novum. :( Podaj maila jak coś.

wielkie dzięki :D serio, doceniam ale przesyłka pewnie dojdzie już wtedy, gdy i tak dostanę się do swojego weta ja po prostu chciałam dzisiaj albo jutro mu dać tę kroplówkę, w drodze z pracy miałam dzisiaj kupić i myślałam, że nie będzie problemu, na jutro sobie zaplanowałam wypad do Kazimierza, a tu muszę latać i szukać tej piekielnej soli no ale kot ważniejszy, tak bywa jak się ma chorego zwierzaka w domu już się nie będę żalić ;) jutro jakoś załatwię te kroplówki

My z kociakiem-staruszkiem też pozdrawiamy :)