Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yellow1111222223

imbir w proszku

Polecane posty

Gość yellow1111222223

hej,czy do herbaty imbirowej moze byc imbir w proszku? bo korzenia nie moge dostac :/

Gość lnlhmnlhn
imbir jest w kazdym supermarkecie z tego co ja widze jak jestem na zakupach. jesli bys dostala, to bardzo polecam taki napoj - starty swiezy imbir + miod w stosunku 1:1, i bierzesz takiej mieszanki 1, 2 lub 3 luzki (zalezy jak mocne chcesz) do wody, cieplej lub zimnej, i masz super napoj :)

Gość yellow1111222223
macie moze jakies przepisy jak przygotowac smaczna herbatke imbirowa i ile go dac na kubek 300ml? :)

Gość yellow1111222223
u mnie jest tylko biedronka a tam nie widze,w warzywniakach tez nie maja ,kurde uroki malych miasteczek nie ma co :/

Gość imbirek
mam swiezy imbir w domku lubie go do kanapek po kilka plasterków :) ale herbaty jeszcze nie piłam sprobuje :D

Gość Mirella Kum
Ja robię indyjska herbatę imbirową. Używam normalnej herbaty imbirowej firmy Taj Mahal, ale jak takiej nie masz to użyj zwykłej czarnej. Weź mały rondelek taki na mleko. Wlej troszkę wody, tak aby na dnie. Postaw na gaz i jak zacznie sie gotować włóż jedna torebkę herbaty imbirowej. Jeśli masz czarna herbatę to jedna torebkę takiej herbaty i starty imbir, wielkości mniej wiecej połowy twojego kciuka. Chwile odczekaj aż woda nabierze aromatu z herbaty. We kubek w którym będziesz Piła herbatę i wlej do tego kubka świeże mleko, ale nie po czubek, tak większa większość, bo przecież masz jeszcze wodę z herbata w tym garnuszku ;) Odmierz mleko w tym kubku i wlej do garnka na gazie. Dodaj cukru do smaku. Nie wyjmuj jeszcze torebki z herbata. Poczekaj aż mleko podejdzie w górę. Wyrzuc torebkę herbaty, weź małe sitko i przelej herbatę przez sitko do kubka. I już :) Smacznego. Enjoy ;)

Gość lnlhmnlhn
imbir do kanapek? :O w zyciu bym tego nie zjadla, przecie to ryja wypala :O

Gość lnlhmnlhn
nie ma u Ciebie zadnego sklepu chocby z zywnoscia orientalna? :/

Gość yellow1111222223
mysle ze poprostu zapytam w warzywniaku czy moga mi sprowadzic kilka korzeni.niedaleko mam do wiekszego miasta wiec w wolnej chwili przejade sie tam napewno kupie imbir.a jutro kupie ten w proszku i bede musiala sie nim zadowolic :) a w tygodniu wybiore sie do miasta

Gość gość
odświeżam, bo po co zakładać nowy wątek ktoś wie ile trzeba dodać sproszkowanego imbiru do herbaty, nie chcę przesadzić mam sproszkowany imbir taki w paczuszce, leżał w sklepie razem z przyprawami chcę przy jego pomocy rozgrzewać organizm - wiecznie zawalone zatoki proszę o informację

Gość gość
Nie stosowałam, ale też mnie to interesuje.

Gość gość
! łyżeczkę imbiru w proszku zalewam wrzątkiem,dodaję łyżeczkę miodu a po przestudzeniu do ok 60 stopni wciskam sok z 1 cytryny. Można dodać pół łyżeczki kurkumy i trochę cynamonu. W tej wzbogaconej wersji wspomaga odchudzanie,ale nie tylko. Kurkuma ma tak samo dużo właściwości leczniczych miedzy innymi przeciwrakowe.

Gość gość
! łyżeczkę imbiru w proszku zalewam wrzątkiem,dodaję łyżeczkę miodu a po przestudzeniu do ok 60 stopni wciskam sok z 1 cytryny. Można dodać pół łyżeczki kurkumy i trochę cynamonu. W tej wzbogaconej wersji wspomaga odchudzanie,ale nie tylko. Kurkuma ma tak samo dużo właściwości leczniczych miedzy innymi przeciwrakowe.