Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanny

kto mieszka w bloku .... problem z oknami.

Polecane posty

Gość zdezorientowanny

szczelne okna , nowe drzwi gerny tez szczelne i w domu wszystkie okna mokre. pod parapetem mokro i zaczyna robic sie zielono. zetre wode z okien za 20 min znowu mokre. ktos powie uczylac czy nie dmomykac okien tzn klamki na skos. ale wtedy wieje z podwórka , robi sie zimno w domu no i mam liczniki na kaloryferach. i to jest jebane błedne koło. jak nie uchyle okien to wszystko zaparowane. jak uchyle to przyjdzie kosmiczny rachunek za ogrzewanie . jest jakies posrednie wyjscie ?

Gość położyć ręczniki przy listwach
:classic_cool:

Gość zdezorientowanny
i co to da ... rozumiem ze tyle ze to reczniki beda mokre a nie parapety ?

Gość zdezorientowanny
up. kurwa :)

Gość helga123456
Okna drewniane czy plastykowe? Obiady gotujecie w domu ? Okap jest?

Gość ja powiem jak to u mnie jest
prawdopodobnie masz okna bez nawiewników i nie działającą wentylacje w domu

Gość nawiewniki
musisz zamontować sobie nawiweniki, bo dorobisz się grzeba na całe ściany

, a z jakiej firmy masz okna? pytam , bo moja firma zajmuje się sprzedażą i montazem okien;-)

Gość zdezorientowanny
wydaje mi sie ze rodex okna, okap jest. gotujemy w domu. mamy male dzieci w łazience wisza dwie suszarki. wentylacja była sprawdzana przed sezonem zimowym i niby jest ok .

Gość Nie domykaj okien
Tak to jest jak się kupuje najtańsze plastikowe okna... One są tak szczelne że mieszkanie nie ma szans "oddychać". Jeżeli na dodatek nie macie sprawnie działającej wentylacji w kuchni i łazience to takie są konsekwencje. Wolisz mieć nieco wyższe rachunki za ogrzewanie czy grzyb na ścianie?

Gość zdezorientowanny
byłem dzis w spoldzielni, mam klucz od suszarni bede tam suszył od nastepnego tygodnia wszystkie łachy. zona mowi ze to nie wiele pomoze ale zawsze deko pomoze. mieszkam w bloku na ostatnim pietrze czyli 4.

Gość zdezorientowanny
za ogrzewanie zawsze mialem zwroty bo zdejmowałem liczniki z kaloryferow i wkladalem je do lodowki (nie było wachan temperatury) ale zmienili liczniki na nowe na radiowe i boje sie zdejmowac bo wiecie jeszcze sie dopatrza ze zdejmowałem. wtedy okna uchylałem i było w miare gites. teraz pewnie przyjdzie kozak rachunek po sezonie grzewczym.

Gość zdezorientowanny
jak sie wprowadzilem to okna były, zmieniłem tylko drzwi na gerde.

Gość cg
a u mnie bardzo wieje od okien

Gość zdezorientowanny
na poprzedniej chacie jak były stare drewniane to nie było problemu z rosana oknach ale było zimno w domu a kaloryfery na maxa. nie wiem co gorsze.

Gość zazdrośnica222222
mam ten sam problem i też słyszałam o tych nawiewnikach tylko ciekawe ile one kosztuję

Gość zdezorientowanny
no widze na necie te nawiwniki .. ale co jak je sie montuje ?? inwazyjnie trzwba wiercic okna czy cos do nich przykrecac ... /?

Gość nie ma littosci dla głombóff
proponuje uszczelnic dokladiej drzwi i okna dawniej w tym celu uzywano waty i bron boze nie rozszczelniaj okien i nie wietrz mieszkania to zgroza tak marnowac cieplo

Gość a nie możesz wynająć sobie
powinno być ok. My montowaliśmy nawiewniki w oknach bo wentylacja źle działała i zatruliśmy się czadem. Nawiewniki dlatego montowane są u góry okna ponieważ ciepło idzie do góry o powietrze które wpada przez nawiewnik szybciej sie nagrzewa przez co nie ma uczucia chłodu a jest lepsza wentylacja.