Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nenufary

Powiedzcie, jak często zdarza się, że pary, które

Polecane posty

Gość Nenufary

poznały się w wieku 18-20 lat, rozchodzą się po 3-5 latach bycia razem? Czy jest to częste zjawisko?

Patrząc po znajomych - bardzo często. Z par które zaczynały w tym samym okresie co my właściwie nikt nie jest razem - znam jedną parę gdzie zaczynali mając jakoś 19-20 lat i teraz po latach są razem (przy czym poznałam ich niedawno). Te pierwsze dłuższe związki rozpadają się chyba dlatego, że ludzie się zmieniają. Kształtują się ich priorytety, preferencje, plany i rozchodzą się im drogi.

Gość Stalowa_magnolia_
Ja właśnie należę do tej grupy. A patrząc na koleżanki, one dalej są z tym samym partnerem od wielu lat (często pierwszym) i wydają się szczęśliwe (choć to raczej ryzykowne stwierdzenie, w końcu nikt nie wiem, jak to tam naprawdę między nimi jest :) ). I nic nie wskazuje na to, że miałoby się to zmienić. No i tak się zaczęłam zastanawiać, czy to ja jestem jakimś takim wyjątkiem, co to musi sobie na nowo życie układać w wieku dwudziestu kilku lat, czy może jestem tylko jedną z pierwszych, którą coś takiego spotkało, a na znajome też (nie)stety przyjdzie czas...

Gość Nenufary
Dokładnie. Ja też sie czasami nad tym już zastanawiałam bo i w moim otoczeniu same szczęsliwe od wielu lat pary... Stad ten temat.

Gość Evvvvvka
Mam takie pary w najbliższej rodzinie - brat i siostra poznali swoich partnerów, obecnie małżonków, gdy mieli po 16 -17 lat, teraz sa po 30-stce. To chyba najszczęsliwsze małzenstwa jakie znam i to nie są pozory bo znam ich na wylot. Ja jestem najmłodsza z rodzenstwa, mam 22 lata ale co ciekawe tez jestem z facetem ktorego poznałam gdy miałam 17 lat i jestem od tego czasu niezmiennie szczęsliwa:) Mam nadzieje ze rodzinny schemat sprawdzi sie tez u mnie

Gość według przpowiedni na 21
moi rodzice poznali się gdy mieli po 17 lat, byłi w długim 7 letnim związku, teraz już 35 lat po ślubie :) Nie znam drugiej tak szczęśliwej i kochajacej się pary

Gość ten ktory wie
mieslmy po 17 gdy sie poznalismy, teraz mamy dwa razy tyle i jest cudnie

Gość Nenufary
Gratuluję :). Tylko że ja pytałam tak właściwie o to, jak często zdarza się, że takie związki się rozpadają.