Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja powiem tak ..

Metro 2033 a 2034

Polecane posty

Gość A ja powiem tak ..

Te książki można czytać osobno. Razem tworzą całość. Metro 2034 nie jest kontynuacją Metra 2033. Jest dopełnieniem. Pierdolony Dostojewski do kwadratu. W 33 odkrywamy świat, on jest podmiotem a akcja ti zobrazywuje, ludzie są przedmiotami. W 34 ludzie, główni bohaterowie są podmiotem a akcja i świat przedmiotem. Yeah dwie książki razem tworzą dziesięć razy tyle co osobno, a osobno je czytać są wyjebiste. Przy 34 pare razy popłakałam się (OBRAZ i śmierć Saszy rozpierdala mnie 😭 )a to pierwszy raz od kilkunastu tysięcy książek, 33 przy tym miałam wypieki na twarzy :) No i jest ewangelia Artiema! ;) Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania, gdzie dwóch Ruskich tam trzy religie. Tak to pełnie brzmi.

Gość No jak ktoś chce
kontynuacji to niech poczytaj "Do światła". Dobrze napisałaś. Metro 2034 nie jest konynuacją a dopełnieniem. Bardzo trafne. Też tą książkę lubię. Tu już świata nie odkrywamy, to było w Metro 2033, tu odkrywamy ludzi. Zabieg literacki z pisaniem eposu przez Homera jest boski! Jak pyta się Saszy czy może o niej pisać i jak ona z nim rozmawia.. Miód! Tu te literki tworzące bohaterów żyją. Tworzą prawdziwych ludzi. Twoje odniesienie do Dostojewskiego jest bardzo trafne. Czekam na dalsze teksty popełnione w tym świecie. Do światła to pierwszy tom trylogii. To kryminał a dalej co będzie to nie wiem. Projekt Metro jest najlepszym odkryciem literackim jakie dzieje się.

Gość Dimitri Głuszkowski
i jego projekt Metro RULEZ! Sasza i Hunter najpiękniejszą parą! Bluszcz i stołp. Poryczałam się. Viva Homer! A "tato tak mi pięknie!" Tego do końca życia nie zapomnę.