Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaKajtka....

czyzby refluks? podpowiedzcie

Polecane posty

Gość MamaKajtka....

od jakiegos tygodnia moj syn zaczął kaszlec. 2 tyg. temu skonczyl antybiotyk bo mial angine. Po antybiotyku kaszel byl o wszem ale naprawde niewielki i sporadyczny. Lekarka stwierdzila ze kaszel moze sie utrzymac nawet do 3 tyg. Jednak kaszel nie mija a wrecz sie nasilil. Chodze na wizyty ale osluchowo czysto, gardlo ok, kataru nie ma, temp. tez nie. Dziecko pogodne. Kaszel nasila sie rano i wieczorem, w nocy ani razu nie kaszlnie, w dzien sporadycznie. No i od kilku dni zauwazylam ze ma przykry zapach z ust, nie za mocny ale jednak, do tej pory nie mial. Myslalam ze to zęby wiec nawet zapisalam go do dentysty. Ale lekarka stwierdzila ze to moze byc refluks po infekcjach gardla. Na moja prosbe tez dala mi skierowanie na RTG pluc choc ona sama uwaza ze nie ma zapalenia pluc. I teraz jestem w kropce bo dala mi do myslenia z tym refluksem. Nigdy nie mialam doczynienia z refluksem, nie znam choroby wiec mozecie mi cos napisac o kaszlu refluksowym? dodam ze maly ma 2 lata

Gość MamaKajtka....
nikt nie podpowie?

mozliwe ze to refluks. Mały ma podraznione gardło kwasem zołądkowym i dlatego kaszle. Idz z nim do gastrologa. Bedziesz pewniejsza.

Gość Nive
mozliwe ze tak. Lpiej wybrac sie do gastrologa albo alergologa bo podobno oni teraz tez lecza refluks.